Athletic Bilbao – Celta Vigo: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 02.
Athletic Bilbao
Teljesítmény:
D N V N V
  • San Mamés
  • December 04. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Celta Vigo
Teljesítmény:
N V D V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy La Liga találkozóval folytatjuk, végül egy NB1-es találkozóval fejezzük be a mai napot. Pénteken este egyetlen spanyol első osztályú meccset rendeznek, az Athletic Bilbao – Celta Vigo meccset. Ez papíron sima hazainak tűnik, a Bilbao hazai pályán mindig a veszélyes csapatok közé tartozott, a Celta Vigo pedig idén is a kiesés ellen fog küzdeni. Ez már látszik, meg az is, hogy eddig nem annyira megy jól nekik.

Vagyis… Hát, épp az előző fordulóban sikerült nyerniük (a második forduló óta először), a Granadát verték 3-1-re. Azt a Granadát, akik az Európa Ligában vitézkednek, ráadásul elég jól.

A Bilbao feljebb helyezkedik el a tabellán, és idegenbeli teljesítményük miatt nem állnak még feljebb, hazai pályán kifejezetten jól játszanak. Például legyőzték a Sevillát és egy négyest gurítottak a másik sevillai gárdának, a Betisnek.

Na, vágjunk is bele gyorsan!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Getafe – Athletic Bilbao

Folytatta idegenbeli mélyrepülését a Bilbao, bár ezúttal legalább egy pont összejött a harmadikszámú madridi csapat ellen. Ők, tehát a Bilbao szerzett vezetést, hivatalosan Asier Villalibre a gólszerző, de tegyük hozzá, ez közelebb állt az öngólhoz. Mondom, miért: Beruenger ívelt be egy szögletet a 9. percben, Villalibre két védő között emelkedett a legmagasabbra, majd bólintott. A fejes mellé ment volna, ez a visszajátszásokból kiderül egyértelműen, azonban Angel testén irányt változtatott a labda, így került a bal sarokba.

Kiegyenlített játékot hozott az első félidő, még egy-egy lehetőség volt a csapatoknál, Cucho közeli lövését Unai Simon, Vesga próbálkozását meg Soriano védte testtel/lábbal.

A második félidőben már aktívabbak voltak a hazaiak, ami nem csoda, próbáltak egyenlíteni. Arambarri ismét egy remek lövéssel vétette észre magát, de amíg a Villarreal ellen a hálóban kötött ki a labdája, itt a kapufáról kifelé pattant.

Az egyenlítésre végül a 75. percben került sor, ekkor az öngólt vétő Angel Rodriguez lőtt 16 méterről, Unai Simon pedig nem ért oda.

Többet tett a győzelemért a Getafe, de ha a mérkőzés egészét nézzük, nem érdemtelen a Bilbao pontszerzése.

Előző 5 meccs eredménye
2020.01.19.La Liga
athletic bilbao
1:1
celta vigo
La Liga
2019.10.06.La Liga
celta vigo
1:0
athletic bilbao
La Liga
2019.05.12.La Liga
athletic bilbao
3:1
celta vigo
La Liga
2019.01.07.La Liga
celta vigo
1:2
athletic bilbao
La Liga
2018.03.31.La Liga
athletic bilbao
1:1
celta vigo
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Celta Vigo – Granada

Zsinórban három meccs óta tartott a Granada nyeretlenségi sorozat, ez a Celta meccs után négyre nőtt, valami most nem oké Roberto Soldadoéknál. Ezt a fogadóirodák is észlelték és a kiesőhelyen álló Celta alacsonyabb oddsot kapott. Nem is kevéssel. Ez papírformának mondható, egyedül a Getafét sikerült legyőzni idegenben a Granadának.

Ennek ellenére sokáig nem lehetett tudni, végül megszerzi-e valamelyik gárda a három pontot vagy osztozkodás lesz a vége?!

A vendégek szereztek vezetést a 25. percben, szerzője pedig Luis Suárez volt. Na, nem az a Luis Suárez, nem maradtál le semmiről és a korábbi Barca játékos még mindig az Atleticoban futballozik, a mi srácunk most Luis Suárez Charris, kolumbiai és idén igazolt a Granadához.

A gól maga szép volt, amolyan Suárezes, ha már a név kötelez. Egy hosszú szóló után elegánsan emelte át a kapujából kifutó Blancot. Nolito két perccel később kiegyenlített, Olaza lapos beadását váltotta gólra, és így ért véget az első félidő.

A második félidőben sokáig gyűrték egymást a felek, gól nélkül. Ráfordultunk az utolsó tíz percre, amikor viszont kétszer is betaláltak a hazaiak. A gólokat két csereember hozta össze, az elsőt Baeza (beállása után hét perccel), a másikat Beltran (beállása után két perccel), így 3-1-re nyertek a hazaiak. Ja, Yokuslut, a hazaiak török középpályását még elhalmozta a játékvezető lapokkal: A 95. percben egy sárgával, a 98.-ban meg egy azonnali pirossal…

Összefoglalás

A tipp alapja a hazai és idegenbeli teljesítmény. Ahogy azt már említettem, a Bilbao remekül teljesít hazai pályán (Legyőzték a Betist, a Sevillát és a Levantét, egyedül a Cadiztól kaptak ki… Ez is furcsa…), míg a Celta idegenben még nem nyert! Ikszeltek az Eibar, Valladolid, Levante, Elche négyes ellen, kikaptak az Osasunától és a Sevillától.

Ez biztató, már ami a tippünket illeti. Mert nem fogok hazudni és húzni az időt, én bizony Bilbao győzelmet remélek ezen a találkozón. Annak ellenére, hogy a Celta Vigo tele van olyan játékosokkal, akiket kifejezetten kedvelek (Blanco, Iago Aspas, Nolito, Santi Mina), de ez nem erről szól, hogy kit kedvelek vagy kit nem.

A Celta egyébként 2015-ben tudta legyőzni az Athleticet, az a meccs a kupában volt, bajnoki győzelem miatt még távolabbra kell visszalapozni, egészen 2005-ig. Többségében inkább Bilbao-győzelmeket láthattak a legendás San Mamés stadionban. A régiben meg az újban is.

Sérültje nincs a hazaiaknak és a Celtánál is csak egy játékos, Sergio Álvarez viszont már május óta nem léphetett pályára, ehhez hozzá vannak szokva a vendégek.

Nem számítok nagy győzelemre. Egy kevésgólos meccsre, küzdelemre, de Athletic Bilbao sikerre viszont igen…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső