Athletic Bilbao – Barcelona: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 20.
Athletic Bilbao
Teljesítmény:
D D N V N
  • San Mamés
  • Augusztus 21. 22:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Barcelona
Teljesítmény:
N N V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ahogy ígértem, szombatról már csak egy meccs, aztán reményeim, reményeink szerint még két vasárnapi mérkőzést kiválasztunk. Holnap meg… Bár szombat lesz, de talán érkezik pár tipp vasárnapról, valamint hétfőről.

A legutóbbi Király Kupa döntősei csapnak össze egymással, Athletic Bilbao – Barcelona mérkőzést rendeznek a La Liga második fordulójában. Izgalmas találkozóra van kilátás. Barcelonában még mindig szokták Lionel Messi hiányát, ám az újak – különösen Memphis Depay – mindent megtesznek azért, hogy az argentint feledtetni tudják a blaugranáért szorítókkal.

Az első meccsük a Real Sociedad ellen kifejezetten jó futballt hozott, Ronald Koeman egyenesen odáig jutott, hogy azt mondta: Az elmúlt évek legösszeszedettebb játékát látta.

A Bilbao mindig is szimpatikus csapat volt számunkra, hiszen csak és kizárólag baszk vagy baszk gyökerekkel rendelkező játékosokban gondolkozhatnak, más nem is húzhatja magára a dresszt. Ennek ellenére csak ők mondhatják el a két gigászon kívül, hogy mindvégig az első osztály tagjai voltak.

Az előző szezonban nagyon szerencsétlenül jártak: Két kupadöntőt is elveszítettek – a tavalyi és a tavalyelőtti kupadöntőt is az elmúlt idényben bonyolították le, alig pár héttel egymás után. Az ok természetesen a koronavírus volt… -, de legalább a Spanyol Szuperkupát elhódították… Igen, pont a Barcelona ellen.

A San Mamés közönsége megérdemli a jó futballt. És mi is megérdemeljük. Meg azt is, hogy egy helyes tippel egy kis plusz pénzt gyűjtünk.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Elche – Athletic Bilbao: 0-0

Jaj, ne, még egy 0-0-s meccs…

Egy teljesen kiegyenlített meccset játszott egymással a tavaly épphogy bent maradó hazai egyesült és a Szuperkupa győztese. Nem feltétlenül rossz eredmény ez, tekintve, hogy Marcelino mesternek egy sor játékosa hiányzik. Ezt a tizenegy játékost jelölte a kezdőcsapatba a vezetőedző:

Agirrezabala – de Marcos, Vivian, Martinez, Balenziaga – Beruenger, Vencedor, Dani Garcia, Muniain – Sancet, Inaki Williams

Észrevehettétek, hogy a Bilbao legértékesebb játékosa, Unai Simon nem játszott, természetesen megérdemelt pihenőjét tölti a sűrű szezon után.

Rajta kívül még viszont valóban rengeteg hiányzója volt az együttesnek, többek között Raúl Garcia, Ander Capa, Yuri Berchiche vagy Inigo Cordoba.

Az irammal gond nem lehetett, hiszen az első percektől kezdve magas hőfokon égtek a felek. Az első helyzet Lucas Boyé lábáról ment mellé, de ennek a támadó inkább örült, merthogy saját kapuja előtt nyúlt bele egy lövésbe, ami épp attól lett veszélyes, hogy a csatáron a labda irányt változtatott.

A másik oldalon is próbálkozott a csatár, a kapust és egy védőt már elfektetett, de a harmadik bilbaói végül szögletre tisztázott.

A meccs legnagyobb helyzete a 41. percben esett, ekkor Mojica baloldali centerezése teljesen üresen találta meg a társat, Pere Milla bele is tette a belsőjét, de nagyon rosszul találta el a labdát, ami az üres kapu helyett az alapvonalon túlra került. A csatár is csak mosolygott, de inkább kínjában.

Egyébként az Elche a 29. percben kapuba talált, ám azt les miatt Vega játékvezető érvénytelenítette.

A félidőt Mikel Balenziaga jó kis lövése zárta, Kiko Casillának minden rutinjára és centijére szüksége volt a mentéshez.

Helyzetek a második játékrészben is akadtak, Inaki Williams és Dani Garcia a vendégektől, Gonzalo Verdu és Tete Morente a hazaiaktól talált be kis híján. De csak kis híján, így amikor a bíró hármat fújt a sípjába az eredményjelző 0-0-s eredményt mutatott.

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.17.Spanyol Kupa
athletic bilbao
0:4
barcelona
Spanyol Kupa
2021.01.31.La Liga
barcelona
2:1
athletic bilbao
La Liga
2021.01.17.Spanyol Szuperkupa
barcelona
2:3
athletic bilbao
Spanyol Szuperkupa
2021.01.06.La Liga
athletic bilbao
2:3
barcelona
La Liga
2020.06.23.La Liga
barcelona
1:0
athletic bilbao
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Barcelona – Real Sociedad: 4-2

G.: Braithwaite (2), Pique, Sergi Roberto ill. Lobete, Oyarzabal

Nagyon sokáig tart majd, amíg Barcelonában elfelejtik teljesen, milyen volt a játék, mikor Lionel Messi a pályán volt. Ez valahol érthető, valahol viszont szomorú, mert történjen bármi, Messi mindig hiányozni fog a katalánoknak.

Lássuk azt a kezdőt, amiben az argentin már nem szerepel:

Neto – Dest, Garcia, Pique, Alba – de Jong, Busquets, Pedri – Griezmann, Depay, Braithwaite

Akárhogy is nézem, ez a kezdő még így is bivalyerős, nem sok ennél erősebb középpálya létezik a spanyol bajnokságban… Ha egyáltalán létezik. Ronald Koeman öt játékossal nem számolhatott: Ousmane Dembelével, Ansu Fatival, Oscar Minguezával, Sergio Agüeroval és Marc-André ter Stegennel.

A fejesekről szólt az első félidő. Memphis Depay szögletére Antoine Griezmann érkezett remekül, a kapufa miatt azonban nem született gól. Két perccel később viszont igen. Ismét Depay adott be – most épp egy szabadrúgást – a szakáll nélkül szinte tinédzsernek kinéző Gerard Pique meg parádésan csúsztatatott, 1-0.

A félidő végén ismét egy fejessel növelte előnyét a blaugrana, most Martin Braithwaite maradt szabadon, a gólpasszt Frenkie de Jongtól kapta a dán.

Depay remekül irányította a csapatot, úgy tűnt, mint aki máris át akarja venni Messi helyét. Hát, valóban jól ment neki a játék, a harmadik hazai gól előtt is kiosztott egy kulcspasszt Jordi Albának, az akciót ismét Martin Braithwaite fejezte be.

Úgy tűnt, ez nagyon sima lesz, ám a 82. és a 85. percben a Real Sociedad két gólt is berámolt Neto kapujába. Előbb Julen Lobete köszönt be élete első felnőtt bajnokiján, majd Mikel Oyarzabal csavart a bal felsőbe egy szabadrúgást.

Megélénkültek a vendégek, akik persze teljesen kitámadtak az egyenlítés érdekében. Ezt használta ki a Barca, és Sergi Roberto révén végül bebiztosították a hosszabbításban a győzelmüket. Az assziszt Braithwaite nevéhez fűződik, aki így két góllal és egy gólpasszal zárt.

Összefoglalás

A kis kihagyás ellenére valóban remekül futballozott a Barcelona, mindenki pontosan tudta, mi a feladata. Memphis Depay személyében egy igazi kulcsembert igazoltak, Pedri továbbra is zseni, Busquets és de Jong remekül megfér egymás mellett, és még Pique is stabilabbnak tűnik Eric Garcia mellett. Nem lesz itt akkora gond, mint amekkorát a Barcelonát nem kedvelők akarnak látni.

A kupadöntőt leszámítva ez a két együttes gyakran nagyon szoros meccseket játszik. A Szuperkupa fináléjában 2-2, majd hosszabbítás után 3-2 a baszkoknak, a bajnokságban pedig volt két 2-1-es meg egy 3-2-es Barca győzelem.

A sérültekhez nem csatlakozott senki azóta, és senki nem épült fel az előző fordulóhoz képest, így ezt most nem ismételnénk meg.

A San Mamésban nyerni tényleg nem könnyű, a Barcának sem sikerült sokszor, ám ez a Sociedad elleni siker bizonyára mindenki önbizalmát megnövelte egy kicsit. Ha jobban koncentrálnak, akkor simább is lehetett volna.

Bírjuk a Bilbaot, de nem hinnénk, hogy meg tudják állítani ezt a Barcát. Persze, ha a gránátvörös-kékek ugyanúgy fognak játszani, mint a másik baszk ellenfél ellen…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső