Atletico Madrid – Real Betis: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 30.
Atletico Madrid
Teljesítmény:
D D V N N
  • Wanda Metropolitano
  • Október 31. 16:15
Nézd élőben itt:
Joker8
Real Betis
Teljesítmény:
N N D N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Szombatra is készültünk néhány tippel számotokra, ma megjelenik két spanyol, egy angol és egy olasz tipp. Ezeket a meccseket vasárnap játsszák majd, így lesz időtök megtenni a saját kis vizsgálatotok is, a mi cikkünk meg egy remek alap lehet a sportfogadni vágyóknak. A hét felemásan alakult, voltak jobb, illetve rosszabb meccsek, összességében elégedettek lehetünk a heti teljesítményünkkel, néhány nagyon szép szorzót sikerült megfogni.

Ne feledjétek, jövő héten ismét Bajnokok Ligája, ahogy az eddigi fordulókban, most is mindegyik meccsről írni fogunk. Azaz kedden és szerdán tizenhat tipp jelenik meg a blogon, érdemes lesz felnézni.

No, egyelőre maradjunk a mai tippjeinknél. Kezdésnek az Atletico Madrid – Real Betis mérkőzést néztük ki, ami szerintünk a hétvége egyik legizgalmasabb meccse lehet. Nem feltétlenül azért, mert a csapatok szétszedik majd egymást. Egy futballt szerető embert az is meg tud venni kilóra, ha lát két teljesen felkészült csapatot, akik a fogást keresik a másikon. Inkább valami ilyesmit várunk, mindkét kispadon egy edzőveterán ül (talán túlzás a veterán szó, pláne Diego Simeonéra), akik nagyon értik a dolgukat, kívülről-belülről ismerik saját csapatuk minden erényét és gyengeségét.

Manuel Pellegrini egy tízéves átkot szakíthat meg. 2011-ben sikerült utoljára a Betisnek az Atletico Madrid otthonában. Akkor még a Vicente Calderónban küzdöttek, egy ideje viszont a matracosok a Wanda Metropolitanoba költöztek. Lényegében részletkérdés, se itt, se ott nem megy a zöld-fehéreknek.

De most akár fogható is a Simeone-csapat… Derítsük ki együtt, van-e esélye Juanmiéknak!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Levante – Atletico Madrid: 2-2

G.: Bardhi (2) ill. Griezmann, M. Cunha

Nehéz azzal a helyzettel mit kezdeni, ha egy csapat két tizenegyest is összehoz. Nem vagyok benne biztos, hogy a Levante ezek nélkül is tudott volna-e ikszelni, de igazából ez nem is lényeg. Sajnos a tippünk Bardhi góljai miatt elment, nem jött a kapott gól nélküli győzelem, de maga a győzelem sem, a matracosoknak be kellett érniük egy ponttal egy igencsak feszült találkozón. A Levante zsinórban harmadszor is borsot tört az Atleti orra alá, a többieknek érdeklődni kell a recept után…

A kezdők:

Levante:

Fernández – Son, Rober Pier, Duarte, Vezo, Franquesa – Pepelu, Malsa, Bardhi – Gomez, Morales

Atletico Madrid:

Oblak – Giménez, Felipe, Hermoso – Trippier, Herrera, Koke, Carrasco – Griezmann, Suárez, Joao Félix

A mérkőzés kezdése számunkra kedvező volt, hiszen az Atletico megnyomta a meccs elejét, és bár Fernández az ötödik percben még védte Joao Félix 17 méteres lövését, Antoine Griezmann közeli fejesével már nem tudott mit kezdeni a 12. percben. A Barcától visszatérő csatár körülbelül öt méterről vette be a kaput.

Bátran futballozott a Levante, mivel a labda nem igazán volt náluk, ezért mondhatnánk, hogy lényegre törő focit játszottak a hazaiak, mert még így is több helyzetet sikerült kiharcolniuk, mint a colchoneroknak. Oscar Duarte fél óra elteltével egyenlíthetett volna, ám Jan Oblak résen volt, viszont hét perccel később Luis Suárez összehozott egy tizenegyest. Nem, most nem pozitív értelemben, ő volt az, aki lerántotta az ellenfelét. Talán az pontosabb megfogalmazás, hogy ráesett hátulról Rubén Vezora. A játékvezető büntetőt ítélt, és az Újpesten is megfordult Enis Bardhi a kapu bal oldalába bombázott.

Ugrunk egy nagyot az időben, a meccset egészen a 76. percig pörgetjük előre. Ekkor vette vissza a vezetést az Atleti, most Matheus Cunha, egy másik új nyári szerzemény talált be. Miután remek labdát kapott Rodrigo De Paultól laposan gurított Fernández lábai között a kapuba. Ezt követően sajátságos módon gratulált a gólszerzőnek Gimenez, torkon ragadta a brazilt…

A három pontot nem sikerült megszerezni végül, mert a 86. percben a matracosok megint összehoztak egy tizit a Levanténak. Most Renan Lodi kezezése miatt fújt a sípjába Pablo González Fuertes, az ítéleten nem igazán lehetett vitatkozni. Diego Simeone nem is tudott volna pörölni a játékvezetővel, mert korábban már megtette, Fuertes meg kiállította. Négy percnyi reklamálás és videózás után tudta elvégezni a büntetőt Enis Bardhi, aki most a jobb alsót választotta.

A találkozó legvégén Rober Piert szintén kiállította a játékvezető (három perc alatt két sárga, az első buktatásért, a második dumáért). A lényegen ez már nem változtatott, rendkívül feszült mérkőzés volt, a Levante számára ez az egy pont felér egy győzelemmel. Az Atleticonak pedig egy vereséggel.

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.11.La Liga
real betis
1:1
atletico madrid
La Liga
2020.10.24.La Liga
atletico madrid
2:0
real betis
La Liga
2020.07.11.La Liga
atletico madrid
1:0
real betis
La Liga
2019.12.22.La Liga
real betis
1:2
atletico madrid
La Liga
2019.02.03.La Liga
real betis
1:0
atletico madrid
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Real Betis – Valencia: 4-1

G.: B. Iglesias (2), Pezzella, Juanmi ill. Gabriel Paulista

Tippünket nem vittük túlzásba, szimplán csak annyit javasoltunk, hogy a hazai győzelmet fogadjátok meg. Az odds frenetikusan jó volt (1.90 körül, fogadóirodától függően), és nem igazán kellett izgulnunk azért, hogy bejön-e vagy sem. A Valencia folytatja rossz sorozatát, a Betis pedig ezzel a sikerrel fellépett a tabella negyedik helyére.

A kezdők:

Real Betis:

Bravo – Montoya, Pezzella, Ruiz, Moreno – Rodriguez, Carvalho – Canales, Fekir, Juanmi – B. Iglesias

Valencia:

Cillessen – Foulquier, Gabriel Paulista, Alderete, Gaya – Guedes, Wass, Guillamon, Vazquez – H. Duro, M. André

Mondhatni, hogy könnyű győzelmet arattak a hazaiak, ebben pedig nagy szerepe volt Claudio Bravo kapusnak, ha Jesús Vazquez negyedik perces lövése bemegy, talán minden máshogy alakult volna. A szélső tízméteres lövését úgy tudta védeni a chilei, hogy a labda Víctor Ruiz sarkán még megpattant, így még nehezebb dolga volt a portásnak.

Hét perccel később a Real Betis együttese tizenegyeshez jutott, nagyon buta szabálytalanságot követett el Omar Alderete, Borja Iglesias bokáját csípte el pont a tizenhatoson belül. A sértett nagyon nyugodtan és szépen gurított a bal alsóba, Jasper Cillessen a másik sarokba indult el.

A 25. percben közel kerültek a zöld-fehérek a második gólhoz, Nabil Fekir bombája jött ki az oldalsó kapufáról. Öt perccel később már volt minek örülni, mert Borja Iglesias megszerezte a második gólját, lövése Foulquier lábán megpattanva vágódott a hálóba.

A félidő vége előtt Gabriel Paulista tudta kihasználni a Betis védőinek és kapusának szerencsétlenkedését, ezzel nyíltabbá tette a mérkőzést. De csak a 61. percig, ekkor Germán Pezzella gyönyörű fejesével visszaállt a kétgólos különbség.

A találkozó utolsó találatát Juanmi szerezte, a támadó Claudio Bravo hosszú kirúgása után indulhatott meg a kapu felé, a csereként beállt Diakhaby nem tudott menteni, így a csatárnak már csak annyi feladata volt, hogy Cillessen mellett elrúgja a labdát.

Remek formában a Betis, a könnyű győzelemhez viszont az is kellett, hogy ellenfelük mély gödörben van.

Összefoglalás

Nem csak a játékosok között találunk hiányzót, ne feledjük, hogy Diego Simeone sem ülhet a kispadon, mivel a Levante ellen feldumálta magát a lelátóra. Az argentin távollétében Simeone segítője, Nelson Vivas veszi át a stafétát, de minden döntést a mester fog meghozni, ez biztos.

A kezdő összeállításakor nem kell számolni Marcos Llorrentével és Thomas Lemarral, illetve Geoffrey Kondogbia sem biztos, hogy tudja vállalni a játékot. Stevan Savic talán már igen, de a hátsó hármast nem most fogják megbontani az Atletinél.

Manuel Pellegrini csapatában új sérült nincs, továbbra is Victor Camarasa és Youssouf Sabaly játékára nem számíthat a chilei.

Ahogy azt már említettem nagyon nem megy a játék az Atletico otthonában a Betisnek, viszont most remek formában vannak, szemben a matracosokkal, akik három meccs óta nyeretlenek (BL plusz bajnokság), utolsó öt hazai meccsükből négyen nem tudtak nyerni. Nem megszokott ez Joao Félixéknél, ezt használhatják most ki a zöld-fehérek.

Ha a győzelem nem is reális, a pontszerzés az. Mostanság a gólok mindkét csapatnál esnek, mintha muszáj lenne, szerintünk a gólzápor most sem marad el, még úgy sem, hogy a múltban ez a két együttes nem épp a sokgólos meccseiről volt híres. Üdítő kivétel lehet ez a találkozó, az over 2,5 mellett számítunk arra, hogy a Betis egyenrangú ellenfél lesz, és ők is kapuba találnak, szóval megy részünkről a BTTS is.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső