Atletico Madrid – Athletic Bilbao: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 08.
Atletico Madrid
Teljesítmény:
D N V V D
  • Wanda Metropolitano
  • Március 10. 19:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Athletic Bilbao
Teljesítmény:
N N D D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Jöjjön egy spanyol bajnoki mérkőzés, amivel az Atletico Madrid letudja az adósságát a többiekkel szemben, és eldől, hogy a Barcelonának és a Real Madridnak nő vagy csökken az esélye a bajnoki cím elhódítására. A 18. fordulóban maradt el az Atletico Madrid – Athletic Bilbao találkozó, amit most szerdán fognak pótolni. Az előző forduló győztese egyértelműen a Barcelona volt, hiszen a két madridi együttes egymás ellen mérte össze a tudását, és 1-1-es döntetlennel végeztek. Így a katalánok közelebb kerültek az Atleticohoz, és elhúztak a Realtól.

A Wanda Metropolitano Stadionban az Atleti továbbra is szinte veretlen. Szinte, mert van három döntetlenjük, valamint a Levante nem is olyan régen két vállra fektette őket saját gyepükön.

A Bilbao azóta megy nagyot (vagy nagyobbat), hogy Marcelino átvette a gyeplőt. A klubra két kupadöntő is vár áprilisban, illetve van már egy szuperkupa győzelmük idén.

Akármennyire is simának gondolják sokan ezt a meccset, nem valószínű, hogy az lesz!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Atletico Madrid – Real Madrid

Mondhatni unalmasan kezdődött a mérkőzés, ami a bajnoki cím szempontjából elég nagy jelentőséggel bírt. A Real Madridnál felépült Karim Benzema, így Zidane az Asensio – Benzema – Rodrygo hármassal rohamozott, hátul pedig a most már szokásosnak mondható védelem állt fel. A matracosok birtokolták többet a labdát az első negyedórában, inkább a Real térfelén folyt a játék, de nem igazán volt helyzet egyik oldalon sem. Egészen a 15. percig, amikor egy exmadridista és egy exbarcás játékos nem játszott össze…

Marcos Llorrente ugratta ki a Nacho és Varane között helyezkedő Luis Suárezt, aki Courtois mellett a hálóba passzolta a labdát.

Az első félidőben még volt egy necces eset, amikor öt perccel a hazaiak gólja után a Real végezhetett el szögletet, és a labda megpattant Felipe kezén. A játékvezető a heves reklamálás ellenére nem érezte szükségét, hogy tizenegyest fújjon. Tény, hogy nem volt szándékos, de az is tény, hogy a mozdulat nélkül Casemiro gólhelyzetbe került volna…

A brazil tanknak a 29. percben még volt egy jó kapáslövése, amit Oblak nem is tudott megfogni, csak valahogy kiütni, illetve a másik oldalon Thibaut Courtois húzta magához Suárez lövését.

A második félidőt is a hazaiak kezdték jobban, Yannick Carrasco az 52. és az 55. percben is betalálhatott volna. Az elsőnél kapura lőtt, amelyet Courtois bravúrral védett, a második esetben viszont az érkező Suárez elé tálalt, de az uruguayi próbálkozását is védte a Real kapusa.

Érett a második gól, de aztán a Real megint összekapta magát, és főként Benzema révén többször is nehéz helyzetbe hozta Oblakot. Az egyenlítés a 89. percben, tehát röviddel a befejezés előtt született. Karim Benzema és Carlos Casemiro játszottak össze, a kényszerítő végén a brazil a 100 százalékos helyzetben levő francia elé tálalt, neki meg már csak annyi feladata maradt, hogy az üres kapuba passzoljon.

Ahogy említettem, a meccs legnagyobb nyertese a Barcelona lett…

Előző 5 meccs eredménye
2020.06.14.La Liga
athletic bilbao
1:1
atletico madrid
La Liga
2019.10.26.La Liga
atletico madrid
2:0
athletic bilbao
La Liga
2019.03.16.La Liga
athletic bilbao
2:0
atletico madrid
La Liga
2018.11.10.La Liga
atletico madrid
3:2
athletic bilbao
La Liga
2018.02.18.La Liga
atletico madrid
2:0
athletic bilbao
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Athletic Bilbao – Granada

Nehéz meccs elé néztek Marcelino és tanítványai, a Granada ugyan nem szerepel a bajnokságban olyan jól, mint tavaly, de mindig kellemetlen ellenfél, legyen szó bármilyen találkozó, ráadásul az Európa Ligában nagyhal akadt a horgukra: Kiejtették a Napoli csapatát.

Ez a nehéz meccs nem indult nehéznek, mert az egyre több szerepet kapó Asier Villalibre góljával már a harmadik percben vezetést szereztek. Örömteli, hogy a szakállas trombitás egyre inkább helyet követel magának a csapatban, anno még a Football Manager 2019-ben én is leigazoltam a másodosztályú csapatomba, és simán gólkirály lett. Ez egy kicsit az én megfigyelői sikerem is… Oké, csak vicceltem.

Ezután hosszú ideig igazán nagy helyzet nem született, de a Granada sokkal többet töltött a Bilbao kapuja előtt.

A második félidő hajrájára csatlakozunk be újra, amikor Raúl Garcia most már sokadik büntetőjéhez készülődik. Eddig nem igazán hibázott, most viszont Rui Silva kiszedte a labdát, maradt az 1-0, Raúl Garcia arcán pedig a frusztráció tükröződött. Hát még akkor, amikor öt perccel később Antonio Puertas beadását Jorge Molina befejelte?!

Végül megnyugodhatott a baszkok csapatkapitánya, mert Alejandro Beruenger most is nyerőembernek bizonyult, ahogy a Levante elleni kupameccsen is. A 91. percben Diaz röviden szabadított fel, és hiába volt éles szögben Berenguer, amihez hozzáér mostanában az góllá változik… A Torinotól szerződtetett csatár az utóbbi öt meccsén ötször talált hálóba…

Összefoglalás

Ez lesz a két együttes idénybeli első összecsapása, meg majd még a hátralévő fordulókban egyszer megmérkőznek egymással. Tavaly itt, a Wandában simán nyert az Atleti, de ha az utolsó tíz itt lejátszott meccsüket vesszük alapul… Kilenc Atletico és mindössze egy baszk győzelmet láthatunk. Szóval, nem nyerni jár a Bilbao az Atleticohoz. Utoljára ezt a bravúrt 2011-ben tették meg.

A hazaiaknál továbbra is Gimenez és Herrera fognak hiányozni, de ez az alapkezdőt nem befolyásolja. A Bilbaonál egyetlen emberre nem számíthat Marcelino: A Levante elleni bajnokin kiállított Inigo Martinezre.

Jelenleg a hazai meccsek tekintetében nincs jobb csapat az Atletico Madridnál, és úgy gondolom, hogy ez idén már nem is nagyon fog változni. Lehet, hogy a bajnoki cím végül nem lesz az övék, mert a két nagy egyike végül bedarálja őket, de jelenleg nem így áll a helyzet.

Nem számítok sok gólra, így akár ez is lehet az egyik tipp, arra viszont számítok, hogy ezt az elmaradt meccset végül behúzza az Atletico Madrid.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső