Atalanta – Lazio: Fogadási Tippek és Serie A előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 március 04.
Atalanta
Teljesítmény:
N N N N D
  • Stadio Atleti Azzurri d'Italia
  • Március 07. 18:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Lazio
Teljesítmény:
N N N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Igazi szuperrangadót rendeznek a Serie A 27. fordulójában, ahol a listavezető utazik a negyedik helyezetthez. Megvizsgáljuk, melyek azok a tényezők, amik által a legtöbbet ki tudjuk hozni ebből a mérkőzésből. Megnézzük, mi történt a csapatok háza táján, milyen formában várják a meccset, kik nem állhatnak az edzők rendelkezésére, és megtippeljük a végeredményt.

Amikor azt írom, szuperrangadó, régebben egy Juventus – Inter vagy egy Milan – Roma meccs jutott volna eszembe, de változnak az idők: Atalanta – Lazio meccset rendeznek, és ez bizony szuperrangadó a javából. A Lazio jelenleg vezeti a tabellát, igaz, a Juventus egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. Az Atalanta pedig remek focit játszva a negyedik helyen tanyázik és menetel a Bajnokok Ligájában is.

Gian Piero Gasperini vezetésével az Atalanta szintet lépett. Évek óta remek focit játszanak, okosan építkeznek, így negyedik helyük a tabellán egyáltalán nem meglepetés. A keret nincs megtűzdelve óriási sztárokkal, nem költenek százmilliókat, mégis eredményes csapatot rakott össze az olasz mester.

A bajnokságban valószínűleg ez a helyezés a realitás, még van arra ugyan sansz, hogy behozzák az Intert, de a hat pontos hátrány ledolgozásához elég nagy meglepetéseket kellene hozni a milánói kék-feketéknek. Hátrafelé viszont nézegetniük kell Zapatáéknak, mert csak három pontra van az AS Roma. Nem igazán fér bele botlás, ha jövőre is BL résztvevők szeretnének lenni.

Az Atalanta egyik legnagyobb erőssége a remek támadó foci. Nincs még egy csapat a bajnokságban, akik annyi gólt szereztek volna, mint ők. Ez konkrétan 70 találatot jelent, egészen félelmetes szám. Pont a Lazio, aki ebben a tekintetben követi őket, de ők is „csak” 60 gólig jutottak. A Bayern München és a PSG szerzett több találatot, ha az európai top bajnokságokat is figyelembe vesszük.

Emellett a csapat szépen menetel a Bajnokok Ligájában, csoportjukból továbbjutva a Valenciát intézték el a San Siroban 4-1-re. És igen, hazai BL meccseiket a San Siroban kell játszaniuk, mert a stadionjuk nem alkalmas európai kupamérkőzés lebonyolítására, tehát így még inkább megsüvegelendő ez az eredmény.

Legnagyobb nyári fogásuk Luis Muriel volt, akit Sevilla piros-fehér oldaláról szereztek meg. És ha már szóba került Muriel. Az Atalanta támadó szekciója a 70 lőtt gól több mint felét vállalta magára. Muriel 13-at, Zapata 11-et, Josip Ilicic pedig 15-öt.

Érdekesség, hogy hazai pályán egészen hullámzó a teljesítményük, 6 győzelem, 2 döntetlen és 4 vereséggel állnak, tehát 20 pontot hoztak össze, míg idegenben 28-at.

Legutóbbi meccsüket március elsején rendezték, a Lecce ellen játszottak és nyertek 7-2-re. Igen, hetet rúgtak idegenben úgy, hogy a félidőben 2-2-re állt a meccs és a második félidőben jött a henger. Zapata hármat vágott, mellette pedig Muriel, Ilicic és Marinovsky szereztek gólt, valamint volt egy öngól is.

Előző 5 meccs eredménye
2019.10.19.Serie A
lazio
3:3
atalanta
Serie A
2019.05.15. Coppa Italia
lazio
2:0
atalanta
Coppa Italia
2019.05.05.Serie A
lazio
1:3
atalanta
Serie A
2018.12.17.Serie A
atalanta
1:0
lazio
Serie A
2018.05.06.Serie A
lazio
1:1
atalanta
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Utolsó közös találkozásuk elég gólgazdagra sikeredett, 3-3-at játszottak a Stadio Olimpicoban, ahol már a vendégek 3-0-ra is vezettek, de Immobile vezetésével egalizálni tudtak a fővárosiak. Immobile a 93. percben, büntetőből szerezte az egyenlítést érő gólt.

Tekintve, hogy a Lazio tavaly a nyolcadik helyen zárta a bajnokságot, igazi meglepetés, hogy most a tabella tetején látjuk őket. Simone Inzaghi vezetőedző tökéletesen összerakta a rómaiakat és amit az Atalantára írtam igazolások kapcsán, az a Laziora is tökéletesen igaz: Nem igazolnak óriási neveket, nincs több száz millió eurójuk, hogy megerősítsék a keretet, de amennyi pénzük van, azt jól osztják be és remekül igazolnak.

A nyáron mindkét szélt megerősítették, balra érkezett Jony, a jobb oldalra pedig Lazzarri, miközben a csapat esze és szíve (valamint talán kijelenthető, hogy legnagyobb ígérete) a szerb Milinkovics-Szavics. Immobile ihletett formában játszik és ehhez az összes társa asszisztál.

Ciro Immobile megjárt már több országot, de a légióskodás nem úgy jött össze, ahogy azt gondolta. Mióta viszont visszatért 2016-ban a Laziohoz 116 (!) gólt szerzett minden sorozatot figyelembe véve. Ebben a szezonban toronymagasan vezeti a góllövőlistát a maga 27 góljával és az sem elhanyagolható, hogy kiosztott hét gólpasszt is a társaknak.

Nagyon összerakta a fiatalabb Inzaghi fivér ezt a csapatot és rég nem látott lehetőség előtt áll a Lazio. Az Inter leszakadásával immáron egyértelműen ők a Juventus legfőbb kihívói a bajnoki címért folytatott küzdelemben és a hajrára fordulva inkább a Juventuson van nyomás, semmint a Lazion. Hogy miért? Mert a római gárda már így is erőn felül teljesít, a BL részvétel már gyakorlatilag zsebben van, míg a Juventus nyolc zsinórban megszerzett bajnoki címet követően lecsúszhat a trónról.

A Lazio utolsó mérkőzésén február utolsó napján intézték el a Bologna csapatát 2-0-ra. Immobile nem lőtt gólt, de így sem lett probléma mert jött Luis Alberto és Joaquin Correa. Ezzel a győzelemmel 21-re emelkedett a veretlenségi sorozatuk, utoljára 2019 szeptemberében az Inter győzte le őket.

Két nagyon szimpatikus csapat fog játszani szombat este. Jó látni, hogy ebben a pénzorientált futballvilágban még lehet úgy is eredményt elérni, sikeresnek lenni, hogy nem költenek a csapatok egy egész vagyont egy átigazolási időszakban.

Nem maradt más hátra, mint tippelni. Nagyon jó tipp lehet, hogy mindkét csapat szerez gólt és arra is látok esélyt, hogy 2,5-nél több gól születik. Ami a végeredményt illeti: Abszolút háromesélyes a találkozó, apró dolgokon múlhat egyik vagy másik fél sikere. Én most a fővárosiak mellett teszem le a voksom: 1-2.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső