Atletico Madrid – Chelsea: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 22.
Atletico Madrid
Teljesítmény:
V D N D N
  • Román Nemzeti Stadion
  • Február 22. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Chelsea
Teljesítmény:
D N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az Angliában megjelenő mutáció miatt egyetlen angol csapat sem játszhatja le saját stadionjában a soros Bajnokok Ligája meccsét. Ezért volt a Lipcse – Liverpool és a Wolfsberger – Tottenham találkozó is a Puskás Arénában, és ezért rendezik az Atletico Madrid – Chelsea mérkőzést a román fővárosban, Bukaresten. Vagy Bukarestben? Mindegy, a lényeg, hogy a román fővárosban.

Nem biztos, hogy a legjobbkor jön ez a meccs a matracosok számára, némi kis hullámvölgyet vélek felfedezni náluk. Kezdődött azzal, hogy pontokat veszítettek a Celta Vigo ellen, majd nagy nehézségek árán győzték le a Granadát, aztán zsinórban kétszer játszottak a Levante ellen, és ezen két találkozón összesen egy pontot szereztek a kisebb valenciai egylettől. Ez azt jelenti, hogy – ugyan még van egy elmaradt meccsük, de – már csak három pont az előny a városi riválissal szemben. Az olasz és a német bajnokság után a spanyolban is kemény lesz a szezon hátralévő része, talán a nagyok közül csak az angolban kezdenek eldőlni a dolgok.

Ahol a Chelsea szerepel. Nagy reményekkel és rettenetes pénzszórással hívta fel magára a figyelmet a londoni csapat, akiknek nem titkolt céljuk volt, hogy beleszóljanak a bajnoki címért folytatott Liverpool – Manchester City különcsatába. Ez nem jött össze, meg igazából különcsata sincs, a Manchester City ezt az idényt nagyon simán meg fogja nyerni. Hacsak nem történik valami gyökeres változás Sterlingéknél.

A Chelsea pedig nem tudott felnőni a feladathoz, a jövő évi BL szereplés is kétséges… De a BL-ben még alakíthatnak maradandót!

Mi történt az ősszel?

Nem csak arra fogok kitérni, hogyan szerepeltek a csoportkörben, de arra is, hogy a bajnokságban milyen teljesítményt nyújtanak mostanában…

Atletico Madrid

Nem is olyan régen még minden újságíró azt harsogta, hogy eldőlt a bajnoki cím. Két mérkőzéssel kevesebbet játszott vetélytársainál Diego Simeone együttese, mégis komoly előnnyel rendelkeztek a Real Madrid és a Barcelona előtt. De elég egy rosszabb periódus, ami átrajzolja az erőviszonyokat. A behozhatatlannak hitt előny szépen elolvadt, már csak három pontra vannak Zinedine Zidane-ék. A csapat utóbbi időben nyújtott teljesítményét már a bevezetőben leírtam, nem fogom ismételni magam. Legyen elég annyi, hogy a Levante kiscsapatként is hatalmas befolyással lehet az egész bajnokság végkimenetelére.

Kérdés, mennyire fogta meg a csapatot ez a gyengébb szereplés most. Mennyire tudják máshogy kezelni a Bajnokok Ligáját. Egyáltalán, lehet-e ilyet?!

A csoportjukból a második helyen jutottak tovább, de ez már a sorsoláskor sejthető volt. A Bayern München előzte meg őket, de az Atleti többször hozta a frászt saját szurkolóira. Szoboszlai akkori csapata, a Salzburg megizzasztotta Suárezéket, végül 3-2-re sikerült nyerni, a Lokomotiv Moszkvával viszont egyik alkalommal sem bírtak el.

A Bayern elleni 4-1 csúnya pofon volt, de a visszavágó már jobban sikerült.

Előző 5 meccs eredménye
2017.12.05.Bajnokok Ligája
chelsea
1:1
atletico madrid
Bajnokok Ligája
2017.09.27.Bajnokok Ligája
atletico madrid
1:2
chelsea
Bajnokok Ligája
2014.04.30.Bajnokok Ligája
chelsea
1:3
atletico madrid
Bajnokok Ligája
2014.04.22.Bajnokok Ligája
atletico madrid
0:0
chelsea
Bajnokok Ligája
2012.08.31.UEFA Szuperkupa
chelsea
1:4
atletico madrid
UEFA Szuperkupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Chelsea

A várt áttörés idén sem jött, a Chelsea nem tud, nem tudott beleszólni a bajnoki címért folytatott küzdelembe. Egyébként is egy olyan szezont láthatunk, ahol rengeteg kiegyensúlyozott csapat van, de van egy, aki immáron kiemelkedik: A Manchester City.

Hatalmas csodának kellene történnie, hogy idén ne Gündoganék legyenek a bajnokok, de az biztos, hogy sem a Liverpool, sem a Chelsea nem fog tudni beleszólni már ebbe. Ahogy azt a szezon előtt sokan várták.

A nyáron a topligák csapatai közül a londoniak magasan a legtöbbet költötték, Roman Abramovics szokás szerint nem ismert lehetetlent, és mindig volt az a pénz, amiért a kiszemelteket magukhoz csábították. Edouard Mendy, Ben Chilwell, Kai Havertz, Hakim Zijes és Timo Werner is azzal a reménnyel költözött Londonba, hogy bajnoki címet ünnepelhetnek a szezon végén.

Közülük Mendy és Werner ragadt meg a csapatban, a többiek önmagukhoz képest elég gyengén muzsikáltak.

A BL-ben furcsa mód ők kapták az egyik legkevesebb gólt (mindössze kettőt), és a Sevillával folytattak nagy csatát az első helyért. Végül ők jöttek ki jobban a versenyfutásból, az utolsó fordulóban már tudták: Egy döntetlen is elég a sikerhez. Ez össze is jött. Négy győzelem, két döntetlen, így várják a folytatást.

A csapatnál szezon közben edzőváltás volt, Frank Lampardot, a Chelsea ikonját a PSG-től elküldött Thomas Tuchel váltotta.

Látszik már most a német munkája, de egy csapatot szezon közben átvenni sosem egyszerű feladat.

Összefoglalás

A Chelsea a hétvégén 1-1-et játszott a nem túl jó formában levő Southamptonnal, az Atleti pedig ugye kikapott a Levantétól.

Sajnos itt is meg kell említeni, hogy van játékos, aki elkapta a koronavírust: Thomas Lemar és Moussa Dembele már túl van rajta, de Hector Herreráról a napokban derült ki, ő biztosan nem utazik Romániába. Ahogy Sime Vrsaljko, José Gimenez és Yannick Carrasco sem, Kieran Trippier pedig eltiltott.

Minden bizonnyal a kényszerűségen túl is változtat majd Diego Simeone, Saúl Niguez például nem kezdett a Levante ellen, ahogy Savic sem, őket most a kezdőbe várom.

A Chelsea esetén a legnagyobb kérdés Thiago Silva játéka, de Mason Mount is összeszedett egy rúgást a Southampton ellen. Marcos Alonso új esélyt kapott Tucheltől, ennek Ben Chilwell látja kárát, a Jorginho – Kovacic kettős is kirobbanthatatlan, valamint Hudson-Odoi is egyre több lehetőséget kap.

Azt hiszem, hogy ha Suárezt sikerül kikapcsolni, akkor lehet esélye a Chelsea-nek. Nem számítok sok gólra, logikus lenne, ha nem rohannák le egymást a felek. Így a tippem az volna, hogy 2,5-nél kevesebb gól esik majd a találkozón.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső