Atalanta – Liverpool: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 02.
Atalanta
Teljesítmény:
N D V N V
  • Gewiss Stadium
  • November 03. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Liverpool
Teljesítmény:
N N N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Na, ez egy igazán érdekes találkozónak ígérkezik. A keddi BL-napon rendezik az Atalanta – Liverpool mérkőzést, és nem csak érdekesnek, de izgalmasnak is ígérkezik. Hogy miért? Mert mindkét csapat nagyon szórakoztató meccseket játszik mostanság, de mindkét csapat telis tele van problémákkal. Főleg a Pool, Jürgen Klopp védelme finoman szólva is foghíjas. Olyannyira, hogy a hétvégi bajnoki meccsen az U23-as csapat játékosa, Nathaniel Phillips volt Joe Gomez párja a védelem közepén. Lehet, hogy aranybányára bukkant a német mester, mert a védő a West Ham elleni meccs legjobbja volt.

Az Atalanta pedig továbbra is attraktív futballt játszik, de hajlamos beleszaladni vereségekbe, váratlan eredményekbe. Nyugodtan ide vehetjük a Napoli és Sampdoria elleni csúnya vereséget, vagy az Ajax elleni 2-2-t.

Vágjunk bele!

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Atalanta – Ajax

Gólokra számítottam, ez bejött, emellett pedig Atalanta győzelemre, ez nem. Sőt, még örülhetnek az olaszok, hogy sikerült pontot menteni, hiszen a hollandok már 2-0-ra is vezettek, ezután kapta össze magát Gian Piero Gasperini együttese.

Az első gólra a 28. percben került sor, ekkor jutott tizenegyeshez a vendégcsapat. Gosens emelte túlságosan magasra a lábát, amely így eltalálta az ifjú Lassina Traorét. A csapatkapitány, Dusan Tadic állt a labda mögé és a kapu közepébe emelt, Sportiello balra mozdult, nem volt esélye.

8 perccel később ismét Traoré volt a főszereplő, egy igazán szerencsés, ámde harcos gólt szerzett a Venlo elleni bajnokin 5 gólig és három gólpasszig (!) jutó csatár. Lehetséges, hogy újabb csillag van születőben?

Félidőben tehát nagy bajban voltak az olaszok, Gasperini azonban bízott a csapatában, nem cserélt a szünetben.

És Duván Zapata vezérletével vissza is hozták a mérkőzést!

Előbb az 54. percben csapott le, Alejandro Gomez beadását fejelte a rövidre, majd hat perccel később Pasalic passza után bombázta szét a kapu jobb oldalát.

A hátralevő idő nagyon kiegyenlített játékot hozott, lett volna lehetősége mindkét csapatnak a maga javára fordítani a találkozót, de az eredményt már nem tudták megváltoztatni. Maradt így a 2-2, amelynek abszolút az Atalanta örülhetett, a szakadék széléről tudtak visszamászni.

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Liverpool – Midtjylland

Kicsit (nagyon!) felforgatott kezdővel állt ki a Liverpool dán ellnfele ellen. Nem volt ott többek között a csapatban Szalah és Mané, Jota, Minamino és Origi viszont a kezdőben kapott helyet.

Ezen a mérkőzésen sérült meg Fabinho, aki van Dijk távollétében belső védőt játszott, őt a meccs 30. percében váltotta Williams. Visszatért a kapuba Alisson komolyabb sérülését követően és egyből próbára is lett téve, Dreyer lövését kellett hárítani a brazil kapuvédőnek.

Gól nem esett az első félidőben, nagyon helyzet sem akadt, a fordulás után azonban némileg váratlanul a Vörösök megszerezték a vezetést.

Egy formás akció futott végig Alexander-Arnold főszereplésével, a támadást pedig a Wolves-tól érkező Diogo Jota fejezte be góllal.

Rögtön jöhetett volna egy újabb hazai gól, ismét Alexander-Arnold passzolt jó helyre, de gól helyett Firmino az égbe lőtte a labdát.

Kevés helyzetből gazdálkodott a Midtjylland, viszont azt a keveset is sikerült elpuskázni, a meccs legvégén pedig bebiztosította a győzelmet a Pool egy tizenegyesből. Szalah bokáját koccolták össze, az egyiptomi támadó pedig egészséges erejű lövésével kialakította a 2-0-s végeredményt.

Ezzel a Pool még hibátlan, de továbbra is ezer sebből vérzik.

Összefoglalás

Az ember ilyenkor dörzsöli a tenyerét, amikor két ennyire jó futballt játszó csapat feszül egymásnak. Személy szerint nekem ez a kedd slágermeccse. Izgalmas találkozót várok, a jól megszokott támadó futballal és így remélhetőleg gólokkal megfűszerezve.

Kukkantsunk rá azért a hétvégi bajnokijukra.

Ahogy írtam, vészmegoldásként Nathaniel Phillipset kellett bevetni a West Ham ellen, olyannyira elfogytak a Vörösök. Nincs Van Dijk, Matip, Fabinho, Cimikasz, Naby Keita, akik be tudtak volna ugrani és játszani, mint középső védő.

Végül 2-1-re tudtak nyerni a West Ham ellen, 1-0-s hátrányból álltak fel. Góljaikat (csakúgy, mint a dánok elleni BL mérkőzésen) Jota és Szalah szerezte, csak most fordított sorrendben.

Az Atalanta idegenben lépett pályára a Crotone ellen, és ugyanolyan arányban nyert, mint Szalahék tették. Muriel volt most a hős, már az első félidőben két gólt szerzett.

Sokszor említettem már, de újra és újra meg kell tennem: Öröm látni, hogy Josip Ilicic újra pályán van. Bízom benne, hogy a formáját is hamar visszanyeri, de ami a fontosabb, hogy remélhetőleg sikerült legyőznie saját démonjait, a szlovén támadó ugyanis depresszióval küzdött.

Egymás ellen még nem játszottak, így erről nem tudok beszámolni nektek.

Á, a sérültek: A korábban említett középpályások és védők mellett a friss igazolás, Thiago Alcantara játéka is kétséges, illetve Oxlade-Chambarlain-re sem számíthata a német mester.

Gasperini pedig elveszítette Hateboert, Gosenst és De Roont, de utóbbi kettő talán-talán mégis játszhat.

Az odds nagyon magas a Liverpool győzelmére, ez nem is csoda, végülis egy csapatra való játékosuk hiányzik, de ettől függetlenül abban bízom, hogy a támadók jól fognak szerepelni. Jota egyre jobban belemelegedik, Szalah, Mané, Firmino pedig mindig veszélyes.

Kérdés, hogy kitől kapnak majd labdákat…

Az Atalantánál is erős a támadó harmad, Gomez, Muriel, Duvan Zapata, Ilicic, Pasalic vagy Mirancsuk… Félelmetes névsor.

Épp ezért, és a csapatok taktikája miatt gondolom, hogy legalább 2,5 gól esik a találkozón. Nem nagy odds, de amíg nyerünk vele, addig nem számít, nem igaz? Márpedig remélhetőleg nyerünk vele!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső