Atalanta – Sassuolo: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 20.
Atalanta
Teljesítmény:
N D V D N
  • Gewiss Stadium
  • Szeptember 21. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Sassuolo
Teljesítmény:
V V D N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Oké, most már kijelenthetjük, hogy bajban van a Sassuolo. Nem igazán indult be a szekér, Alessio Dionisi egyelőre meg sem tudja közelíteni azt a játékot, amit Roberto De Zerbi alatt játszott a csapat, holott a játékoskeret nem nagyon változott, a kulcsjátékosok közül csak egyvalaki távozott, ha szigorúan nézzük, szóval, el kell kezdeni felkötni a gatyát a mesternek, ha a kispadon akar maradni, mert nem biztos, hogy sok türelmet mutatnak még felé a vezetőségben.

Nehéz küldetésre indulnak, Bergamoban kellene megverni az Atalanta együttesét, amire ugyan már volt példa, de a mostani neroverdit látva… Vannak kétségeink.

Mondjuk az Atalantának sem nagyon megy, de ők legalább nyertek már meccset, épp a hétvégén, amikor az újonc Salernitanát rendezték el. Egy góllal. Ezt azért emeltem ki, mert szegény salernóiakat eddig mindenki szinte kitömte, a bombaerős támadójátékáról ismert Atalanta meg csak egy nyamvadt találatot tudott szerezni. Mondjuk, az is három pontot ért…

Folytatjuk a keddi meccseket, még vár ránk az Atalanta – Sassuolo, ezt követően pedig a Fiorentina – Inter.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Salernitana – Atalanta: 0-1

G.: Zapata

Tényleg nem túloztam, amikor azt mondtam, a Salernitanát eddig mindenki kitömte. Hármat kaptak a Bolognától, és négyet-négyet az AS Romától és a Torinotól. Ezúttal is vereséget szenvedtek, így bizonyára az sem vigasztalja őket, hogy csak egyet kaptak…

A kezdők:

Salernitana:

Belec – Gyömbér, Strandberg, Gagliolo – Kechrida, M. Coulibaly, L. Coulibaly – Ribery – Gondo, Djuric

Atalanta:

Musso – Toloi, Demiral, Palomino – Maehle, Pasalic, Freuler, Gosens – Malinovsky, Miranchuk – Zapata

Távoli lövésekkel indult a mérkőzés, hazai oldalról Wajdi Kechrida és Lassana Coulibaly, a vendégeknél Robin Gosens is próbálkozott. Kechrida bombája a jobb felsőt kerülte el, míg a belső középpályás kísérlete a felsőlécről vágódott ki a pályán túlra. Juan Musso egyébként rendkívül nyugodt volt, meg sem mozdult a lövésre, benne is meghűlt a vér, amikor észlelte, hogy ez azért jobb lövés volt annál, mint amit csak nyugodtan lehet szemlélni.

A német szélső egy szép csel után 16 méterről tűzte kapura a labdát, azt meg Belec tornázta szögletre.

Egyáltalán nem játszott rosszul a hazai csapat, veszélyesek voltak, teljesen egyenrangú ellenfelei a Gasperini csapatnak, akik egyelőre még keresik a nagyszerű formájukat.

A második félidőben ismét a Salernitana veszélyeztetett először, Mussora is szükség volt, ha nincs ott az argentin, akkor bizony Cedric Gondo lövése a kapuban köt ki.

Milan Djuric sem akart kimaradni a jóból, ő szintén távolról lőtt, ez sem volt rossz, de kaput nem talált a bosnyák. Furcsa, nem furcsa, de a helyzet az volt, hogy érett a Salernitana gólja…

Ami majdnem sikerült is, centiken múlt, hogy Joel Obi gurítása bemenjen, ám így a baloldali kapufáról a labda kijött.

A futball pedig egy rettenetesen gonosz, és néha igazságtalan játék. Az Atalanta nem játszott jól, mégis az övék lett a győzelem, köszönhetően annak, hogy a hazai védők egyszer szabadon hagyták Duván Zapatát, a kolumbiainak pedig ennyi is elég ahhoz, hogy gólt szerezzen.

A legvégén a kitámadó Salernitana kaphatott volna még egyet, Josip Ilicic az üres kapu mellé lőtte a játékszert, maradt a 0-1. Ennél többet érdemelt volna a Salernitana, de ilyen a foci…

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.02.Serie A
sassuolo
1:1
atalanta
Serie A
2021.01.03.Serie A
atalanta
5:1
sassuolo
Serie A
2020.06.21.Serie A
atalanta
4:1
sassuolo
Serie A
2019.09.28.Serie A
sassuolo
1:4
atalanta
Serie A
2019.05.26.Serie A
atalanta
3:1
sassuolo
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Sassuolo – Torino: 0-1

G.: Pjaca

Gólokban reménykedtünk a találkozón, az eddigi játéka a két csapatnak erre engedett következtetni, illetve a múltban is izgalmas, többgólos mérkőzéseket játszottak. Tippünk viszont elcsúszott, a találkozón nem esett három gól, mindössze csak egy. És az előzetesen gondolt másik tippünk sem jött, ugyanis azt az egyet a bikák szerezték…

A kezdők:

Sassuolo:

Consigli – Toljan, Chiriches, Ferrari, Rogerio – Frattesi, Lopez – Berardi, Djuricic, Boga – Raspadori

Torino:

Milinkovic-Savic – Djidji, Bremer, Rodriguez – Singo, Lukic, Pobega, Aina – Praet, Brekalo – Sanabria

Bár Andrea Belotti és Simone Zaza is sérült volt, mégsem lehetett azt mondani, hogy a Torino gyenge támadókkal állt volna fel, a két nyári szerzemény, Josip Brekalo és Dennis Praet is a kezdőben kapott helyet.

A másik oldalon Obiang és Romagna nem léphettek pályára, Dionisi mester nem húzott semmi meglepőt. A tippünkben említettük, hogy a Sassuolo védelme elég gyenge lábakon áll, ezt a Torino ellen is megmutatták. Sor kerül majd erre is, de előbb a zöld-feketék első nagy helyzetéről számolnék be. Történt, hogy Domenico Berardi tudott meglépni védőjétől a jobbszélen, a tizenhatoson belülre érve nem passzolt, hanem a rövid felső sarkot vette célba. Nem is volt rossz a kivitelezés, de a kapufa útban volt, így nem született gól.

A bikák sem akartak lemaradni, nem sokkal később Antonio Sanabria emelte át a labdát Consigli felett, de a visszafutó Ferrari saját testi épségét sem kímélve tisztázott.

Maradt támadásban a vendégcsapat, Josip Brekalo Berardihoz hasonlóan a baloldali kapufát találta el.

A 32. percben ugyan a hazaiak vezetést szereztek Filip Djuricic révén, de mint kiderült, a szerb lesen tartózkodott. A befejezésig a Torino még kétszer vehette volna be a hazai kaput, egyszer Consigli hárított nagy bravúrral, a második alkalommal pedig a gólvonalról tisztázott egy védő.

Ó, és majd’ elfelejtettem, a vendégeknek volt még egy kapufája, ezt Dennis Praet lőtte.

A második félidőben a fölény góllá érett, teljesen megérdemelten szereztek vezetést a vendégek, Marko Pjaca csavarására nem tudott még csak mozdulni sem Consigli.

A meccsen aztán majdnem pontot tudott szerezni a Sassuolo, Gian Marco Ferrari fejesét hatalmas bravúrral tolta ki Vanja Milinkovic-Savic. Dionisi valóban aggódhat, nem lesz ennek így jó vége…

Összefoglalás

Bárki bármit mond, Ciccio Caputo rendkívüli módon hiányzik ebből a csapatból. Remekül megértette magát Berardival és Djuriciccsel, és lehet rá mondani, hogy már öreg, de szerintem a legtöbb olasz csapatba beférne. És ezzel nem azt akarom mondani, hogy Raspadori rossz játékos, dehogy! Nagyszerű futballista lesz belőle, de egyelőre még nem találja a helyét, ahogy az egész Sassuolo mintha egy kicsit el lenne varázsolva.

Tudomásom szerint a sérültek egyik oldalon sem jöttek rendbe, tehát továbbra is Obiangot és Romagnát kell nélkülöznie a vendégeknek, Hateboert és Murielt a hazaiaknak.

Akik szintén nem úgy futballoznak, mint fénykorukban, de legalább győzni tudtak legutóbb.

Az egyik tippünk azonnal adja magát: Két támadni szerető csapat lesz a pályán, akik legutóbbi tíz meccsükből kilencen egyaránt betaláltak mindketten. Az over 2,5 sem butaság – bátrabbaknak 3,5 -, volt itt a közelmúltban 5-1-es, 4-1-es és 2-6-os meccs is.

A harmadik tippünk pedig az, hogy a bergamóiak behúzzák a találkozót. Ami akár a véget is jelentheti majd Dionisinek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső