Athletic Bilbao – Granada: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 25.
Athletic Bilbao
Teljesítmény:
D V D D N
  • San Mamés
  • November 26. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Granada
Teljesítmény:
V V N D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az Athletic Bilbao – Granada találkozó lesz a pénteki nap utolsó meccse itt a blogon, a következő négy mérkőzés már szombatról jön. Alapból azt mondanám, hogy sima hazai siker várható a mérkőzésen, a két csapat játékereje, tabellán elfoglalt helyezése, valamint a fogadóirodák által adott odds is erre utal, viszont Marcelino csapata most egy kicsit beragadt. Immáron négy forduló óta képtelenek nyerni, az Espanyol, a Real Sociedad, illetve a Levante ellen ikszeltek, míg a Cadiz elleni hazai meccsüket elbukták.

Szerencséjükre ellenfelük sem brillírozik, de ők már a szezon kezdete óta gyengélkednek. Nemrég ugyan becsúszott egy győzelem (3-0 a Levante ellen, idegenben), de most ismét két forduló óta csak kikapnak, az Espanyol után a Real Madrid is legyőzte őket.

Ha még azt is hozzátesszük, hogy a San Mamésben a Granada 2014 óta nem tud nyerni, akkor egyértelműen kirajzolódhat előttünk a kép, miszerint hazai győzelem várható a találkozón. De túlságosan is előre siettem, és talán meggondolatlan voltam. A tipp előtt inkább vessük bele magunkat az információtengerbe!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Levante – Athletic Bilbao: 0-0

Elképesztő, hogy a Bilbao a – mondjuk ki – kiesőjelölt ellen nemhogy nyerni nem tudott, de igazából még a döntetlennek is örülhet. A valenciai kiscsapat kétszer annyi helyzetet dolgozott ki, mint baszk ellenfelük, viszont betalálni egyiküknek sem sikerült. A gólnélküli döntetlen egyik csapatnak sem segítség, különösen a Levanténak nem, akik ezáltal még mindig nyeretlenek. De lassan talán valami elindul a Turia partján…

A kezdők:

Levante:

Cardenas – Son, Mustafi, Vezo, Clerc – Campana, Malsa, Bardhi – de Frutos, R. Marti, Morales

Athletic Bilbao:

U. Simon – Lekue, Alvarez, Martinez, Balenziaga – Berenguer, D. Garcia, Vencedor, Muniain – R. Garcia, I. Williams

Nem volt ez egy nagyon tartalmas mérkőzés, az első negyvenöt percből csak egy-egy kisebb, és egy-egy nagyobb lehetőséget tudtunk elhozni. Rögtön a meccs elején Inigo Martinez egy szöglet után fejelhetett, a védő remek mozdulattal, estében fejelt, nem sokkal kerülte el a labda a baloldali kapufát.

A másik oldalon is egy fejes okozott zavart, Jorge de Frutos, a Real Madrid nevelése ugrotta túl az előtte álló védőt, a bólintás viszont nem volt elég pontos. De Frutos egyébként nagyon agilisan játszott, bár a második helyzeténél egy kicsit önző volt. Akár passzolhatott is volna, viszont telve önbizalommal az ember nem gondolkozik, el is vállalta onnan a szélső, a Ciutat Valencia C szektorának 34. sorában pedig valaki könnyebb sérülést szenvedett. Remélhetőleg nem, csak ezzel akartam szemléltetni, mennyire lecsúszott a hazai játékos lövése.

A 42. percben levő helyzet nem is volt igazán helyzet, mert Vencedor megakadályozta, hogy az lehessen, a jobboldali centerezésbe dobta bele magát a védő, ennek köszönhetően a Bilbao nem tudta góllal befejezni az akciót.

A második játékrész eleje szintén nem hozott nagy izgalmakat, ha volt is lövés, az felért egy hazaadással…

A hajrára aztán megemberelték magukat a játékosok, Jorge de Frutos kapáslövését gyönyörű mozdulattal szedte ki Unai Simon, aztán a csereként pályára lépő Nico Williams bolondította meg a védelmet, majd Cardenasba lőtt. A játékosok helyzetét a Valencia városát elérő felhőszakadás sem könnyítette meg, folyamatosan csúszkáltak a srácok.

Ez nem volt egy jó meccs. Az eredmény pedig szintén nem volt jó senkinek…

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.07.La Liga
athletic bilbao
2:1
granada
La Liga
2020.09.12.La Liga
granada
2:0
athletic bilbao
La Liga
2020.07.19.La Liga
granada
4:0
athletic bilbao
La Liga
2020.03.05.Spanyol Kupa
granada
2:1
athletic bilbao
Spanyol Kupa
2020.02.12.Spanyol Kupa
athletic bilbao
1:0
granada
Spanyol Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Granada – Real Madrid: 1-4

G.: Suárez ill. Asensio, Nacho, Vinicius Jr., Mendy

Sok jóra nem számíthatott a Granada a Real Madrid ellen. A királyi gárda az élre állhatott egy győzelemmel – és ezt el is érték. Saját győzelmük, valamint a Real Sociedad botlása miatt immáron a madridiak vezetik a La Ligát. De ez a tipp most nem róluk szól, hanem múltheti ellenfelükről. A Granada maradt a 17., azaz ők a legrosszabb bentmaradók…

A kezdők:

Granada:

Maximiano – Quini, Diaz, Sánchez, Neva – Puertas, Monchu, Gonalons, Soro – Suárez, Rochina

Real Madrid:

Courtois – Carvajal, Nacho, Alaba, Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – Asensio, Benzema, Vinicius Jr.

Valóban, ennek a tippnek a Granadáról kellene szólnia, de mit tegyek, ha maga a mérkőzés a Real Madridról szólt? A vezetést a kékmezes blancók – micsoda ellentmondás – szerezték meg a 18. percben, az a Marco Asensio talált be, aki visszaszerezte Carlo Ancelotti bizalmát, és Rodrygo felemás teljesítménye, valamint Bale és Hazard folyamatos sérülései miatt újra a kezdőben találta magát. A mallorcai születésű szélső Toni Kroos mesteri passzát váltotta gólra.

Hat perccel később Maximiano ismét fejet hajtott egy vendégjátékos előtt, ezúttal Nacho volt a gólszerző, aki az ötös sarkáról lőtt a rövid felsőbe.

Hamar jöhetett volna a harmadik, Marco Asensio duplázhatott volna, lövését a gólvonalról mentette Alberto Soro. Könnyed győzelemben bíztak a vendégek, erre a semmiből a Granada szépített. A 34. percben Luis Suárez távoli lövése pattant meg, és vágódott a jobb alsóba.

A fordulás után egy zseniális góllal Vinicius Jr. visszaállította a kétgólos differenciát, Karim Benzema kiugratása után Luka Modric nem lőtt, hanem passzolt, így Vininek csak az üres kapuba kellett passzolnia.

Ezt kvöetően a hazaiaknál elszakadt a cérna, a 68. percben Vinicius cseleit nem bírta elviselni Monchu, és nyújtott lábbal csúszott rá a brazilra. Szerencsére nem találta el durván, megúszta sérülés nélkül a madridiak támadója, viszont a szándékot is büntette Munuera játékvezető, piros lap. Ahogy azt kapott reklamálás miatt Robert Moreno is, a hazaiak mestere. Ha csendben maradtál volna, bölcs maradtál volna…

Az emberhátrányban levő csapat nem úszta meg újabb gól nélkül, még Ferland Mendy is kihasznált egy ziccert, így a vendégek nagyon magabiztosan, nagyon simán, ilyen arányban is megérdemelten nyertek.

Összefoglalás

Van három sérültje a baszkoknak, akik már elég régóta nem léphettek pályára, és most sem fognak: Peru Nolaskoain, Dani Vivian és Yuri Berchiche. Most hozzájuk csapódott Asier Villalibre, a csatár december végéig kiesett.

Innentől kezdve a kezdőjükben sok változásra nem lehet számítani, mi azt a csapatot preferáljuk, amelyik a Levante ellen is pályára lépett. Bár, lehetséges, hogy Nico Williamsnek szorítanánk helyet valahogy…

A Granadánál Monchu eltiltása kezdődik meg, mellette Neyder Lozano, Luis Milla, Domingos DUarte és Isma Ruiz pályára lépése nem fog összejönni.

A Bilbao a mélyrepülését leginkább idegenbeli teljesítményének köszönheti, hét meccséből hatot pontosztozkodással zártak Marcelinoék, ami elképesztő… Otthon félelmetesek voltak, és ezt nagyjából tartom is – mármint, hogy azok -, de idén már két vereség becsúszott, ezek közül a Cadiz elleni különösen fájó lehet.

Ki kell engesztelni a közönséget, nincs mese. Főleg, hogy szerdán – a következő hétközi fordulóban – a Real Madridhoz utaznak, ahol veretlenségük oda lehet. Most kell három pontot gyűjteni, mert szerdán lehet, hogy nem fognak.

Ahogy a bevezetőben is írtam, a San Mamésben sok babér nem terem a Granadának, legutóbbi négy meccsüket egyaránt a baszkok nyerték.

Lehet ezt húzni, halasztani, lehet még számtalan statisztikai adatot mondani, de úgy érzem, a legfontosabbak már itt vannak a szemünk előtt. Ezt a találkozót kötelezően nyernie kell a Bilbaonak. Ha nem teszik, akkor összeülhet a válságstáb.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső