Athletic Bilbao – Real Madrid: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 21.
Athletic Bilbao
Teljesítmény:
N V D V D
  • San Mamés
  • December 22. 21:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Real Madrid
Teljesítmény:
D N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Beférkőzött a koronavírus a Real Madrid öltözőjébe. A királyi gárda hat játékosáról, és egy stábtagjáról derült ki, hogy elkapta a betegséget, azonban a blancók nem kérték a mérkőzéseik elhalasztását, mert bíznak saját keretükben.

A Cadiz ellen a játékkal nem volt gond, a befejezésekkel annál inkább, így csak egy ponttal gazdagodtak, pedig a meccs minden eleme a Real Madrid fölényét mutatta. Van ez így…

Most egy nagyon nehéz ellenfél következik, akikkel egyébként pár hete már megmérkőzött Carlo Ancelotti legénysége. Az Athletic Bilbaot akkor a Santiago Bernabeu Stadionban sikerült megverni, de egyáltalán nem volt az egy könnyű meccs, dacára, hogy Marcelino csapata rossz formában volt. Csak az önfeláldozó védőknek, és Thibaut Courtois kapusnak köszönhették, hogy végül nem lett iksz, vagy még rosszabb… Mert hát az is benne volt a pakliban a második félidő alapján.

Érdekesség, hogy mindkét csapatnak a hétvégén szakadt meg egy sorozata. A baszkok ennek örülnek, nyolc mérkőzés után hátrányból tudták legyőzni a jó erőkből álló Betist 3-2-re, míg a Real Madrid tíz győztes meccs után ikszelt a Cadiz ellen.

Ezúttal is olyan nehéz mérkőzésre van kilátás, mint legutóbb? Ezúttal hazai pályán el tudják kapni Inaki Williamsék a blancók grabancát? Erre keressük a választ az alábbi cikkben. Jöjjön az Athletic Bilbao – Real Madrid mérkőzés.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Athletic Bilbao – Real Betis: 3-2

G.: I. Williams (2), de Marcos ill. Juanmi, Fekir

Bár rossz formában a baszkok, és remek formában az andalúzok, a fogadóirodák mégis úgy gondolták, hogy Marcelino csapata esélyesebb a győzelemre. Végül ez be is igazolódott, de meg kell mondani, hatalmas csatát játszottak a San Mamésben a srácok. A Bilbao egy nyolc meccsből álló nyeretlenségi sorozatnak vetett véget ezzel a sikerrel.

A kezdők:

Athletic Bilbao:

Agirrezabala – Lekue, Nunez, Álvarez, Balenziaga – N. Williams, Vencedor, Vesga, Muniain – R. Garcia, I. Williams

Real Betis:

R. Silva – Bellerin, Bartra, Ruiz, Moreno – Rodriguez, Carvalho – Canales, Fekir, Juanmi – Willian José

Megadta az alaphangot Inaki Williams már nagyon korán, a második percben hálóba talált a stadionban helyet foglaló 38.000 néző legnagyobb örömére. A támadó Iker Muniaintól kapott remek indítást két védő között, majd Rui Silva mellett a rövidbe lőtt. A gól után a partjelző emelte a zászlaját, egy pillanatra (hosszú pillanatra) megfagyott a levegő, végül aztán kiderült, hogy a támadó nem állt lesen az indítás pillanatában.

A kapott gól hatására a Real Betis is belehúzott, és öt perccel később már 1-1-et mutatott az eredményjelző. Egy jobboldali beadásra Alex Moreno robbant be, fejesét még nagyjából tudta védeni Julen Agirrezabala, de a kipattanóra érkezett Juanmi, és közelről bevette a baszk kaput. Egyébként Unai Simon hiányzott a mérkőzésről, ezért került a kezdőbe az ifjú Agirrezabala, aki vetélytársához hasonlóan hatalmas tehetség, az U21-es válogatottban is bemutatkozhatott.

Az egyenlítést követően a Betis átvette az irányítást, többet is lőttek kapura, de a továbbiakban gól már nem született a nagy fölény ellenére.

A fordulás után is maradt a vendégek fölénye, itt már nagyobb helyzetekkel karöltve. Először Nabil Fekir tette próbára Agirrezabalát, a kapus a 18 méteres, lapos lövést tolta oldalra, de öt perccel később az ifjú portás már nem tudott mit kezdeni a franciával. Fekir egy legurított labdát vágott 11 méterről a léc alá, 1-2, fordított a Betis.

Azonban volt még fordulat ebben a találkozóban. Könnyen lehet, hogy Inaki Williams a forduló legszebb gólját szerezte a 72. percben, a tizenhatoson belülről, bal oldalról hatalmas erővel lőtte ki a jobb felsőt. Lehetetlen gól volt, amibe a kapufa is besegített. És a 89. percben a baszkok a győzelmet is megszerezték, Óscar de Marcos megpattanó lövésénél volt tehetetlen Rui Silva.

Vége tehát a rossz sorozatnak, nagyon nagy szüksége volt már erre a sikerre a hazaiaknak, a Betis veresége ellenére maradt a dobogó legalsó fokán.

Előző 5 meccs eredménye
2021.12.01.La Liga
real madrid
1:0
athletic bilbao
La Liga
2021.05.16.La Liga
athletic bilbao
0:1
real madrid
La Liga
2021.01.14.Spanyol Szuperkupa
real madrid
1:2
athletic bilbao
Spanyol Szuperkupa
2020.12.15.La Liga
real madrid
3:1
athletic bilbao
La Liga
2020.07.05.La Liga
athletic bilbao
0:1
real madrid
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Real Madrid – Cadiz: 0-0

Nem kevesebb, mint kilenc játékosa hiányzott Carlo Ancelottinak, nem lehetett a pályán Dani Carvajal, Mariano Diaz sérülés miatt, Isconak torokgyulladása volt, míg Marcelo, Modric, Rodrygo, Bale, Asensio és Lunin elkapták a koronavírust. Ettől függetlenül az olasz mester ütőképes csapatot tudott pályára küldeni, de a kispadon olyan játékosok szerepeltek, akiknek a nevével még a legelvakultabb madridisták sem nagyon találkoztak. És bár nyomtak 90 percen át a hazaiak, a három pontot sem sikerült otthon tartani.

A kezdők:

Real Madrid:

Courtois – Vazquez, Militao, Alaba, Mendy – Kroos, Casemiro, Valverde – Hazard, Benzema, Vinicius Jr.

Cadiz:

Ledesma – Akapo, Fali, Cala, Espino – Jonsson, Alarcon – Alejo, Fernández, Sobrino – Lozano

Lényegében a találkozón csak a királyi gárda alakított ki helyzetet, az egész 90 percet végig nyomták, de a kapu előtt már kevesebb volt a jó megoldás. A hatodik percben egy Karim Benzema – Vinicius Jr. összjáték végén utóbbi játékos lőhetett kapura, ám az utolsó pillanatban Fali szögletre blokkolt.

A következő húsz percben is a Real játszott veszélyesebben, volt egy Fede Valverde, valamint Toni Kroos lövés, mindkettő jócskán fölé szállt. Az uruguayi középpályás második próbálkozása már sokkal jobban sikerült, a jobb felsőbe tartó bombát Ledesma ütötte szögletre, majd a vendégek kapusa egy perccel később a kapu torkából ütött ki egy Militao fejest.

A második félidőben megmaradt a játék képe ugyanaz, a Real elképesztően nyomott, 82 százalékban ők birtokolták a labdát, Thibaut Courtois-nak semmiféle dolga nem akadt.

Meg kell említeni Eden Hazard játékát, aki csak kényszerűségből játszott, Rodrygo és Marco Asensio is előtte van a sorban, a belga megpróbálta bebizonyítani Ancelottinak, hogy számíthat rá a jövőben. Nagyon jól mozgott, nagyon sok sikeres cselt mutatott be, volt egy jó fejese és egy lövése, illetve kulcspasszokat is kiosztott. Emlékezetes a Vini Jr.-nak adott, bokából kitett labda.

Kapura lövések terén sem kellett panaszkodnia a királyi gárdának, az említett Hazard-lehetőségeken kívül Casemiro, Vinicius Jr. és Karim Benzema is próbálkozott… Kevés sikerrel.

Luka Jovic is beállt, akinek volt egy jó fejese, ám a labda végül az alapvonalon túl kötött ki.

Ledesma az utolsó tíz percben is parádézott, még kifogott három hazai kísérletet is, majd 93 perc után a játékvezető lefújta a mérkőzést. Csalódott madridi arcokat, és elégedett cadiziakat láthattunk.

Összefoglalás

Mindkét csapatban vannak olyan játékosok, akik épp a coviddal küzdenek, hazai oldalról két alapember, Inigo Martinez és Unai Simon. Így a csapatban marad Julen Agirrezabala, valamint a Núnez – Álvarez kettős lesz a portás előtt. Marcelino két játékosa hamarosan felépülhet, Dani Vivian és Peru Nolaskoain közel vannak a visszatéréshez. Ez főleg utóbbinál hatalmas szó, rendkívül régóta hátráltatta őt sérülés.

És hogy ki nem lesz ott biztosan a San Mamés Stadionban? Alex Berenguer, Asier Villalibre és Yuri Berchiche.

A másik oldalon a Cadiz elleni hiányzók természetesen most sem lesznek ott a pályán. Ráadásul amíg elsőre azt gondolták, hogy Isconak torokgyulladása van… Most már azt gondolják, hogy ő is elkapta a koronavírust. Egy plusz kiesője van Carlo Ancelottinak, méghozzá Casemiro. A brazil középpályás a Cadiz ellen begyűjtötte ötödik sárga lapját, ezért a kényszerpihenő.

A helyét minden bizonnyal Eduardo Camavinga foglalja majd el. A támadó trió jól muzsikált, a védelemben sincs ok cserére, ez lesz az egyetlen változás a vasárnapi meccshez képest.

A legutóbbi mérkőzés igencsak nyögvenyelős volt madridi szempontból, ott azért majdnem beletört a bicskájuk a baszkokba. Végül megúszták, de az a játék a San Mamésben nem lesz elég.

Aggodalomra szerintem semmi ok – mármint a madridistáknak -, a Cadiz ellen minden kimaradt, még egy ilyen mérkőzés nem lesz… Vagy nem mostanában. Nyilván erre nem lehet alapozni, de szerintünk a játékkal nem volt gond, a Cadiz játékával, illetve – a madridi fórumok szerint – a játékvezető ténykedésével annál inkább.

A Bilbao otthonában rendre kevés gól születik, most is arra van kisebb odds. Mi viszont nem odds alapján választjuk meg a tippjeinket. Felforgatott Real Madrid + felforgatott Bilbao + a feltámadás a Betis ellen = Over 2,5.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső