Atalanta – Real Madrid: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 22.
Atalanta
Teljesítmény:
N N N D D
  • Gewiss Stadium
  • Február 23. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Real Madrid
Teljesítmény:
N N N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A sorsoláskor beszéltem pár ismerősömmel, akik a Real Madriddal szimpatizálnak. Ők azt mondták, simán továbbjutnak kedvenceik. A hétvégén ismét megkérdeztem őket. Már nem annyira biztosak a dolgukban. Az Atalanta – Real Madrid találkozó talán a legizgalmasabb lehet a héten rendezett meccsek közül, Gian Piero Gasperini csapata újból magára talált, a Real Madrid viszont hiába csökkentette az előnyét az Atletico Madriddal szemben, a pályán nem annyira meggyőző a teljesítményük.

Folyamatosan sérülések hátráltatják őket, a játékosok jó része elvágyódik, elégedetlen a helyzetével. Zidane mindig is a rotálás híve volt, de idén – ha megteheti – folyamatosan ugyanazt a kezdőt dobja pályára. Nagyon ritka, hogy taktikailag változtat valamit, a jól bevált módszert pedig az ellenfelek kezdik kiismerni.

Arról nem beszélve, hogy a védelem zavarba hozható, ahogy az egész szezonban küzdöttek a védők. Sergio Ramos nélkül pedig… Ki tudja mi lesz? Nekem van egy sejtésem!

Mi történt az ősszel?

Nem csak arra fogok kitérni, hogyan szerepeltek a csoportkörben, de arra is, hogy a bajnokságban milyen teljesítményt nyújtanak mostanában…

Atalanta

Én tavaly imádtam nézni az Atalanta játékát. Gólra törő focijukkal hamar belopták magukat a semleges szurkolók szívébe, a BL-ben is nagyot mentek, a bajnokságban pedig végül a harmadik helyen végeztek. Ehhez képest az idei év gyengén kezdődött, majd sikeresen magára talált a Gasperini csapat.

Pedig volt probléma bőven, a gólszerzés nem úgy ment, mint korábban, belefutottak pár igencsak kellemetlen eredménybe, az öltözőn belül is voltak problémák, a mester és Alejandro „Papú” Gomez vitája odáig fajult, hogy az argentin immár a Sevillában futballozik.

Épp ezért sokan gondolták, hogy a Real Madridnak nem jelenthet akadályt a bergamói csapat, de azóta egy kicsit változott a szituáció.

A csoportjukban a második helyen végeztek, sokáig úgy tűnt, hogy meg sem lesz a továbbjutás. A Liverpooltól nagy verést kaptak a Gewissben, hogy aztán a visszavágón ők lepjék meg Jürgen Klopp együttesét.

A továbbjutás az utolsó fordulóban dőlt el, amikor idegenben 1-0-ra megverték az Ajaxot. Megérdemelték, szó se róla, de nem sokon múlt, hogy most nem az Ajaxról írok itt, és az Atalantáról az Európa Ligában.

A bajnokságban is egyre feljebb lépnek, 43 pontjukkal a negyedik helyen vannak, de a dobogó legalsó foka egy karnyújtásnyira van mindössze. Talán most a Serie A a legkiegyensúlyozottabb bajnokság, ahol az első hat között alig van különbség…

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Real Madrid

A gazdasági problémákat kivédve Florentino Perez klubelnök úgy döntött, idén nem érkezik új igazolás Madridba. Sem galaktikus, sem feltörekvő ifjú tehetség. Egyedül Martin Ödegaard-t hívták vissza a Real Sociedadtól.

Zidane számára továbbra is az öregedő csapat és a sérülések jelentik a legnagyobb kihívást. Míg tavaly elkezdte beépíteni a csapatba Fede Valverdét – gondolván arra, hogy Modric sem lesz fiatalabb -, de idénre visszaállt a jó öreg CKM-re a francia. Azaz továbbra is a Casemiro – Kroos – Modric hármas élvezi a bizalmat, míg a középpálya többi tagja – szerintem joggal – gondolja, hogy nincs tovább maradása a spanyol fővárosban.

Ödegaard hamar le is lépett, Isco is menni akart, hogy részt vehessen a nyári EB-n, de nem hagyták elmenni, arra hivatkozva, hogy így is szűk a keret. És kell valaki, aki melegíti a kispadot. Az egyik legrosszabb Isco helyzete, aki nagyon fontos játékosból lett egy felesleges töltelék. Nem mondom, hogy ez csak az edző hibája, de egy ekkora tehetséget kár volt eltékozolni.

A Madridnál a szűk kereten kívül még valami borzolja a kedélyeket: A rengeteg sérülés.

Már belső vizsgálat is indult, hogy kiderítsék, mitől ilyen sérülékenyek a játékosok. 20 játékos összesen 41 alkalommal sérült meg, Eden Hazard többet hagyott ki Madridban, mint egész karrierjében. Dani Carvajal ahogy felépül, újra lesérül, Sergio Ramost műteni kellett, most pedig Karim Benzema esett ki, a Cope szerint nem is utazik Bergamóba.

Szóval, fel van adva a lecke Zidane-nak. Egyrészt a gálakezdőjének több tagja kiesett, másrészt nagyon magára talált az Atalanta. Kemény meccs lesz…

Összefoglalás

De még milyen kemény! Arra ne is számítson Thibaut Courtois, hogy 90 percnyi dögunalom vár rá. Ha meg kellene tippelni, kinek lesz több dolga a meccsen – Courtois-nak vagy Gollininek -, én a madridiak kapusára tippelnék.

A hétvégén a Napoli is megtapasztalta, hogy milyen az, amikor az Atalanta támad. Visszatért az a támadó foci, amibe annyian zúgtak bele, meg sem álltak négy gólig.

Visszakapták a szlovén Ilicicet, aki – remélhetőleg – véglegesen maga mögött hagyta magánéleti problémáit, elment Papú Gomez is, viszont itt van Gosens, Muriel, Zapata, Mirancsuk és a többiek.

És hogy a Real Madridnál ki lesz ott? Inkább arról beszéljünk, ki nem lesz ott!

Valverde, Rodrygo és Eden Hazard lassan visszatérhetnek, Sergio Ramos felépülése is jól halad, viszont nincs Dani Carvajal, Marcelo, Eder Militao, Alvaro Odriozola és Karim Benzema. Ha megnézzük, kis híján egy ütőképes csapatot össze tudnánk hozni a hiányzókból.

Egyik csapatnál sem gondolom, hogy meglepetést láthatunk a kezdőben: Benzemát Mariano pótolja majd, Ramost Nacho, a szélen pedig a beugró jobbhátvéd Lucas Vazquez lesz.

Gasperini problémái kellemesebbek, azt kell eldöntenie, hogy a sok jó támadó közül kit ültessen a kispadra. Pessinát? Ilicicet? Murielt? Zapatát?

Szinte biztos vagyok abban, hogy láthatunk majd gólokat, méghozzá mindkét oldalról. Nem is a Real stílusa, hogy beálljon védekezni, egy gól összejön nekik, de csoda lenne, ha az olaszok nem tudnának hálóba találni. Ez a végleges tippem, mindkét fél szerez gólt.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső