Atletico Madrid – Real Sociedad: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 11.
Atletico Madrid
Teljesítmény:
D N V N N
  • Wanda Metropolitano
  • Május 12. 22:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Real Sociedad
Teljesítmény:
N V N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A végére hagytam a spanyol bajnokság éllovasának meccsét. Meg ezt játssszák a legkésőbb is, szóval időrendi sorrendet tekintve is így logikus. No, de teljesen mindegy, mikor kezdődik a meccs, az a lényeg, hogy Atletico Madrid – Real Sociedad rangadó jön a 36. fordulóból. Ha megnézzük az Atleti sorsolását, kijelenthetjük, hogy ez az utolsó reális esélye a Real Madridnak és a Barcelonának, hogy bukjanak a matracosok. Ezt követi egy Osasuna elleni találkozó, majd a Valladolid otthonában zárnak a piros-fehérek.

Mindkettő egy hozható meccsnek tűnik, úgyhogy most fél Madrid és fél Barcelona egy emberként fog drukkolni Mikel Oyarzabaléknak.

Van-e reális esély megfogni a Wanda Metropolitanoban a hazaiakat? Véleményem szerint van, a bajnokság kétharmadánál már látszottak a fáradtság jelei, volt egynéhány kínos pillanatuk is, de a két gigász egész egyszerűen képtelen volt kihasználni ezeket.

És ha azt gondolnátok, hogy a Sociedadnak nem fontos a három pont, akkor nagyot tévedtek. Negyedikek már nem lehetnek, de az ötödik helyük sem biztos, azt még a Betis és a Villarreal is elorozhatja előlük.

Épp emiatt lesz izgalmas ez a meccs. Mert hatalmasat bukhat mindkét együttes…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Barcelona – Atletico Madrid

Megint megúszta Diego Simeone. Gondolok itt arra, hogy a Barcelonát nem sikerült megverni, a végeredmény szombaton délután 0-0 lett, ez pedig azt jelentette, hogy egy Real Madrid győzelem esetén lecsúsznak a második helyre Suárezék. És a Sevilla döntetlent játszott, maradt minden ugyanúgy, de egy bazi nagy golyót kikerültek a matracosok. Nem az elsőt…

Sokan gondolták úgy, hogy „na, majd most a Barca…”, és bevallom férfiasan, én is közöttük voltam. Azt hittem, hogy Messiék ha nem is rutinból, de lehozzák ezt a meccset. És ehhez képest az első félidő jelentős része nem róluk szólt. Marc André ter Stegennek minden tudására szüksége volt, hogy ne a hálóból kelljen kiszedni a labdát.

Volt helyzete Correának, Marcos Llorrentének, Yannick Carrasconak és Luis Suáreznek is, de azért Lionel Messi is mutatott valamit magából, a 41. percben majdnem vezetéshez juttatta a blaugranát, de egy kicsit szélesre sikeredett a lövése.

A második félidő már nem hozott ekkora iramot, de itt is voltak olyan mozzanatok, ami után a kommentátorok többsége felemelte a hangját. Messi szabadrúgása vagy Ousmane Dembele fejese biztosan közéjük tartozott. Főleg a franciáé volt nagy helyzet, de nem a fejjel a legerősebb a szélső…

Maradt a 0-0, ez az eredmény pedig a Real Madrid számára volt a legkedvezőbb, vasárnap estig azt mondhattuk, hogy ők vannak lépéselőnyben, és ők a legesélyesebbek a bajnoki címre. De jött a Sevilla, és csavart még egyet a történeten.

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.22.La Liga
real sociedad
0:2
atletico madrid
La Liga
2020.07.19.La Liga
atletico madrid
1:1
real sociedad
La Liga
2019.09.14.La Liga
real sociedad
2:0
atletico madrid
La Liga
2019.03.03.La Liga
real sociedad
0:2
atletico madrid
La Liga
2018.10.27.La Liga
atletico madrid
2:0
real sociedad
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Real Sociedad – Elche

A vártnál sokkal nehezebben tudták legyűrni Isakék a kiesőhelyen levő Elche gárdáját, ami amúgy is nagy szó lenne, de úgy még nagyobb, hogy Raúl Guti, a vendégek játékosa már tíz perc játék után a kiállítás sorsára jutott. A piros lap teljesen jogos volt, még ha a szabálytalanság – egy talpalás – nem is szándékos volt.

Ezután persze még nagyobb nyomás alá helyeződött a vendégcsapat kapuja, és David Silva, Alexander Isak és Jon Guridi is könnyedén kapuba találhatott volna, de mindhárman rossz döntést hoztak.

Az Elche persze nem igazán jutott el Remiroig, nekik minden erejüket felemésztette az, hogy gól nélkül megússzák ezt az összecsapást. De hát a tudásbeli különbség meg az emberelőny együttesen maga alá gyűrte a kiscsapatot.

Aritz Elustondo, a hazaiak védője, aki nemrég öngólt vétett most a jó kaput vette célba a 72. percben, egy szöglet után a felsőléc segítségével juttatta hálóba a labdát, majd a meccs legvégén beköszönt Mikel Oyarzabal is, aki szétlőtte a kapu jobb oldalát úgy, hogy Gazzaniga moccanni sem tudott a bombára.

Nehezen indult, de végül sima lett a vége, ezzel pedig továbbra is őrzik ötödik helyüket a baszkok.

Összefoglalás

Nincs könnyű dolga annak, aki a Wanda Metropolitanoból akarja elvinni a három pontot. Ez idén eddig egyetlen csapatnak sikerült, az pedig a második helyen álló Real Madrid volt még ősszel. Emellett van a matracosoknak három döntetlenje, és ennyi. A többi győzelem. Az is figyelemre méltó, hogy 17 meccsen csak 9 gólt kaptak, de ez nem újdonság, az Atleti hátul mindig nagyon stabil volt.

Az idegenbeli mérleget böngészve a négy nagy itt is kiemelkedik, de – egy kis lemaradással – követi őket a Sociedad. 26 pontot gyűjtöttek 17 meccsen, viszont utóbbi öt meccsét tekintve kétszer is kikaptak. Egyszer a Granadától, egyszer pedig az Huescától. Akik azért nem világverő csapatok…

Ami a kezdőt illeti: Thomas Lemar sérülése miatt Luis Suárez társa Ángel Correa és Joao Félix lehet, más egyéb különlegességet nem is lehet elárulni a csapattal kapcsolatban.

A baszkok kezdőjében sem nagyon, Zubielda felépülését követően bizonyára helyet követel magának a védelem közepén, elől viszont biztosan az Isak, David Silva, Oyarzabal hármas lesz, kiegészülve minden bizonnyal Portuval.

A közös meccseiket is megnéztem. Tíz találkozóból 8 végződött 2,5 gól alatt, ami pedig a győzelmeket illeti elég kiegyenlített a lista: 6 Atleti-győzelem, 3 Sociedad siker és egy döntetlen.

2013. márciusában tudott még a régi stadionban nyerni a vendégcsapat, most sem tartom valószínűnek az ő győzelmüket.

Azt viszont annál inkább, hogy ez sem lesz egy gólzáporos meccs. Egy döntetlent még kinézek a találkozóból, de valószínűbb, hogy az Atletico nyer. Véleményem szerint maximum egy góllal, de ha 0-0 lesz a meccs, én akkor is örülni fogok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső