Atalanta – Sampdoria: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 október 22.
Atalanta
Teljesítmény:
N V N N N
  • Gewiss Stadium
  • Október 24. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Sampdoria
Teljesítmény:
N N V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy kicsit az olasz első osztályú bajnoksággal is foglalkozzunk. Két Serie A-s bajnokit hoztam nektek, ezek közül az első az Atalanta – Sampdoria mérkőzés lesz. A bergamóiak ott folytatták, ahol tavaly abbahagyták. Látványos, szép és eredményes focit játszottak. Egészen a múlt hét végéig, amikor egy igazi bombameglepetés született Nápolyban. Ki fogunk térni rá.

A Sampdoria viszont gyenge kezdés után megindult felfelé, két vereség után két győzelmet zsebelhettek be Claudio Ranieri tanítványai.

Ez azonban nem jelent semmit, az Atalanta otthonából nem sok csapat távozott ponttal vagy pontokkal, így kijelenthetjük, hogy Zapatáék a favoritok.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Napoli – Atalanta

Remek hír az Atalanta szurkolóinak és egy mindenki másnak is, hogy Josip Ilicic újra pályára lépett. Talán emlékeztek rá, de a szlovén támadó depresszióval küzdött, miután párja megcsalta őt. Ilicic a tavalyi szezon végétől mostanáig egy percet sem játszott. Le a kalappal előtte, hogy visszatért, igazán drukkolok annak, hogy kikecmeregjen ebből a szituációból.

A Napolinál három fontos hiányzó is volt: Insigne, Elmas és Zielinski sem játszhatott, utóbbi kettő a vírus miatt.

Jobban kezdték a meccset a hazaiak, és egy tízperces rövidzárlat végülis az egész mérkőzést eldöntötte. A 23. és a 30. perc között háromszor találtak be Gattuso fiai, először Lozano egy jobboldali beadást váltott gólra (a labda épphogy átcsorgott a gólvonalon), majd a 27. percben ismét ő volt eredményes: 16 méterről csavarta el Sportiello mellett a labdát, 2-0.

Teljesen megzavarodott az Atalanta, és ahogy írtam, jött is a harmadik találat: Politano, a nagy gólok mestere is betalált. Ez is egy bombagól volt, elképesztő erővel lőtte a nápolyiak harmadik gólját a kapuba.

És még mindig nem volt vége a félidőnek! A 43. percben a Lille-től drága pénzért vásárolt Victor Osimhen is kapuba talált, ő is egy távoli lövést követően.

4 kapott gól a félidőben, ehhez bizonyára sem a szurkolók, sem a játékosok, sem pedig Gasperini nincs hozzászokva.

A vezetőedző két cserével próbált frissíteni, Mojica és Djimsiti állt be, majd utána Lammers és Malinovsky. A játék képe nem igazán változott, de mégis tudott szépíteni az Atalanta: Az új fiú, az 55. percben beálló holland, Lammers talált be közelről.

További gólok nem születtek, az első félidei jó játékának köszönhetően megérdemelten nyert a Napoli.

Előző 5 meccs eredménye
2020.07.08.Serie A
atalanta
2:0
sampdoria
Serie A
2019.11.10.Serie A
sampdoria
0:0
atalanta
Serie A
2019.03.10.Serie A
sampdoria
1:2
atalanta
Serie A
2018.10.07.Serie A
atalanta
0:1
sampdoria
Serie A
2018.04.03.Serie A
atalanta
1:2
sampdoria
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Sampdoria – Lazio

Említettem, hogy két vereség után két győzelmet szerzett a Sampdoria, meglepetésre a legutóbbi fordulóban a Laziot fektették két vállra. Mégpedig elég simán, ha csak az eredményt nézzük. Nagyon nincs könnyű dolgunk mostanság, ebben az idényben sokszor borul a papírforma. Nézzétek meg: A Lazio hétvégén 3-0-ra kikap a papíron gyengébb Sampdoriától, majd a Bajnokok Ligájában 3-1-re veri az esélyesebbnek számító Dortmundot…

Mondhatnánk, hogy kiegyenlített volt az első félidő, ami a helyzetek számát illeti, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy míg a Lazio egyetlen lehetőségéből sem tudott gólt szerezni, addig a Sampdoria kettőt is berúgott.

Előbb Fabio Quagliarella talált be fejjel, ez a 32. perc eseménye, majd Augello 18 méteres lövésével nem tudott mit kezdeni Strakosha.

A fordulást követően kissé megváltozott a játék képe, a Lazio átvette az irányítást és helyzetekig is eljutottak de két lövésükből egy sem találta el a kaput. Nagyon mentek előre, ami azt is jelentette, hogy egyre lazább lett a középpálya és a védelem. A figyelem és a fegyelem is lanyhult, ennek a következménye pedig egy újabb kapott gól lett a mérkőzés hajrájában: Előbb Strakosha ütötte ki Quagliarella lövését, a labda a Laziohoz került, de azonnal el is vesztették, Verre Damsgaard elé passzolt, aki a rövid felsőbe lőtt.

Súlyos vereségbe szaladt hát bele a Lazio, de dicsérni kell minden Samp játékost, mert nagyot futballoztak.

Összefoglalás

A jó forma és a Lazio ellen mutatott játék ellenére mondom azt, hogy az Atalanta nyerhet ezen a találkozón.

Korábbi meccseiket tekintve is ez az álláspontom, de a meccs kimenetelét tekintve még van egy tippem, hogy sok gól fog esni.

Nézzük meg az Atalanta eddigi meccseit: 4-2, 4-1, 5-2, 4-1. Potyognak a gólok, ez pedig köszönhető a támadó futballnak, ami olykor ajándék, máskor viszont átok.

Kétlem, hogy a következő meccseken is ilyen formában látjuk majd Lammerséket, a hétközi BL meccsükön a Midtjylland ellen simán, 4-0-ra győztek.

Felépült sérüléséből az új igazolás, Mirancsuk, ő volt a találkozó negyedik góljának szerzője. Ő nagy kincs lehet a csapatnak.

Remélhetőleg, Ilicic is elkezdi majd elkapni a fonalat, remek játékos ő még mindig, de szerintem nem várhatunk ezek után azonnal csodát. Én megmondom őszintén, arra számítottam, hogy soha nem fog már pályára lépni, visszavonul a futballtól. Szerencsére nem lett igazam.

A sok gólban majdhogynem biztos vagyok, valamint az Atalanta győzelmét is nagyon valószínűnek tartom, így a tippem most rájuk megy!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső