Athletic Bilbao – Huesca: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 16.
Athletic Bilbao
Teljesítmény:
V D V D N
  • San Mamés
  • December 18. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Huesca
Teljesítmény:
N N D V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A maradék három tippünk a La Liga világába kalauzol el bennetek, a tegnapi PL-nap után most egy kicsit a latinos foci szerelmesei kapnak többet. Kezdjük máris az Athletic Bilbao – Huesca mérkőzéssel! A fogadóirodák szerint a hazai pályán játszó baszkok sokkal esélyesebbek ellenfelüknél, és ezzel nem igazán tudok vitatkozni, a Huesca ugyanis most hétvégén szerezte meg az első győzelmét a szezonban. Ezzel együtt is még kiesőhelyen állnak, többek között azért, mert ők a La Liga döntetlenkirályai, már nyolc alkalommal végeztek egy ponttal a zsebben.

A Bilbao még anno, tinédzser koromban annyira jó kis gárda volt, imádtam nézni a játékukat, ez mostanra valamelyest megváltozott. Az elv továbbra is ugyanaz, csak és kizárólag baszk gyökerekkel rendelkező játékosok szerepelhetnek a klubnál, ez pedig azért nehézséget is jelent, nem lehet mindenki egy Gaizka Mendieta…

Lássuk a beharangozót!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Real Madrid – Athletic Bilbao

A Spanyol Szuperkupa csapatai nem a kupában voltak hétközben érdekeltek, hanem egy előrehozott bajnokit játszottak. Emiatt a Bilbao a fővárosba utazott és az Alfredo Di Stefano Stadionban megpróbálta térdre kényszeríteni a Real Madridot. Ez ugyan nem sikerült, de nincs miért szégyenkeznie a csapatnak, ugyanis emberhátrányban is nagyon megnehezítették a bajnoki címvédő dolgát.

Raúl Garcia meg a Bilbao dolgát nehezítette meg, ugyanis a hetedik és a tizenharmadik percben is alárúgott Toni Kroosnak, mindkét esetben egy sárga lap lett a jutalma, azaz nem telt el negyedóra, és a vendégek máris emberhátrányba kerültek.

A 18. percben egy tizenegyest viszont megúsztak, Ander Capa kezét érte a labda, a védő egyáltalán nem szorította le, így bátran fújhattak volna tizenegyest, ez mégsem történt meg.

Két közeli lehetőség is kimaradt, előbb Vinicius Junior nem tudott betalálni 6 méterről, majd ugyanígy járt Fede Valverde.

Ha viszont közelről nem megy, akkor majd átlövésből igen – Gondolhatta Toni Kroos. A lefújás előtt Vinicius visszagurítását lőtte el 20 méterről, a labda pedig a jobb alsó sarokban kötött ki.

A szünetet követően aztán sokkolták a Királyi Gárdát, Capa az 52. percben váratlanul egyenlített. A játékos első próbálkozását még védte Thibaut Courtoi, másodszor már tehetetlen volt.

Természetesen az emberelőny tudatában bátran támadtak a Blancók, de a kapott gól is mutatta: Figyelniük kell hátul is.

Végül a három pontot Karim Benzema duplája szállította, aki előbb a 74. majd a 92. percben is betalált, előbb fejjel, aztán lábbal.

Kíváncsi lennék, mi lett volna a mérkőzésen, ha az amúgy tapasztalt Raúl Garcia nem viselkedik úgy, mint egy kezdő…

Előző 5 meccs eredménye
2019.02.18.La Liga
huesca
0:1
athletic bilbao
La Liga
2018.12.06.Spanyol Kupa
huesca
0:4
athletic bilbao
Spanyol Kupa
2018.11.28.Spanyol Kupa
athletic bilbao
4:0
huesca
Spanyol Kupa
2018.08.27.La Liga
athletic bilbao
2:2
huesca
La Liga
2016.07.20.Barátságos Mérkőzés
huesca
1:1
athletic bilbao
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Huesca – Alaves

Kiesési rangadóhoz képest nem volt ez egy rossz meccs, sőt! Láthattunk három gólt (ebből mondjuk csak egy volt szabályos) és számtalan lövési kísérletet. Az Huesca bátrabban futballozott, sokkal több lehetőségük adódott a mérkőzésen. Javi Ontiveros nagyon hajtott, ennek pedig később meglett a gyümölcse.

Az első félidőben az Alaves csatára, Joselu majdnem saját kapujába csúsztatott egy Huesca szögletet, de megúszták a vendégek… Ekkor még. Később Javi Ontiveros csavarása szállt kapu mellé, itt még nem célzott jól a spanyol.

Fordulás után jött az első meg nem adott gól, a lassan veterán korba lépő Okazaki hiába kezdett ünnepelni, a VAR megmutatta, hogy lesről indult, így a gólt természetesen nem adták meg.

A másik oldalon is jött egy gól, ide nem kellett a VAR, a játékvezető közel állít, így láthatta, hogy Ely ellökte ellenfelét, mielőtt a hálóba lőtt volna. Kár érte, hatalmas gól volt és gyönyörű mozdulat a védőtől.

Végül aztán megszületett az egyetlen szabályos találat is, Javi Ontiveros a tizenhatos sarkáról csavart a hosszúba. Szép találat volt! A játékos a mérkőzés utáni interjú alatt nagymamájának ajánlotta a gólt, aki nemrég hunyt el koronavírus-fertőzésben.

Fontos gól volt ez tehát Ontiverosnak és csapatának is, akik így megszerezték első győzelmüket négy vereség és nyolc döntetlen után.

Összefoglalás

Amíg a Bilbao lejátszotta előrehozott bajnokiját, addig az Huesca a spanyol kupában játszott egy meccset. Majdnem megégették magukat, az alacsonyabb ligás Marchamalo ellen csak a hosszabbításban tudták dűlőre vinni a dolgokat.

A baszkok egyébként immáron négy meccs óta nyeretlenek, utoljára a Betist intézték el 4-0-ra, még november közepén.

Az Huesca történelme során még sosem tudta legyőzni mostani ellenfelét, kétszer nyert a Bilbao, emellett három döntetlen született.

Nagyon magas az odds (szerintem) a Bilbao győzelmére, 1.9-2.0 körül vesztegetik a hazai győzelmet. Ami számomra kissé furcsa, mert ugyan rossz szériában vannak, de eddig az Huesca nem mutatott annyit, hogy ez reális legyen. És a Real Madrid ellen kifejezetten bátor futballt mutattak be az emberhátrány ellenére is.

Továbbra is Peru Nolaskoain az egyetlen hiányzó, a másik oldalon pedig Ramirez és Valera.

Mindin infómorzsa arrafelé tendál, hogy a hazaiak győzelmére fogadjak. Nem kockázatmentes, ez az oddsból is látszik, de másra sem tudok gondolni. Esetleg még egy döntetlenre, de valószínűbbnek tartom, hogy a baszkok behúzzák ezt a meccset.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső