Athletic Bilbao – Sevilla: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 július 07.
Athletic Bilbao
Teljesítmény:
V N N V N
  • San Mamés
  • Július 09. 22:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Sevilla
Teljesítmény:
N N D D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Remek focit játszik az Athletic Bilbao az újrakezdés óta, igaz, becsúszott két vereség is. A két gigásztól szenvedtek vereséget, emiatt nem lehet hibáztatni őket. A Real Madrid ellen megvolt a lehetőségük, de a helyzetek rendre kimaradtak, Sergio Ramos pedig büntetőből megnyerte a Madridnak a mérkőzést. Volt is utána felzúdulás, a Barcelona és a Bilbao tagjai közül is többen adtak hangot annak, hogy a VAR a Real Madridot segíti, holott egy teljesen egyértelmű büntetőről volt szó. Iker Muniain és Gaizka Garitano is komoly pénzbüntetésre számíthat a nem túl átgondolt nyilatkozat miatt.

Ahogy persze megszólalt Bartomeu, a Barcelona elnöke is, ugyanezt a véleményt hangoztatva. Az ő büntetése sem fog elmaradni.

A túloldalon a Sevilla lecsúszott a dobogóról, az újrakezdés óta rengeteg döntetlent játszottak, így az Atletico Madrid megelőzte őket, két ponttal szereztek többet, mint Julen Lopetegui együttese.

Most egymással néznek farkasszemet, mi pedig megtippeljük, hogy vajon mindkét csapat szerez-e gólt az Athletic Bilbao – Sevilla meccsen?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Athletic Bilbao – Real Madrid

A San Mamésban fogadta a listavezetőt Garitano együttese. Zinedine Zidane, a madridiak vezetőedzője megint kissé felforgatta a kezdőt, az újrakezdés óta először kapott szerepet kezdőként Asensio és Rodrygo, középen természetesen Benzema próbálta feltörni a bilbaoi védelmet.

Nem meglepő módon kiegyenlített játékot hozott a találkozó, a hazaiaknál Inaki Williams, a túloldalon Asensio mozgott jól. A meccset végül egy VAR által megítélt tizenegyes döntött el (zsinórban másodszor nyert így a Real Madrid).

A Real Madrid kapitánya, Sergio Ramos ezzel már 10 gólos a szezonban, és bár góljai jó részét tizenegyesből érte el, mégis érdekes azt látni, hogy több gólt szerzett, mint a 120 millió euróért szerződtetett Antoine Griezmann.

Lesz még utóélete a meccsnek, hiszen Ramos is szabálytalankodott a tizenhatoson belül, igaz, teljesen véletlenül lépett rá a Bilbao támadójának lábára, valószínűleg ezért maradt el a tizenegyes a túloldalon.

Egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet az Athletic, erre pedig lehet alapozni a jövőben.

Előző 5 meccs eredménye
2020.01.03.La Liga
sevilla
1:1
athletic bilbao
La Liga
2019.05.18.La Liga
sevilla
2:0
athletic bilbao
La Liga
2019.01.16.Spanyol Kupa
sevilla
0:1
athletic bilbao
Spanyol Kupa
2019.01.13.La Liga
athletic bilbao
2:0
sevilla
La Liga
2019.01.10.Spanyol Kupa
athletic bilbao
1:3
sevilla
Spanyol Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Sevilla – Eibar

Az egy gól ellenére egy igazán jó mérkőzést játszott a bronzéremre ácsingózó Sevilla és a kiesés elől menekülő Eibar. Csak pusztán a statisztikát elnézve nem reális a végeredmény, hiszen a lövési kísérletek számában magasan a vendégek nyertek (8-19), de több nagy helyzete volt a hazaiaknak. Dmitrovicnak kellett kétszer is hárítani az első félidőben, de a mérkőzés második félideje (különösen a legvége) sokkal jobb és izgalmasabb játékot hozott.

Egyrészt ekkor született a gól is: Jesús Navas cselezgetett a jobbszélen, majd beadására tökéletes ütemben érkezett a házi gólkirály Ocampos. Mint kiderült, ez lett a győztes gól.

Volt még kapufa és egy óriási tűzijáték a Sevilla kapuja előtt, ahol még Dmitrovic kapus is gólt szerezhetett volna, azonban kollégája hárította a szerb hálóőr lövését.

Kicsit nagyobb szerencsével összejöhetett volna a pontszerzés, de ha a mostani fordulóban a Mallorca kikap, akkor az Eibarnak nagyon jók lesznek az esélyei a bentmaradásra.

Összefoglalás

Mióta újra elindult a La Liga a Bilbao a következő eredményeket játszotta hazai pályán: 1-1, 1-0, 3-1, 0-1.

A vereség ugyebár a Real Madrid ellen volt, az 1-0-s győzelem pedig a harmatgyenge Betistől.

Navasék vendégként két döntetlent (1-1, 2-2) és egy győzelmet (0-3) tudhatnak magukénak vendégként, az a győzelem viszont a majdnem biztosan kieső Leganes ellen volt. És Aguirre csapatának lett volna lehetősége a gólszerzésre…

Egymás ellen is gyakran játszanak olyan meccseket, ahol sikerül mindkét gárdának betalálni. Ugyan nagyon stabil a Bilbao védelme, de egy pontrúgásból, tizenegyesből bármikor találhat a Sevilla egy gólt. Na nem mintha olyan gyenge minőségű támadóik lennének, Ocampos 13 gólja magáért beszél, mellette pedig De Jong vagy Munir is veszélyes játékos.

A középpálya is szépen lövi a gólokat, tehát szinte elképzelhetetlennek tartom, hogy a Sevilla nullázon ezen a meccsen. Hazai pályán a Bilbaoval (a Real Madrid elleni meccset nem ide véve) februárban történt meg utoljára, hogy ne lőjenek gólt.

Minden adott ahhoz, hogy legalább egy-egy gólt lássunk, amivel növelhetjük a bankrollunkat. Azt gondolom, rakható opció az, hogy mindkét fél gólt szerezzen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső