Atletico Madrid – Athletic Bilbao: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 17.
Atletico Madrid
Teljesítmény:
D N D N N
  • Wanda Metropolitano
  • Szeptember 18. 16:15
Nézd élőben itt:
Joker8
Athletic Bilbao
Teljesítmény:
N N D D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az Atletico Madrid kezét idén is fogja a szerencse istenasszonya, legalábbis a La Ligában. Diego Simeone együttese szűk győzelmeket arat, valahogy mindig nekik jön ki jobban a lépés, az elmúlt két fordulóban pedig az utolsó pillanatban találtak be, egyszer a 94. percben mentettek pontot Aissa Mandi révén – a Villarreal védője saját kapujába passzolt -, majd a válogatott szünet után Thomas Lemar a 99. percben harcolta ki az Espanyol ellen a győztes gólt.

Egy kellemetlen ellenfél érkezik a Wanda Metropolitanoba, a baszk Athletic Bilbao, akik sok nagycsapatot szorítottak meg, általában az Atletico is csak nyögvenyelősen tudja megverni őket. Már amikor sikerül ez a bravúr.

A Bilbao egyik nagy különlegessége, hogy csak olyan játékosokat szerepeltet, akiknek baszk vér csörgedezik az ereikben. Ez elég komoly kritérium, nagyon erős utánpótlás és remek játékosmegfigyelők szükségesek a fenntartáshoz, a Bilbao viszont elmondhatja magáról azt, amit sok más csapat nem, csak a Real Madrid és a Barcelona: Sosem estek ki a másodosztályba.

Idén sem fognak, két döntetlen után két győzelmet arattak, amivel ott loholnak az éllovasok mögött. Aztán hogy ott is tudnak-e maradni? Az még a jövő zenéje, annyi bizonyos, hogy az Atletico Madrid – Athletic Bilbao mérkőzéssel folytatjuk.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Espanyol – Atletico Madrid: 1-2

G.: de Tomás ill. Carrasco, Lemar

A nagynevű ellenféltől nem ijedt meg az újonc Espanyol, akik ebben az idényben még nem tudtak nyerni, bátor futballal rukkoltak elő, de ez inkább csak az első félidőre vonatkozott, az Atletico Madrid a második félidőben már átvette az irányítást, végül pedig a 100. perc hozta meg a sikerüket.

A kezdők:

Espanyol:

Lopez – Gil, Calero, Cabrera, Pedrosa – Vidal, Melendo, Darder, Morlanes, Embarba – de Tomás

Atletico Madrid:

Oblak – Trippier – Savic, Felipe, Hermoso, Carrasco – Llorrente, Koke, Correa – Suárez, Griezmann

Ahogy említettem, bátran kezdett a házigazda, és kis híján az ötödik percben vezetéshez jutottak. Az Atletico védői nem igazán értették meg egymást, Stevan Savic nem látta, hogy a háta mögött érkezik Adrian Embarba, aki megcélozta a hosszú sarkot, Jan Oblak viszont még leért és szögletre tolta a bogyót.

Embarba részéről nem ez volt az egyetlen próbálkozás, a 40. percben jóval távolabbról tüzelt, ezt is Oblak védte.

Viszont mindig a szlovén sem háríthat, a lövést követően szögletet rúghatott az Espanyol, a rövidre érkező labdát Raúl de Tomás csúsztatta a hosszúba.

A szünetben minden valószínűség szerint Diego Simeone sajátos eszköztárával fejezte ki nemtetszését, ami miatt a vendégek úgy léptek pályára, ahogy már a kezdetektől kellett volna. Az 51. percben Thomas Lemar csavarása alig szállt mellé, az 55.-ben ugyanő lőtt közelről a léc alá, de azt meg les miatt nem adták meg, maradt az 1-0.

Egészen a 79. percig, amikor Yannick Carrasco harcolt meg két védővel egy labdáért a tizenhatoson belül, végül Lopez lába mellett durrantott a kapuba.

Egyre közeledett a meccs vége, ám a bíró 10 perces hosszabbítást jelzett, aminek utolsó percében Thomas Lemar szerezte meg a matracosok győztes gólját, centiken múlt, hogy Diego Lopez nem tudott védeni.

Jó csapatnak szerencséje van…

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.25.La Liga
athletic bilbao
2:1
atletico madrid
La Liga
2021.03.10.La Liga
atletico madrid
2:1
athletic bilbao
La Liga
2020.06.14.La Liga
athletic bilbao
1:1
atletico madrid
La Liga
2019.10.26.La Liga
atletico madrid
2:0
athletic bilbao
La Liga
2019.03.16.La Liga
athletic bilbao
2:0
atletico madrid
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Athletic Bilbao – Mallorca: 2-0

G.: Vivian, Inaki Williams

A Bilbao az újonc Mallorcát fogadta a San Mamésben, a szigetlakók a mérkőzést megelőzően veretlenek voltak, azonban baszkföldön kénytelenek voltak fejet hajtani a jobb erőkből álló Bilbao előtt.

A kezdők:

Athletic Bilbao:

Simon – Lekue, Vivian, Martinez, Balenziaga – Berenguer, Vencedor, Dani Garcia, Muniain – Raúl Garcia, I. Williams

Mallorca:

Reina – Maffeo, Valjent, Sedlar, Olivan – Baba Mohamed, Ruiz de Galarreta – Mboula, Kubo, Rodriguez – Nino

A piros-fehérben játszó hazaiak már az első percektől kezdve magukhoz ragadták a kezdeményezést, és ugyan az első félidőben nem tudtak gólt szerezni, ez sokszor csak a szerencsén múlt, nagyon nyomott a Bilbao.

Először a 8. percben kerültek helyzetbe, Raúl Garcia maradt le egy beadásról, majd öt perccel később ugyanígy jár Inaki Williams, épphogy magas volt neki egy átadás.

A 20. percben Iker Muniain fejesébe Pablo Maffeo lépett bele – és akadályozta meg ezáltal a gólt -, de akadt dolga Reina kapusnak is, a 31. percben Inigo Martinez fejesét ütötte ki, és még szerencséje is volt, mert bár a labda Inaki Williams elé pattant, a támadó fölé bombázott körülbelül öt méterről.

A második félidőben viszont már nem volt kegyelem, a nyomás góllá érett. A 68. percben szabadrúgást végezhetett el a Bilbao, a mallorcai lescsapda csődöt mondott, így Daniel Vivian teljesen üresen bólinthatott a kapuba.

Később Inaki öccse, Nico Williams duplázhatta volna meg a csapata előnyét, de éles szögből mellé lőtt, úgyhogy jött a bátyus és megmutatta, hogy kell gólt szerezni. A támadó az utolsó negyedóra kezdetén sodorta be nagy nehezen a Muniain által középre lőtt labdát.

A Mallorcának nagyjából esélye sem volt, alaposan kitömhették volna az újoncot a baszkok.

Összefoglalás

Az Atletico Madrid túl van egy Bajnokok Ligája mérkőzésen, az FC Porto együttesével nem bírtak, 0-0-ra végződött az a találkozó, ráadásul a jó formában levő Thomas Lemart az első félidőben le kellett cserélni, Rodrigo De Paul lesz ezúttal is a középpályás helyettese. Más sérültje nincs a hazaiaknak, a Bilbao viszont ugyanezt nem mondhatja el magáról. Yuri Berchiche és Peru Nolaskoain nagyon régóta nem állnak Marcelino rendelkezésére, és előfordulhat, hogy az Óscar De Marcos, Yeray Álvarez, Oihan Sancet, Inigo Cordoba négyes sem lesz bevethető.

Több mint valószínű, hogy a Mallorca elleni győztes tizenegyet veti be a mester, nulla változtatással.

Nem csillapodnak a kedélyek Antoine Griezmann visszatérése után, sok szurkoló továbbra sem bocsátotta meg azt, hogy a francia elment a Barcába. Az egyik szurkoló a minap arra kérte Joao Félixet, hogy pakoljon oda a csapattársának edzésen, hadd sérüljön meg. Biztos jó érzés lehet így futballozni…

A két csapat egymás ellen nem szokott gólfesztivált rendezni, általában 2,5 gól alatti eredmények születnek, ez most is benne van a pakliban, hiszen mind a két védelem nagyon erős, a fővárosiak eddig négy gólt kaptak, a baszkok viszont csak egyet.

Ezért ez az első tippünk, hogy 2,5 gól alatti eredmény születik, a másik pedig egy kicsit veszélyesebb: Mi hiszünk abban, hogy a bilbaóiak meg tudják fogni a címvédőt, erre a múltban volt már nem is egy példa, igaz, nem a Wanda Metropolitanoban. Ott 10-ből 9 meccset a házigazda nyert.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső