Atalanta – Lazio: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 29.
Atalanta
Teljesítmény:
N D V N V
  • Gewiss Stadium
  • Október 30. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Lazio
Teljesítmény:
N D V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A hétközi olasz fordulón túl vagyunk, de már megyünk is tovább, a hétvégén is játszanak az olasz első osztály tagjai. Jó kis rangadóval indítjuk a pénteket, Bergamóban Atalanta – Lazio mérkőzést rendeznek, vagyis a Serie A tabellájának ötödik és hatodik helyen álló együttese csap össze szombaton délután. Mindkét csapat sikerrel vette a szerdai akadályt, Murielék a Sampdoriát verték Genovában, míg a Lazio hazai pályán a violákat, vagyis az Atalantát verte.

Joggal reménykedünk egy semleges szemmel is élvezhető rangadóban, az elmúlt években ez a csata mindig nagy izgalmakat és sok gólt hozott. Volt itt 3-3-as döntetlen, 3-2-es Atalanta sikerből kettő, egyszer 4-1-re nyertek Gasperiniék, szóval, ha az Atalantáról és a Lazioról van szó, akkor garantálható a sok találat.

A bukik ebben most is biztosnak tűnnek, ami meg a meccs kimenetelét illeti, ők inkább a kék-feketék sikerében bíznak. Való igaz, a múlt erre ad okot, a forma viszont ingadozik mindkettejüknél.

Bízunk benne, hogy sikerül egy kis mellékest szerezni ezzel a meccsel, illetve abban is, hogy nem fogunk unatkozni. Kezdjünk!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Sampdoria – Atalanta: 1-3

G.: Caputo ill. Askildsen (ög), Zapata, Ilicic

A hét elején erről a tippről esett szó, akkor azt mondtuk, hogy a bergamói védelem miatt látunk fantáziát abban, hogy a Samp gólt szerez, emellett viszont a vendégek győzelmét favorizáltuk. Mindkét tippünk helyesnek bizonyult, ezekkel elég szépen lehetett kaszálni, a vendégek győzelme közel 1.80-as szorzón futott, míg a BTTS 1.50 körül.

A kezdők:

Sampdoria:

Audero – Dragusin, Yoshida, Colley, Murru – Thorsby, Silva, Askildsen – Gabbiadini, Caputo, Candreva

Atalanta:

Musso – de Roon, Palomino, Lovato – Maehle, Koopmeiners, Freuler, Zappacosta – Pasalic, Malinovsky – Zapata

A vendégek két helyzettel indították a mérkőzést, először Duván Zapata lőtt mellé, majd Joakim Maehle egy baloldali beadást fejelt mellé. A Samp viszont az első ziccerét értékesítette, Ciccio Caputo és Morten Thorsby kényszerítőjét követően az olasz támadó szabadon vezethette Musso kapusra a labdát, majd okosan sikerült is elgurítania mellette.

A gól felbőszítette a bergamóiakat, akik hamar betaláltak, bár ehhez szükség volt egy genovai játékosra. A találatot ugyanis a Sampdoria középpályása, Kristoffer Askildsen szerezte. Davide Zappacosta a 17. percben az alapvonalról adott be, Zapata feje előtt elszállt a labda, de Askildsen kisegítette a fehérmezeseket.

És négy perccel később már 1-2 volt az állás, ismét Zappacostáé volt az assziszt, a befejezést pedig Duván Zapata vállalta magára. A gól maga gyönyörű volt, a kolumbiai két hazai védő között bólintott a jobb alsóba.

Az első félidőben még egy hazai lehetőségre futotta, Ciccio Caputo azonban kicsit hanyag megoldást választott, ziccerben próbálta finoman átemelni Mussot, a kapus most sikeresen hárított.

A második félidőben már nem tudtak fickándozni a hazaiak, lényegében komoly helyzete csak az Atalantának volt. Duván Zapata duplázhatott volna, szemben a kapuval, 12 méterről lőtt mellé, ez után pedig Josip Ilicic lőtt fantasztikus gólt. Egy testcsellel csúnyán megverte Yoshidát a szögletzászló közelében, az alapvonalnál betört a tizenhatoson belülre, majd Audero szeme közé lőtt. Valóban gyönyörű gól volt, de ez esetben nem lehet megfeledkezni arról, hogy kapus oda, abból a helyzetből nem kaphat gólt. Audero nagyszerű képességekkel megáldott hálóőr, de ezúttal hibázott.

Az első félidőben is jobban ment Gasperini csapatának, a másodikban meg aztán pláne, így a győzelem nem nevezhető érdemtelennek.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.31.Serie A
atalanta
1:3
lazio
Serie A
2021.01.27.Olasz Kupa
atalanta
3:2
lazio
Olasz Kupa
2020.09.30.Serie A
lazio
1:4
atalanta
Serie A
2020.06.24.Serie A
atalanta
3:2
lazio
Serie A
2019.10.19.Serie A
lazio
3:3
atalanta
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Lazio – Fiorentina: 1-0

G.: Pedro

Szerintünk az a korrekt, ha a tippjeinkről nem csak akkor számolunk be, ha azok sikeresek voltak, igenis tudnotok kell azt is, amikor mellé lőttünk. Ez most egy ilyen szituáció, a Fiorentina legnagyobb sajnálatunkra nem tudott gólt szerezni, így a BTTS nem jöhetett össze, hiába tűnt ez a logikus választásnak… Van ilyen, fejünket lehajtva megyünk tovább.

A kezdők:

Lazio:

Reina – Lazzari, Luiz Felipe, Acerbi, Marusic – Milinkovic-Savic, Cataldi, Luis Alberto – Anderson, Immobile, Pedro

Fiorentina:

Terracciano – Venuti, Martinez Quarta, Milenkovic, Biraghi – Castrovilli, Torreira, Duncan – Callejon, Vlahovic, Sottil

A múltkori jó teljesítmény után Vincenzo Italiano kissé felforgatta a csapatot, hol önszántából, hol pedig kényszerből. Nicolás Iván González a napokban lett koronavírusos, így nem játszhatott, viszont Bonaventura és Saponara padoztatását már nem a kényszer szülte…

Ha teljesen őszinte szeretnék lenni, akkor azt mondanám, hogy ez nem volt egy igazán élvezhető mérkőzés. Ziccereket szinte nem is láthattunk, a Fiorentinának nem jött be ez a felforgatott kezdő, de azért a Lazio sem tette igazán oda magát. Vagyis ők akartak, csak épp nem annyira ment.

Az első félidőben egyetlen szép jelenetet tudtunk elrakni, Manuel Lazzari lövését védte Terracciano, aki a sérült Dragowskit helyettesíti. Előtte Ciro Immobile fejelhetett, ám a csapatkapitányi karszalagot viselő támadó fejese jócskán fölé szállt.

És ezzel mindent el is mondtunk az első játékrészről, sajnos.

A második félidő elején a hazaiaknak sikerült feltörni a violák védelmét, és a gólt ugyan Pedro szerezte, a hős mégsem ő volt, hanem Sergej Milinkovic-Savic. A szerb óriás Immobiléval kényszerítőzött, majd úgy tűnt, távolról rá fogja bombázni a labdát. Ehelyett nagyon okosan balra, az érkező Pedro elé tálalt, aki a bal felsőbe helyezett. Szép gól volt, meg kell mondani.

A Fiorentina gyakorlatilag lehozta a meccset igazi helyzet nélkül, a legközelebb a gólhoz Dusan Vlahovic járt, aki a tizenhatoson belül túl sokáig pepecselt egy lefejelt labdával, így a védők fel tudtak szabadítani.

Ezt leszámítva lényegében semmit nem tudtak felmutatni, vereségükre így számítani lehetett…

Összefoglalás

Nem könnyítik meg a védők Gasperini helyzetét. Végre felépült Merih Demiral, erre José Luis Palomino begyűjti az ötödik sárgáját, tehát Lovato és de Roon ismét készen kell álljon a bevetésre, csak most Demiral lesz a harmadik a védelemben.

Egyébként sérültek tekintetében nem változott más, Berat Djimsiti, Robin Gosens, Matteo Pessina és Hans Hateboer szorul pályán kívülre.

A másik oldalon csak egy sérült van, eltiltott nincs. A Veronától kölcsönkapott Mattia Zaccagni nem szerepelhet, bár őt amúgy sem nagyon vetette be Maurizio Sarri.

A középpályán kérdés, hogy Luis Alberto vagy Toma Basic játsszon, egyelőre a hírek inkább előbbi kezdetéséről szólnak. Hátul Felipe helyett visszakerülhet Patric, a spanyol meggyőzte Sarrit.

Egyik csapatra sem lehetne azt mondani, hogy jó vagy épp rossz formában van, becsúszott itt is-ott is egy-két vereség vagy pontvesztés, az Atalantának az Udinese elleni iksz fájhat, míg a Lazionak a Verona elleni 4-1-es borzalom.

A korábbi évek meccsei között szemezgetve Atalanta fölényt láthatunk, bár tavaly a Gewissben a fővárosiak 3-1-re nyerni tudtak. Ilyenre a bajnokságban utoljára 2016-ban volt példa.

Sebezhető továbbra is a bergamóiak védelme, amit egy Felipe Anderson – Ciro Immobile – Pedro Rodriguez hármas fel tud törni. De a Lazio meccseit is elnézve… Elég gyakori, hogy Pepe Reina vagy Thomas Strakosha kapitulál…

Szóval a legcélszerűbb tipp ismét az, hogy mindkét fél gólt szerez, amelynek oddsa ugyan nem váltja meg a világot, cserébe egy relatíve biztos tipp. Nem száz százalék, felhívnám a figyelmet, olyan ebben a sportágban nem létezik…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső