Atletico Madrid – Real Madrid: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 05.
Atletico Madrid
Teljesítmény:
N V V N D
  • Wanda Metropolitano
  • Március 07. 16:15
Nézd élőben itt:
QuickWin
Real Madrid
Teljesítmény:
D N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A mai napon igyekeztem ritkábban használni a rangadó szót, de most egyszerűen nem tudok mást mondani: Rangadót rendeznek a spanyol labdarúgó bajnokságban vasárnap délután. A tabella első és – holtversenyben – második helyezettje csap össze, egy városi rangadó, ami minden futballt szeretőt érdekel. Vagy legalábbis sokakat. Ez pedig az Atletico Madrid – Real Madrid meccs lesz.

Én persze megint abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nem látom élőben a találkozót más elfoglaltságaim miatt, így kikapcsolok minden hírforrást, a telefont nem veszem fel, és este felvételről megnézem. De ez legyen az én bajom, ha tehetitek, ti mindenképp nézzétek meg, szerintem megéri…

Pár héttel ezelőtt a matracosok még óriási előnnyel vezettek, de aztán a Levante kétszer is megtréfálta őket, így az előny maximum hatpontos lehet, ha a másik elmaradt találkozóját megnyeri Diego Simeone együttese.

A Real Madridot pedig idén is divat szidni, még a saját szurkolóik körében is. Elmúltak már a Galaktikus-idők, a XX. század legjobb csapata is néha csak nyögvenyelősen nyer. Ezt vagy elfogadják az emberek, vagy nem. Általában inkább utóbbi szokott lenni…

Az viszont tény, hogy bőven van esélyük a bajnoki címre, és a Levante mellett csak és kizárólag ők voltak képesek a bajnokságban megverni Joao Félixéket.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Villarreal – Atletico Madrid

Idegenben az Atletico habár jól szerepel, de a támadó foci jelző nagyon messze áll tőlük. Épp ezért gondoltuk, hogy a gyengébb formába kerülő Villarreal ellen sem lesz gólzápor, 2,5 gól alatti végeredményt vizionáltunk. És ez végül be is jött, habár nem sokon múlt.

És nem az Atletico miatt, hanem a Sárga Tengeralattjáró támadott ész nélkül, és sokszor csak Jan Oblak segítségével maradhatott nullán a hazai csapat.

Thomas Lemar beadása után született meg az Atletico vezető gólja, a 25. percben a francia beívelése után Sztefan Szavics, a belső védő fejelhetett védőjével a nyakán, aki a földre érkezésekor elveszítette az egyensúlyát, és a földre esett. Ezt csak azért emeltem ki, mert a fejest Asenjo kivédte, azonban Alfonso Pedraza estében besodorta a játékszert.

Sokáig vizsgálták, hogy Szavics esetleg lökött a felugráskor, de végül szabályos gól született a bírák szerint.

A hazaiak legnagyobb egyenlítési lehetősége az első félidőben Gerard Moreno előtt adódott, aki fejjel belestukkolt egy beadásba. A labda túljutott Oblakon, de a Koke- Saúl kettős még a gólvonalon megállították a vánszorgó lasztit.

A második félidőből három dolgot lehet és kell kiemelni: Joao Félix kapáslövését, ami beakadt a jobb alsóba, ezzel már 2-0-ra ment az Atletico Madrid. Illetve két hazai bombát: Alex Baena első lövése a jobboldali kapufa érintésével hagyta el a játékteret, míg a másodikat Oblak szedte ki a felsőből.

Hiába támadott többet a hazai csapat, az Atletico kevés helyzetét is jól használta ki…

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.12.La Liga
real madrid
2:0
atletico madrid
La Liga
2020.02.01.La Liga
real madrid
1:0
atletico madrid
La Liga
2020.01.12.Spanyol Szuperkupa
real madrid
4:1
atletico madrid
Spanyol Szuperkupa
2019.09.28.La Liga
atletico madrid
0:0
real madrid
La Liga
2019.07.27.ICC
real madrid
3:7
atletico madrid
ICC
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Real Madrid – Real Sociedad

Ezen a találkozón is csak két gól esett, de itt is voltak izgalmak bőséggel. A Real Madrid nincs könnyű helyzetben mostanában, két fronton vívnak csatát, miközben a katonáik sorra dőlnek ki. Most is kilencen nem tudtak játszani az első csapatban, szóval Lucas Vazquez ismét jobbhátvéd volt, míg Isco ezúttal a balszárnyon kapott szerepet.

És nagyon szépen muzsikált a Real Madrid. A gól ugyan nem jött össze, de lábról lábra járt a labda, Isco és Toni Kroos pedig elképesztő dolgokat csinált a pályán. A mellőzött spanyol összesen négy olyan passzt adott, amiből gólt szerezhettek volna a társak, de valami mindig megakadályozta őket ebben. Sebaj – gondolták a madridisták -, majd a második félidőben.

Csakhogy Zinedine Zidane belenyúlt a meccsbe, méghozzá nem kicsit. Teljesen érthetetlen módon (nincs edzői papírom, hivatalosan laikus vagyok a témában) átállt egy háromvédős rendszerre, Casemirot hátrébb rendelte, míg Mendyt és Vazquezt feltolta. Rossz ötlet volt. A taktikai váltástól nem a Sociedad játékosai zavarodtak össze, hanem a fővárosiak, és ennek hamar meg is lett a böjtje: Portu mértani pontosságú fejesével a baszkok jutottak előnyhöz.

Zidane ahelyett, hogy visszaváltott volna az első félidei taktikához inkább lekapta a teljes csatársorát, így a nagyszerűen játszó Iscot, és a halovány Asensio – Mariano párost. A helyükre pedig jöttek a fiatalok: Rodrygo, Hugo Duro és Vinicius Jr.

Casemiro közel járt az egyenlítéshez, de fejese mellé szállt, végül egy másik brazil, Vinicius talált be a 89. percben, hogy egy pontot megmentsen.

Bárki bármit mondhat, ezt a meccset Zidane rontotta el…

Összefoglalás

A sérültek száma továbbra is magas a Real Madridnál, most épp Mariano Diaz sérült meg, így gyakorlatilag nem maradt befejező csatára a királyiaknak. Egyes hírek szerint Karim Benzema talán már felépül, és pályára léphet, de én azért nem vennék rá mérget. Ezek után pedig jöhet az Atalanta elleni felállás, ami szerintem jól működött. Azaz, Isco egyfajta hamis kilencesként funkcionál, és próbál mélységi passzokat adni a szélsőknek. Az egyikük bizonyára Marco Asensio, a másik pedig Vinicius lesz, de az is lehet, hogy a szürke spanyolt Rodrygo helyettesíti.

Hátul továbbra is a Vazquez – Nacho – Varane – Mendy négyesre lehet számítani, és a középpályán sem várható meglepetés, de annak legalább örülhetnek a Blancók, hogy Fede Valverde felépült.

Az Atleti csapatánál nem számítok semmi meglepetésre, Simeone már jó ideje ezt a háromvédős felállást preferálja.

Ez a Real Madridnak kedvezhet, hiszen a gyors szélsők így a védelem mögé kerülhetnek, de befejező csatár nélkül nagyon nehéz dolguk lesz.

Épp ezért nem is számítok sok gólra, csak nagy csatára. Aztán ki tudja, játszottak ők már 7-3-as meccset is egymás ellen. 2,5-nél kevesebb gólt várok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső