Atalanta – Venezia: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 29.
Atalanta
Teljesítmény:
N D N N D
  • Gewiss Stadium
  • November 30. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Venezia
Teljesítmény:
V N N D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Átnyergelünk egy kicsit Olaszországba, innentől kezdve négy mérkőzést hozunk a Serie A-ból, kezdésnek az Atalanta – Venezia találkozót.

Immáron nincs veretlen csapat az olasz bajnokságban, a Napoli és az AC Milan is kikapott legutóbb, és ennek az Atalanta, illetve az Inter örül a legjobban, tudtak egy kicsit zárkózni az éllovasokhoz.

Nagy rangadót nyert szombaton Gian Piero Gasperini csapata, a Juventus otthonából hozták el a három pontot. Nagyon nem megy a zebráknak, ebből nem lesz idén visszaülés a trónra, ezt már most megállapíthatjuk.

Az Atalanta viszont még odaérhet a csúcsra. Nagy formában vannak, bajnoki meccset október elején veszítettek, akkor hazai pályán egy szoros mérkőzésen kaptak ki az AC Milantól. Akár még a Bajnokok Ligája továbbjutás is meglehet, ehhez az utolsó meccsen a Villarrealt kell majd legyőzniük.

Teljesen más helyzetben van a Venezia, de ez teljesen normális. Hosszú idő után jutottak vissza az élvonalba, céljuk pedig mindössze annyi, hogy megragadjanak itt jövőre is. Amellett, hogy szépen jövögetnek az eredmények az is szerencsének mondható, hogy a Serie A-ban idén vannak ritka gyenge csapatok, az eddigieket látva elképzelhetetlennek tartom, hogy akár a Cagliari, akár a Salernitana például bent maradjon.

Papíron sima meccs lesz ez, de az Atalanta inkább idegenben játszik jól, hazai környezetben már öt alkalommal is botlott (három döntetlen, két vereség), ami azért is durva, mert csak hét meccset játszottak a Gewissben. Vajon megfogja őket az újonc is? Többek között erre keressük a választ.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Juventus – Atalanta: 0-1

G.: Zapata

Annak ellenére az öreg hölgyet tartották esélyesnek a fogadóirodák, hogy Max Allegri együttese csak a középmezőny tagja. Míg az Atalanta élcsapatnak számít, a negyedik helyen van, a címvédő Inter sarkában. Rá is faragtak a bukik, mert Duván Zapata már a mérkőzés elején eldöntötte a három pont sorsát. Nagyon durva, de a zebrák ezzel már az ötödik bajnoki meccsüket veszítették el. Sokan szidták Andrea Pirlot, de látszik, hogy a mostani mester sem tud csodát csinálni ezzel a kerettel. Lehet, sokszor mondom, de azért elférne itt egy Cristiano Ronaldo minden allűrjével és önzőségével együtt…

A kezdők:

Juventus:

Szczesny – Cuadrado, de Ligt, Bonucci, Alex Sandro – Chiesa, McKennie, Locatelli, Rabiot – Dybala, Morata

Atalanta:

Musso – Toloi, Demiral, Djimsiti – Zappacosta, Freuler, de Roon, Maehle – Pessina, Malinovsky – Zapata

Épülnek fel a kék-feketék játékosai, így Marten de Roon a védelemből visszakerült eredeti helyére, a középpályára. Ezzel nagyjából teljessé is vált a csapat, ennél jobbat most nem tudott Gasperini összerakni.

Egy jobban akaró, támadólag fellépő Juventust láthattunk a mérkőzés elején, kétszer is sikerült majdnem gólt szerezni. De csak majdnem, mert mindig volt valaki, aki meghiúsította a Juve gólszerzését. Először a jó formában levő, sérüléséből visszatérő Paulo Dybala kavargatott a jobboldalon, az argentin dugig van önbizalommal, így bátran cselezte be magát a tizenhatoson belülre. Ott viszont már egy kicsit elfáradt, ki is sodródott, belsővel ellőtt labdája Juan Musso számára nem okozott problémát.

Ezután Weston McKennie zseniális labdájával Federico Chiesa törhetett kapura. Az Európa-bajnokság egyik hőse kissé lassú volt, így Rafael Toloi utolérte, és a lövés pillanatában oda tudott lépni. Gyönyörű szerelés volt, minden bizonnyal góltól mentette meg csapatát a brazil/olasz védő.

Nagyon jól játszott a Juve, aztán jött egy apró hiba. A találkozó 28. percében Álvaro Morata a félpályán adta el a labdát, Berat Djimsiti pedig kapásból kilőtte Duván Zapatát. A kolumbiai is majdnem ugyanabba a hibába esett, mint a túloldalon Chiesa, de még idejében el tudta lőni a labdát, ami a felsőlécről vágódott a kapuba. A hazaiak kérdőn néztek a partjelzőre, pedig nem kellett volna, Leonardo Bonucci csúnyán belógott Djimsiti indításakor.

Ugrunk a második félidőre, a Juve hajtott az egyenlítésre, és erre kétszer is lehetőségük nyílt egy percen belül. Weston McKennie-t futtatták meg a társak, aki szélvészgyors volt, így le is hagyta Djimsitit, azonban lövés helyett kivárt, így a védő odaért. Aztán majdnem rúgott egy öngólt, Musso térddel hárította saját csapattársa felszabadítási kísérletét. A játékszer a Juvénál maradt, végül Paulo Dybala lőtt a jobb felső fölé.

A mérkőzés legvégén kapott még egy esélyt a torinói alakulat, 19 méterről Paulo Dybala szabadrúgásból próbálkozhatott, Musso végignézte, ahogy a labda a felsőlécről az alapvonalon túlra pattan, majd örömittas ökölrázásba kezdett. Hamarosan lefújták a meccset, az Atalanta egy hosszú átkot szakított meg, utoljára 1989-ben sikerült nyernie a Juventus ellen Torinóban…

Előző 5 meccs eredménye
2004.02.01.Serie B
venezia
1:0
atalanta
Serie B
2003.10.08.Serie B
atalanta
0:0
venezia
Serie B
2003.08.17.Olasz Kupa
venezia
2:0
atalanta
Olasz Kupa
2002.03.24.Serie A
venezia
0:1
atalanta
Serie A
2001.11.18.Serie A
atalanta
1:0
venezia
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Venezia – Inter: 0-2

G.: Calhanoglu, Martinez

Nem számíthatott könnyű meccsre Paolo Zanetti együttese, de legyünk őszinték, a Veneziának a bennmaradáshoz nem a Serie A címvédőjét kell legyőznie, hanem a hozzá hasonló csapatokat. Így nem lehet senki azért mérges, mert ez most nem sikerült. Remekül helyt álltak, a milánói győzelem csak a meccs legvégén vált biztossá…

A kezdők:

Venezia:

Romero – Mazocchi, Caldara, Ceccaroni, Haps – Ampadu, Vacca, Busio – Aramu, Kiyine – Okereke

Inter:

Handanovic – Skriniar, Bastoni, Dimarco – Darmian, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Perisic – Dzeko, Correa

Kevés helyzetből kellett gazdálkodnia a házigazdának, de erre azért számíthattak a játékosok is. Egy erős, egyébként jó formában levő Interrel találkoztak, így a 2-0-s vereség szerintem teljesen vállalható.

Megszámlálhatatlanul sok helyzete volt a fehérmezes vendégeknek, a statisztikák szerint összesen 27-szer próbálkoztak meg kapura lövéssel. Tehát a Venezia hátsó alakzatának volt bőven dolga. A találkozón a nyomást fél óráig bírták Hapsék, közben az Inter rohamozott, ahogy csak tudott. A védelmet a 34. percben tudták feltörni, amikor egy hazai védő a tizenhatosnál Correa elől mentett. Röviden, ott várakozott Hakan Calhanoglu, aki egy átvétel után lőtte ki a jobb alsót.

Később Federico Dimarco szögletét a röviden álló Ivan Perisic fejelte az oldalhálóba, de ezen kívül is még volt három kisebb lehetőség a vendégek előtt, amik rendre kimaradtak, hála leginkább Romero kapusnak.

A Venezia egyszer próbálkozott, az viszont gólt érdemelt volna. A támadó középpályásuk, Mattia Aramu jó 25 méterről próbálta bevenni Handanovic kapuját, a bal felsőbe szitálva érkező labdát a veterán portás bal kézzel tolta fölé.

Aramu a második félidő elején is hasonló távolságból és szögből tett kísérletet a gólszerzésre, ez sem volt rossz lövés, de mellé ment.

Innentől kezdve aztán már végig Simone Inzaghi együttese támadt, volt, hogy a gólvonalról kellett menteni, volt, hogy Romero hárított bravúrral. Az 1-0 egy tisztes vereség – gondolhatnánk, de a végén az Inter még kiharcolt egy büntetőt Lautaro Martinez révén, az argentin aztán gólra is váltotta a tizit.

A Venezia viszonylag biztos távolságban a kieső csapatoktól, de ez azért könnyen változhat, akár két meccs is elég ahhoz, hogy gondok legyenek…

Összefoglalás

Eléggé adja magát a hazai győzelem, nem igaz? Persze, hogy adja, egy élcsapat játszik egy újonccal, egy olyan élcsapat, amelyik harcban lesz a bajnoki címért. Akkor mégis miért írtuk meg ezt a tippet? Azért, mert mi most meglepetéssel számolunk. Azt is elmondom, hogy miért.

Az Atalanta a múlt héten játszott a Young Boysszal, aztán hétvégén a Juventusszal, két fontos meccsük volt tehát, ami sokat kivett belőlük. Hétvégén pedig mennek a Napolihoz, aztán fogadják a Villarrealt a mindent eldöntő Bajnokok Ligája meccsen. Magyarul ez az a meccs, ahol a legjobbakat pihentetni lehet egy kicsit.

A Venezia játékerőt tekintve sokkal gyengébb, mégis azt gondoljuk, hogy ezúttal egy pontra jók lehetnek.

Merih Demiral és Ruslan Malinovsky egy lapra van az eltiltástól, így őket nem fogja semmiképp kockáztatni Gasperini, Matteo Lovato és Robin Gosens pedig sérültek.

A mester szerencséjére bő kerete van, így könnyedén össze fog rakni egy olyan kezdőt, ami felveszi majd a versenyt kedd este, de közben mégis lehetőséget biztosít a csapat húzóembereinek.

A Veneziánál Niki Maenpaa kapus, valamint Tyronne Ebuehi esett ki sérülés miatt.

Nem lenne akkor meglepetés, ha nem sikerülne nyerni, a Gewissben amúgy is botladozik az Atalanta, az igazán jó eredményeket idegenben éri el. A vendégek legutóbb győztek a Bologna otthonában, serényen gyűjtik a pontokat – magukhoz mérten – idegenben is.

Szó se róla, ez egy veszélyes tipp, mégis megpróbálkozunk vele. Szerintünk a tartalékos Atalanta is jobb csapat, mint a legjobb Venezia, de képes lehet az újonc a pontszerzésre. Apró téttel fogadjuk meg a döntetlent.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső