Atalanta – PSG: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 11.
Atalanta
Teljesítmény:
V N D N D
  • Estádio Sport Lisboa e Benfica
  • Augusztus 12. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
PSG
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az Európa Liga negyeddöntőkön már túl vagyunk, a Bajnokok Ligája negyeddöntői pedig még csak most jönnek. Szerdán, csütörtökön, pénteken és szombaton rendeznek egy-egy negyeddöntőt Portugáliában összesen két stadion ad helyet a megmérettetéseknek. Első meccsünk a szerdán rendezendő Atalanta – PSG, amelyen természetesen a párizsiak számítanak esélyesebbnek. És valóban így van, a PSG jobb csapat, azonban egy egymeccses találkozón bármi megtörténhet, ez pedig általában a kisebb csapatoknak kedvez.

Szóval akár még egy Atalanta továbbjutás is benne lehet a pakliban, épp ezért érdemes jobban beleásni magunkat a közelgő találkozóba.

Atalanta

A bergamói csodacsapat végül bronzzal zárta az idei olasz bajnokságot, azonban biztos vagyok benne, hogy sok szurkoló szívébe belopta magát Gian Piero Gasperini csapata. Tetszetős, offenzív, gólra törő játékot játszanak és sehol egy óriási sztárigazolás, aki a hátán viszi a többieket. Amit elértek, azt csapatként érték el. Története első negyeddöntőjére készül az Atalanta, tehát az, hogy ők itt vannak máris egy sikertörténet. De van-e innen tovább?

Meglehet, ugyanis a BL negyeddöntői is egy mérkőzésen dőlnek el, így több sansza van arra Murieléknek, hogy az elődöntőbe kerüljenek. Nem épp a legkönnyebb ellenfelet sodorta az útjukba a sors, a PSG-nek idén jó esélye van bejutni akár a döntőbe, de még a győzelmükre is relatíve elég alacsony az odds.

Nem meglepő, hogy az Atalantát tartják az egyik legesélytelenebbnek, ez így van rendjén. Ott a bombaerős Bayern, a Realt búcsúztató City és mostani ellenfelük, ők számítanak a top favoritnak.

Ettől függetlenül ha azt a játékot játssza a csapat, amelyet a nagyok ellen megszokhattunk tőlük idén, akkor lehet esélyük.

Probléma viszont, hogy Josip Ilicic nem lesz ott a mérkőzésen, ennek pedig egészen szürreális oka van. Nem szeretnék bulvárlapba átmenni, de a hírek szerint a szlovént depresszió gyötri. Ennek oka pedig az, hogy a koronavírus-szünet alatt hazalátogatott modell feleségéhez, akit in flagranti talált meg egy másik fiatalemberrel.

A csatár azóta nem csak, hogy nem játszik, de egyes pletykák szerint a visszavonuláson is elgondolkozott.

Tetézi a problémákat, hogy Gollini megsérült, helyét minden bizonnyal Marco Sportiello veszi át, aki elvétve kapott szerepet az idényben, összesen hat mérkőzés van a lábában. Gollinin és Ilicicen kívül José Luis Palomino nem szerepel majd, az ő hiánya is fájó, hiszen idén 30 mérkőzésen szerepelt a bekk.

Egymás elleni meccseik

Soha nem fordult még elő, hogy az Atalanta és Párizs első számú csapata feszült volna egymásnak, így korábbi találkozóikról nem tudtam statisztikát hozni számotokra. Se egy barátságos meccs, se egy barátságos torna… Nada.

PSG

A PSG-nél sem fenékig tejfel az élet, ennek pedig az az oka, hogy a St. Etienne ellen megnyert francia kupadöntőben az utolsó mérkőzését játszó Perrin úgy lerúgta Kylian Mbappét, hogy a támadó mankóval hagyta el a stadiont, és azóta sem jött helyre a lába. Szóval a fiatal francia csodagyerek mindenképp hiányozni fog, rajta kívül pedig a nyáron távozó Layvin Kurzawa és Angel Di Maria nem játszhat, előbbi sérülés, utóbbi eltiltás miatt.

És mégis, mennyire más súllyal bír egy-egy sérülés itt. Mindegyik játékosnak van egy közel azonos tudású párja. Mbappét nem könnyű pótolni, de azért az Icardi, Neymar, Sarabia, Draxler, Chuopo-Moting ötös közül azért tud majd választani Tuchel mester.

Kurzawát ugyancsak lesz lehetőség pótolni, ez pedig az Atalantánál nincs annyira meg.

A franciák egyébként március után nem léptek már pályára a bajnokságban, a francia kupát és a ligakupát júliusban játszották, mindkettőt megnyerték, de nem annyira meggyőző játékkal. A St. Etienne ellen 1-0-ra, a Lyon ellen pedig tizenegyesek után nyertek.

Összefoglalás

Fel van adva a lecke rendesen, mert nem lesz ez egy sétagalopp a Paris Saint-Germain számára, ez biztos. Látszik ez az oddson is, de az a nagy kérdés, hogy Gollini, Ilicic és Palomino távollétét elbírják-e. Félreértés ne essék, Sportiello jó kapus, de nem hiába védte végig a szezont Gollini. Ilicic a tavasz nagy részében sérült volt, Muriel és Zapata az ő távollétében is ontották a gólokat.

Az is tény, hogy a nagycsapatokkal felvették a versenyt a Serie A-ban, de az Inter, a Juve vagy épp a Lazio nem említhető egy szinten a PSG-vel. Nem akartam egyetlen fanatikust sem megsérteni, de valóban így gondolom.

A gól azonban benne van az Atalanta játékában és ha előbb ők találnak be, akkor féken tudják tartani majd a PSG sztárjait. Azon is sok múlik, hogy Neymar milyen napot fog ki, mert ha van kedve játszani és az első pár csele sikeres, akkor nagyon nehéz lesz őt megállítani.

Kissé túlzónak érzem a 2 körüli oddsot, ezért ezt illik meglovagolni. Jó csapatnak tartom az Atalantát és remélem, hogy a jövőben tudnak erősödni és az olasz valamint európai futball meghatározó része lesznek, de azt hiszem, hogy most itt lesz számukra a végállomás.

A mindkét csapat szerez gólt opció Zapata és Muriel miatt számomra szintúgy jó tipp, ahogy a sok gólban is bízom, tehát az over 2,5 is remek választás lehet. Én most a PSG győzelmére teszem a voksom.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső