Athletic Bilbao – Sevilla: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 10.
Athletic Bilbao
Teljesítmény:
D V D D V
  • San Mamés
  • December 11. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Sevilla
Teljesítmény:
V N N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Hétmeccsesre duzzadt az Athletic Bilbao nyeretlenségi sorozata, most hétvégén a Getafe otthonában értek el nagyon sovány 0-0-t, mondani sem kell, ez egy nagy csalódás a baszkok számára. Nem tudnak kijönni a gödörből, és szombaton még nagyobb bajba keveredhetnek, hiszen a második helyen álló Sevilla utazik a San Mamésbe. Ami csak régen volt oroszlánbarlang, idénre egy teljesen átlagos középcsapat otthonává vált.

Marcelino remek képességekkel megáldott vezetőedző, de egyelőre nem tudja a megoldást, igaz, nagy merítési lehetőségei nincsenek a mesternek a baszkok csapatát, keretét ismerve.

Abban bízhatnak, hogy egy csalódott Sevilla érkezik majd hozzájuk, Julen Lopetegui együttese ugyanis a hazai meccs után idegenben sem tudta megverni a Salzburgot, sőt ezúttal ki is kaptak tőlük, így egy győzelemmel, három döntetlennel és két vereséggel búcsút mondtak a Bajnokok Ligájának, várja őket az Európa-liga. Valljuk csak be, az számukra ismerősebb közeg, valóságos specialistának számítanak az EL-ben.

Idegenben a piros-fehérek sem olyan hú, de jók, három győzelmük mellett három döntetlen és két vereség van a nevük mellett, legutóbbi idegenbeli mérkőzésükön a Real Madrid verte őket hátrányból fordítva.

Van miért visszavágni a Bilbaonak, a 2020/21-es idényben mindkét bajnoki mérkőzést Inaki Williamsék nyerték, odahaza 2-1-re, idegenben 1-0-ra tudtak győzedelmeskedni.

Mi vár ránk a holnapi Athletic Bilbao – Sevilla meccsen?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Getafe – Athletic Bilbao: 0-0

Ismét egy 0-0 a spanyol első osztályból, de itt legalább voltak események, nagy lövések és még nagyobb védések. Ez az a fajta 0-0, ami után nem kel fel száját húzva az ember a fotelből. Sem a Getafe, sem pedig az Athletic Bilbao nem tudott tehát kimászni a gödörből, most már hosszú ideje nyeretlenek mindketten. Ez még a baszkoknál akkora problémát nem okoz, mint Quique Sánchez Flores csapatánál, akik kiesőhelyen állnak…

A kezdők:

Getafe:

Soria – Suárez, Djene, Mitrovic, Cuenca, Olivera Miramontes – Alena, Arambarri, Maksimovic – Ünal, Sandro

Athletic Bilbao:

U. Simon – de Marcos, Álvarez, Martinez, Lekue – Zarraga, Vencedor, D. Garcia, N. Williams – R. Garcia, I. Williams

A mérkőzés elején a játékosok kedélyesen pacsiztak össze ellenfelükkel, Flores és Marcelino a pálya szélén ölelgették meg egymást, úgy nézett ki a szitu, mint egy barátságos gálameccs, ahol az eredmény nem is számít, csak szórakozni mennek ki a srácok a pályára. Holott ennél távolabb ez nem is állt az igazságtól, elkeseredetten szükség lett volna három pontra mindkét csapatnak, de főleg a Getafénak, akik eddig mindössze kétszer tudtak nyerni az új idényben.

Szép jelenetekből tehát nem volt hiány, a 20. percben például Inigo Martinez szabadrúgása után tapsolhattak a nézők. Szép lövés volt, ám a Coliseum Alfonso Perez közönsége inkább a védést díjazta, Soria egy szép robinzonáddal akadályozta meg a gólt.

Három perccel később Carles Alena tette próbára Unai Simont a túloldalon, a kellemetlen, pattogó bombát végül azért nagy nehézségek árán magához ölelte Luis Enrique elsőszámú választása.

Az első félidőben még egy nagy helyzet akadt a baszkok előtt, Inaki Williams a 45. percben lőtt gyengén Soria kezébe. Pedig középen ott volt Vencedor és Zarraga is, előbbi nem is rejtette véka alá csalódottságát, amiért a támadó lőtt, és nem passzolt.

A második félidőben a fővárosiak az ellenfél fölé nőttek, és ez bizony a helyzetek számából is látszott. A 49. percben Carles Alena gyönyörű pörgetését Simon szedte ki a léc alól. Ezt követően az addig szinte észrevehetetlen Sandro Ramirez csavart a kapu mellé. A hajrában a csatár egy újabb ziccert hibázott el, ekkor Unai Simonba lőtte a labdát, végül pedig egy szöglet után Matias Olivera Miramontes az ötös sarkáról lőhetett kapura, de Unai Simon ebbe is bele tudott kapni.

A meccs végén Quique Sánches Florest kiállította a játékvezető, kissé feszült hangulatban ért véget a találkozó, ami nem is csoda. Ezt a mérkőzést nyerni kellett volna a hazaiaknak.

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.03.La Liga
sevilla
0:1
athletic bilbao
La Liga
2020.10.31.La Liga
athletic bilbao
2:1
sevilla
La Liga
2020.09.18.Barátságos Mérkőzés
sevilla
2:1
athletic bilbao
Barátságos Mérkőzés
2020.07.09.La Liga
athletic bilbao
1:2
sevilla
La Liga
2020.01.03.La Liga
sevilla
1:1
athletic bilbao
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Sevilla – Villarreal: 1-0

G.: Ocampos

Egy sima, egy fordított. Amíg a hétvégén a Sevilla örülhetett és a sárga tengeralattjáró búslakodhatott, addig a Bajnokok Ligájában ez épp fordítva alakult. A Sevilla vereségével kiesett az Európa-ligába, viszont a Villarreal nagy bravúrt végrehajtva 3-2-re nyert Bergamóban, és így a Manchester United mellett továbbmentek. Most már csak a bajnokságban kéne összekapniuk magukat… Ó, egyébként jegyezzük meg, hogy a tippjeink erre a meccsre tökéletesen jöttek, ugyanis két és fél gólnál kevesebbet, és hazai sikert vártunk. Megkaptuk.

A kezdők:

Sevilla:

Bono – Montiel, Koundé, Diego Carlos, Acuna – Jordan, Fernando, Rakitic – Ocampos, R. Mir, Papú Gomez

Villarreal:

Rulli – Foyth, R. Albiol, P. Torres, Alfonso Pedraza – Pino, Capoue, Parejo, Gomez – Trigueros, Alcacer

A Villarreal érdekes csatárduóval vágott neki a mérkőzésnek, miközben Gerard Moreno, Samu Chukwueze és Boulaye Dia is ott ült a kispadon. Mondjuk szegény szenegáli fiúnak a váltás egyelőre nem jött be, hiába kezdette őt a szezon elején sokszor Unai Emery, de mivel a támadó folyamatosan besült, így a kispadon találta magát.

A mérkőzést a Sevilla kezdte jobban, az ötödik percben Marcos Acuna beadását Rafa Mir fejelte kapura, Geronimo Rulli vetődve védett.

Az argentin kapusnak a második fejesnél már nem volt ilyen szerencséje – mármint, hogy meg tudta fogni. A 16. percben szintén Marcos Acuna adott középre, most nem Rafa Mir, hanem Lucas Ocampos várta a labdát, és a rövidbe bólintott. Talán Rulli még egy kicsit benne is volt a találatban, bár eléggé kiszolgáltatott helyzetben volt, a védők nem könnyítették meg a dolgát…

Nagyon aktív volt a hazaiak bal oldala – főként ez Acuna érdeme volt -, a félidő végén szintén az ő beadása után lőhetett Ivan Rakitic, próbálkozása azonban fölé szállt.

Az első félidő viszonylag kiegyenlített játékot hozott, majd a fordulás után a sárga tengeralattjáró felfogást váltott, és ők domináltak a hátralévő időben.

Ez azonban eredménnyel nem párosult, mert bár 12 alkalommal próbálkoztak kapura lőni, ebből csak kettőnél kellett Bononak játékba avatkozni. Közvetlenül a kezdés után kétszer is veszélyeztettek a vendégek, a félidőben beállt Gerard Moreno hazaadással felérő lövését vette magához Bono, majd Paco Alcacer sarkazása ment mellé.

A hajrában még két nagy helyzete volt a vendégeknek: Alberto Moreno lövése Fernando fején irányt változtatva pattant fölé, végül pedig Pervin Estupinan erőből meglőtt labdáját Gerard Moreno a kapu torkából vágta mellé.

Így a Sevilla három ponttal gazdagodott, és – kihasználva az Atletico Madrid vereségét a Mallorca ellen – fellépett a második helyre.

Összefoglalás

A Getafe elleni mérkőzésen Marcelino a cserepadra küldte Iker Muniaint, és be sem vetette, most viszont elég valószínű, hogy a szélső visszakerül a kezdőbe. Mi legalábbis visszatennénk, ő az egyik vezére ennek a baszk gárdának. Ez Nico Williams kárára történhet, aki viszont több poszton is bevethető, így aggódhat pozíciójáért Zarraga, Raúl Garcia, de még a bátyus, Inaki is.

A csapatból Peru Nolaskoain továbbra is hiányzik, illetve már nem valószínű, hogy idén látjuk Yuri Berchiche-et és Asier Villalibrét.

A negyedik hiányzójuk Dani Vivian, aki már közelít a felépüléshez, de Álvarez és Inigo Martinez mellett amúgy sem kezdene…

A Sevilla is rendesen el van látva sérültekkel: Jesus Navas 2021-ben már nem fog pályára lépni, Suso és Erik Lamela szintén kiestek, ahogy Youssef En-Nesyri is. Van még egy hiányzó, de ő nem sérülés, hanem eltiltás miatt, Ivan Rakitic pedig fontos eleme ennek a sevillai csapatnak.

Minden bizonnyal Oliver Torres fog majd Rakéta helyén játszani.

A múltban elég jó kis fordulatos meccseket szoktak játszani, ám most az a helyzet, hogy van nekünk egy szörnyű formában levő Bilbaonk, meg egy Sevillánk, amelyik sebeit nyalogatja a BL kiesés miatt. Viszont – és erre kell már fókuszálni – nem mostanában volt arra esély, hogy akár a bajnoki címért küzdjenek Lopeteguiék. Márpedig idén a Barcelona ebben a versenyfutásban nem fog részt venni, az Atletico hajlamos a botlásra, és ott van még tűzközelben a Real Betis, akik szerintem hasonlóan fognak járni, mint a Real Sociedad, szép lassan kipukkadnak…

Szóval össze kell szedniük magukat Rafa Miréknek, és ezt a meccset is behúzni. Nem számítok látványos játékra. A két és fél gól alatti eredmény most elég reálisnak tűnik. Emellett megkockáztatjuk a vendégek sikerét is, bár inkább egy X2-re pakolnánk a pénzünk, csak az nyilván nem ér háromszoros oddsot…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső