Atalanta – Lazio: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 29.
Atalanta
Teljesítmény:
N N D D V
  • Gewiss Stadium
  • Január 31. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Lazio
Teljesítmény:
N D V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az angoloknál volt nemrég egy ilyen szitu, ahol a kupameccset követően a két csapat (a Southampton és az Arsenal) a bajnokságban is azonnal összecsaptak. Itt is ez a helyzet, hétközben az olasz kupában Atalanta – Lazio mérkőzést rendeztek, és Gian Piero Gasperini együttese 3-2-re nyert a fővárosiak ellen egy igazán nagyszerű meccsen. Volt itt öt gól, kihagyott tizenegyes, kiállítás, minden, amire egy futballra éhes ember vágyik.

Most pedig jöhet az ismétlés, és bár a csapatok egy része kicserélődik (a hazaiaknál nem kezdett Ilicic, De Roon, Zapata, Hateboer; a vendégeknél Ciro Immobile, Lazzarri vagy Correa), ugyanilyen mérkőzésre számítok.

Borítékolni lehet a sok gólt? Remélem, igen, mert nagyok az elvárásaim (és innen lehet nagyot csalódni), a többit meg megpróbáljuk most kideríteni.

Jöjjön tehát a hétközi kupameccs második felvonása, immáron a Serie A-ban!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

AC Milan – Atalanta

Már mondtam, de most megismétlem: Az Atalanta kezd visszatalálni teljes mértékben tavalyi önmagához. Csúnya dolog lenne Papu Gomezre fogni mindent, de a kiesésével szinte egy teljesen más Atalantát láthatunk. Ezt most is megmutatták Murielék, akik a listavezető AC Milanhoz utaztak, és nyertek simán a Giuseppe Meazza stadionban.

A meccs végeredménye 3-0 lett a bergamóiaknak, nézzük meg, mi is történt itt!

Jobban kezdtek a vendégek, és ez nem csak helyzetekben, hanem egy gólban is megmutatkozott. Hateboer erőteljese lövését/beadását még védeni tudta Gigio Donnarumma, de aztán Cristian Romero fejesére már neki sem volt ellenszere. A 26. percben Gosens ívelt be az ötös sarkára, Romero csatárokat megszégyenítő mozdulattal előzte meg Kalulut, majd Donnarumma lábai között fejelt a kapuba.

Zlatan Ibrahimovic tőle szoktalan módon körülbelül négy méterről hibázott, aztán jött a szünet, ezek voltak a félidő legnagyobb lehetőségei.

Fordulás után nyíltabbá vált a találkozó (bár nekem addig is tetszett), és Josip Ilicic megmutatta, hogy visszatért a depresszióból. Kalulunak hátrált be a Milan tizenhatosánál, egy pattogó labdát próbált fedezni, Franck Kessié odalépett a szlovén elé, Ilicic meg a földre zuhant. Mint kiderült, kapott egyet Kessiétől a csatár, úgyhogy jöhetett egy tizenegyes, amit a sértett be is lőtt. Nem volt szerencséje a Milan kapusának, a hóna alatt csusszant be a labda.

A túloldalon is tizenegyest szerettek volna a hazaiak, de a játékvezető szerint nem történt szabálytalanság Kessié és Romero találkozásánál.

A harmadik gól is Ilicic főszereplésével „készült”: Ő ugratta ki Duván Zapatát, a kolumbiai a rövid sarokba lőtt laposan, ezzel kialakítva a 3-0-s végeredményt.

Ahogy azt megszokhattuk az Atalantától, nagyon erős támadójátékkal rukkoltak elő, teljes mértékben megérdemelték a győzelmet.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.27.Olasz Kupa
atalanta
3:2
lazio
Olasz Kupa
2020.09.30.Serie A
lazio
1:4
atalanta
Serie A
2020.06.24.Serie A
atalanta
3:2
lazio
Serie A
2019.10.19.Serie A
lazio
3:3
atalanta
Serie A
2019.05.15.Olasz Kupa
lazio
2:0
atalanta
Olasz Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Lazio – Sassuolo

Luis Alberto nélkül volt kénytelen harcba menni Simone Inzaghi csapata, a középpályás sürgősségi vakbélműtéten esett át nemrég, így otthonról szorított a társainak. Akik nem kezdtek jól, Francesco Caputo már a hatodik percben a Sassuolonak szerzett vezetést, egy közeli lövés jutott túl Pepe Reinán. A vendégeknek már a gól előtt is volt egy helyzete, de azt Traoré elügyetlenkedte.

Húsz perccel később viszont sikerült egyenlíteni, egy szöglet után a hórihorgas szerb, Szergej Milinkovics-Szavics bólintott erőből Consigli kapujába.

A zöld-feketék ismét gyengén játszottak, a Lazio sokkal többet támadott, irányították a meccset, ez a második félidőben még jobban kijött. Caputoék szinte semmi veszélyt nem jelentettek Pepe Reina kapujára, a Lazio viszont nyomott, csak idő kérdése volt, mikor jön a második gól.

A 71. percben Marusic cselezte le magát az alapvonalig, majd visszagurította a labdát, ahol Ciro Immobile érkezett, ezzel pedig 2-1-re módosított a tavalyi gólkirály.

Még lőhetett volna kettőt a Lazio, Consigli volt mindkét esetben a helyén. Könnyebb meccs volt ez, mint azt az eredmény mutatja…

Összefoglalás

Olyan szempontból gondban van az Atalanta, hogy két szélsőjét, Hateboert és Gosenst nélkülöznie kell. Előbbi megsérült, utóbbi pedig eltiltott. Valószínűleg Moehle játszik majd a jobbszélen, a másik oldalon pedig Ruggeri.

Más változásra nem igazán lehet számítani, Ilicic – Pessina – Zapata/Muriel hármasra elől, a védelem ismét csak adott.

A Lazionál Luis Alberto felépülése jól halad, talán már játszhat is. Nagy szükség lenne a jó formában levő spanyolra. Az még nem tiszta előttem, hogy ki lesz elől Ciro Immobile párja. Vagy Correa (aki azért még nincs olyan jó formában) vagy Muriqi, aki viszont alig játszott, de a kupában betalált az Atalanta ellen.

Utolsó öt meccsükből négy végződött 3,5 gól fölött, a kupameccs előtt játszottak a bajnokságban egy 1-4-et, a Stadio Olimpicoban nyert ősszel ilyen simán Gasperini együttese, de előtte is szép számmal voltak nagy gólszámú meccsek.

Erre ráerősít az is, hogy az Atalanta tíz, idegenben lejátszott meccséből hét végződött 2,5 gól fölött, a Lazio szintén szereti a sokgólos csatákat, ez az arány az Olimpicoban szintén 7-3.

Igazi meglepetés lenne, ha nem esnének egymásnak a csapatok, és kiszúrnák a szemünket egy védekező felfogású, gyenge meccsel. Nem is ez a stílusuk, mindketten a támadásokra fektetik a hangsúlyt, ráadásul mindkét oldalon azért vannak hiányzók, szóval én azt mondom, meglesz az az over 2,5.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső