Atalanta – Sampdoria: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 július 06.
Atalanta
Teljesítmény:
N N N N N
  • Gewiss Stadium
  • Július 08. 21:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Sampdoria
Teljesítmény:
N N V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nagyon úgy tűnik, hogy a Serie A eldőlt, a Lazio nem tudta tartani a lépést a Juventus csapatával, ennek első jele az Atalanta elleni vereség volt. Azóta Simone Inzaghiék újabb vereséget szenvedtek (elég vaskos meglepetés, hogy az AC Milan ilyen simán nyert a Stadio Olimpicoban), valamint az Inter is kikapott hazai pályán a Bolognától. Így Gasperiniéknek a bronzra, de talán még az ezüstre is van esélyük. Formájukat tekintve egyáltalán nem lenne meglepetés, ha végül ők végeznének harmadikként.

A Samp utóbbi két meccsét megnyerte, de azért hozzá kell tenni, hogy nem világverő egyesületek ellen játszottak, mindkét ellenfél kiesőhelyről érkezett (Lecce, Spal), előtte viszont sorra jöttek a vereségek.

Lehet bármilyen esélye a vendégeknek az Atalanta – Sampdoria meccsen? Megpróbáljuk kideríteni.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Cagliari – Atalanta

Félelmetes, de a bergamóiak (minden sorozatot figyelembe véve) sorozatban 10. veretlenül megvívott találkozójukra készültek, a nemrég edzőváltáson átesett Cagliari vendégeként próbálták begyűjteni az újabb három pontot.

Mondani sem kell, hogy az Atalanta már a meccs elején jelezte, hogy ki az úr a háznál, gólt mégis a hazaiak szereztek. Miután két nagy ziccert is kihagytak a vendégek (pontosabban Cragno védett) Giovanni Simeone egy gyönyörű csavarással juttatta előnyhöz a Cagliarit. Vagyis csak juttatta volna, ugyanis a játékvezető fülére rászóltak, hogy a gólszerző a gólt megelőzően kezezett. Így hiába a szép találat, az eredmény 0-0 maradt.

Hogy Walter Zenga nem fogja megdicsérni Carbonit, az egyszer biztos. A védő az 5. és a 27. percben is sárga lapos figyelmeztetésben részesült, ez pedig tudjuk, piros lapot jelent.

Több mint egy órát játszhatott emberelőnyben az Atalanta és súlyosbította a haziak helyzetét, hogy Carboni második sárgája egyben egy tizenegyest is eredményezett Gasperini csapatának, amit Muriel gólra is váltott.

Lehetett volna ez sokkal magabiztosabb győzelem is, de Cragno kapus jó formában védett, emellett pedig két kapufát is rúgtak a vendégek.

A meccs végül 0-1-gyel zárult, az Inter veresége miatt egy pontra van már csak a bronzérem.

Előző 5 meccs eredménye
2019.11.10.Serie A
sampdoria
0:0
atalanta
Serie A
2019.03.10.Serie A
sampdoria
1:2
atalanta
Serie A
2018.10.07.Serie A
atalanta
0:1
sampdoria
Serie A
2018.04.03.Serie A
atalanta
1:2
sampdoria
Serie A
2017.10.15.Serie A
sampdoria
3:1
atalanta
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Sampdoria – SPAL

A vendégek az előző fordulóban alaposan meglepték az AC Milant, ugyanis csak egy utolsó percben összehozott öngóllal sikerült 2-2-re menteni a meccset. Közel állt a hatalmas égéshez a Milan, ezt az égést valamelyest sikerült csökkenteni azzal, hogy végül fel tudtak állni 2-0-ról.

A Sampdoria zsinórban három vereséget követően tudta legyőzni a Leccét az előző körben, természetesen (Milan elleni meccs ide vagy oda) inkább őket tartották esélyesebbnek a bukik.

Egy félidő alatt le is rendezték a meccset Claudio Ranieri tanítványai, és a második félidőben hiába váltott fokozatot a SPAL, gólt nem sikerült szerezni. Linetty távoli, lapos lövésével szerezték meg a vezetést a hazaiak, a felszabadítani igyekvő védő pont a lengyel elé rúgta a labdát, aki tolt egyet rajta és a bal alsó sarokba lőtt. Nem volt nagyon erős lövés, viszont annál pontosabb, Leticának esélye sem volt.

A 45. percben Gabbiadini szabadrúgásból duplázta meg az előnyt, itt azért valamennyire hibásnak érzem Leticát, még akkor is, ha amúgy a labda tökéletesen volt helyezve, ez védhető lövés volt.

És még maradt egy gól Linetty tarsolyában közvetlenül a lefújás előtt is. Gastón Ramirez iramodott meg a bal szélen, labdájával Linettyt kereste, nagy szerencsével, de meg is találta, ugyanis a visszazáró Missiroli lyukat rúgott. Linetty pedig a kimozduló Letica mellett megrúgta saját maga második, csapata harmadik gólját.

Ahogy már írtam, a második félidőben már nem született gól, így a Samp magabiztos győzelmet aratott, a Spalnak pedig el kell kezdenie megbarátkozni a Serie B-vel.

Összefoglalás

Nem kérdés, hogy melyik csapat az esélyesebb. Egészen elképesztő az, amit Murielék produkálnak idén, az újrakezdés óta is nagyon megy nekik a szekér, simán megérdemelnék a harmadik, de talán még a második helyet is.

Ha ez így megy tovább, össze is jöhet nekik, hiszen teljesen váratlanul és indokolatlanul buknak pontokat az előttük állók.

A remek szezon ellenére ősszel csak egy 0-0-ra futotta a Sampdoria otthonában, most viszont mindenképp kelleni fognak a pontok.

A Sampnál más a helyzet, ők 32 egységet gyűjtöttek eddig, a Lecce formáját elnézve nem kell aggódniuk a kiesés miatt, de azért teljesen hátra sem dőlhetnek.

Az Atalantának ugyanannyi hazai veresége van, mint amennyi idegenbeli győzelme a Sampnak, ez négy mérkőzést jelent.

15 mérkőzésen 42-szer zörgették meg vendégeik hálóját, ez elég jó gól/meccs mutatónak számít. Azért fejtem ki ezt, mert véleményem szerint nem csak az Atalanta győzelmét lehet megtenni, hanem a hendikepes Atalanta győzelmet is.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső