Athletic Bilbao – Real Valladolid: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 26.
Athletic Bilbao
Teljesítmény:
N D V D D
  • San Mamés
  • április 28. 19:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Real Valladolid
Teljesítmény:
D D V V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mai zárómeccsünkön egy spanyol bajnoki kerül terítékre, amely a kupadöntő miatt maradt el. Ez az Athletic Bilbao – Real Valladolid összecsapás lesz. A Bilbao a kupa döntőjében csúfosan elvérzett, a Barcelona alaposan kitömte Unai Simon kapuját, de a bajnokságban egy ideje tart a veretlenségi sorozat. Nagy szívességet tehetnek a két gigásznak, ugyanis megverték az Atletico Madrid együttesét, akiknek így az előnye elolvadt, csütörtökön este már Ronald Koeman együttesével kezdődhet a La Liga tabellája. Ehhez mindössze csak meg kell verni a Granadát.

A baszkok ellenfele a Real Valladolid lesz, akik nagyon menekülnek a kiesés elől, és egyelőre bajban vannak, a 18. pozíciót foglalják el, mivel az Elche megverte a Levantét és így előzni tudott. Nagyon fontos lenne Ronaldo klubjának, hogy begyűjtse a három pontot.

De van-e rá esélyük a San Mamésben? Az azért nem egy könnyű pálya, elég sokan hagyták már ott a fogukat az elmúlt években… Például a listavezető tegnap…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Athletic Bilbao – Atletico Madrid

Mindkét együttes kezdőjében akadtak meglepő húzások. A hazaiaknál Inaki Williams csak a kispadon ücsörgött, Oihan Sancet és Asier Villalibre alkották a baszk csatársort, míg Diego Simeone a sérülésből felépülő Luis SuárezJoao FelixThomas Lemar triót hagyta a padon, Angel Correának, Yannick Carrasconak és Marcos Llorrentének szavazott bizalmat az argentin.

Kilenc perc telt el a meccsből, amikor az első gól esett: Ander Capa rohant el a jobbszélen, és bár a beadása nem talált volna alapból embert, egy lábon irányt változtatott a játékszer. Alejandro Berenguer számára így sem volt tökéletes, de bevetődve a jobb sarokba bólintott.

A 27. percben Angel Correa fordult le szépen a védőjéről, lőni is volt ideje és területe, de nem volt elég pontot, a labda jócskán a jobboldali kapufa mellett hagyta el a játékteret.

A félidő utolsó említésre méltó jelenete Asier Villalibre lövése volt, amit Jan Oblak ütött szögletre.

Fordulás után az Atletico robogott előre az egyenlítésért, Marcos Llorrente és Yannick Carrasco adtak le egy-egy veszélyes lövést, a másik oldalon pedig a 21. születésnapját ünneplő Sancet próbálkozhatott. Egyik szituáció végén sem volt felszabadult gólöröm.

Az csak a hajrában, a 77. percben volt: Egy baloldali szöglet után a röviden tartózkodó Stefan Savic háttal a kapunak csúsztatott, és a rosszul kimozduló kapus mellett a kapuba szállt a fejes. Ez volt a montenegrói védő harmadik gólja, pedig már jó ideje a matracosok szolgálatában áll.

Nagy volt az öröm, Diego Simeone is ujjongott, de a 86. percben Inigo Martinez csendre intette a fővárosiakat. Szintén fejjel vette be a kaput, nagy erővel bólintott középre, Oblak hozzá sem tudott szagolni.

Nem is olyan régen az Atleticot már kikiáltották bajnoknak. Túl korán tették…

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.08.La Liga
real valladolid
2:1
athletic bilbao
La Liga
2020.10.08.Barátságos Mérkőzés
real valladolid
2:4
athletic bilbao
Barátságos Mérkőzés
2020.03.08.La Liga
real valladolid
1:4
athletic bilbao
La Liga
2019.10.20.La Liga
athletic bilbao
1:1
real valladolid
La Liga
2019.05.05.La Liga
real valladolid
1:0
athletic bilbao
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Real Valladolid – Cadiz

Habár a sárgamezesek vannak előrébb a tabellán, a fogadóirodák mégis a Valladolidot tartották esélyesnek ezen az összecsapáson. És jól is gondolták, sokkal többet tettek a győzelemért, de végül meg kellett elégedniük egy ponttal, ami így, a hajrában nem elég.

Már az első húsz percben megszórhatták volna a vendégeiket, Oscar Plano 16 méteres lövését, és Shon Weissmann közeli próbálkozását is védte Ledesma. Aki ugyan a 14. percben nem tudott segíteni – ekkor Oscar Plano egy kiugratás után eltolta a kapus mellett a labdát, és a hálóba lőtt -, de nagyjából a kapus volt az oka, hogy a Cadiz félidőben még életben volt. Négy-öt ziccert fogott meg a portás, miközben a társak nem igazán siettek a segítségére.

A második félidő is valladolidi rohamokkal kezdődött, de nem tudták begyötörni azt a bizonyos második találatot, ez pedig – mint szinte mindig – megbosszulta magát. Gyakorlatilag helyzete sem nagyon volt a Cadiznak, de egy igazi malacgóllal sikerült kiegyenlíteni. Juan Cala volt a gólszerző, aki egy szöglet utáni kavarodás végén karate-rúgással juttatta gólvonal mögé a labdát.

Innentől pedig hiába próbálkoztak már a hazaiak, az egy ponttal kellett megelégedniük. Bizonyára nem volt könnyű lenyelni a békát egy ilyen meccs után…

Összefoglalás

És Bilbaoban sokkal, de sokkal nehezebb dolguk lesz. Az Atletico ismét előhúzott a kalapból pár tehetséges játékost – mondtam, hogy Villalibre egyre nagyobb szerepet fog betölteni -, és egy tehetséges edzővel a kispadon bármire képesek lehetnek. Például zsinórban kétszer eljutni a Király Kupa fináléjáig. Más kérdés, hogy aztán mindkét döntőben vereséget szenvedtek.

A San Mamés stadionban hét mérkőzés óta nem találtak legyőzőre, ám az is igaz, hogy sok a döntetlen hazai pályán. A Valladolid meg pont fordítva áll idegenben: Hét meccs óta nem tudtak győzni.

Biztosra egyébként egy 1X-szel mehetnénk, de abban aztán szinte semmiféle érték nincs, nagyon alacsony szorzóval adják a fogadóirodák. Nem véletlenül.

A vendégeknél Kenan Kodro nem léphet majd pályára, mivel a baszk-bosnyák futballistát a Bilbao adta kölcsön tavaszra, és a szerződés értelmében anyaegyesülete ellen nem játszhat. A támadón kívül Raúl Garcia, Javi Sánchez és Pablo Hervias lesz kénytelen otthonról vagy a lelátóról figyelni az eseményeket.

Marcelinonál is akadnak problémák: Peru Nolaskoain az egész szezonban nem volt bevethető, most csatlakozott hozzá Yuri Berchiche és Iker Muniain, az meg kétséges, hogy a Yeray Alvarez – Ander Capa kettős tudja-e vállalni a játékot. Ja, és Unai Vencedor az Atleti ellen összegyűjtötte ötödik sárga lapját, így el lesz tiltva.

Sok ideje nem volt pihenni a baszkoknak, így kiugróan jó teljesítményre nem számítok tőlük. Egy szűk hazai győzelmet látok reálisnak, illetve kevés gólt. Bármelyik mellett is döntsetek, szerintem nem tudtok mellé lőni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső