Atletico Madrid – Salzburg: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 október 26.
Atletico Madrid
Teljesítmény:
N V N D D
  • Wanda Metropolitano
  • Október 27. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Salzburg
Teljesítmény:
N D N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nincs könnyű csoportban Szoboszlai Dominik együttese, a Salzburg. A Lokomotiv Moszkva még a verhető ellenfelek közé tartozik, de az Atletico Madrid – Bayern München párost mindennek lehet nevezni, de könnyűnek nem.

Ezt az Atletico is a bőrén tapasztalhatta, mármint a Bayern München erejét, erről a meccsről hamarosan bővebben is szót ejtünk. Aztán megpróbálunk egy jó kis tippet adni az Atletico Madrid – Salzburg meccsre is.

Ebben a csoportban valószínűleg az a kérdés, hogy ki végez a bajorok mögött, merthogy őket nem fogják tudni megszorongatni, az szinte fix.

Szoboszlainak egy újabb nagy meccs jöhet? Jó formában van Magyarország legértékesebb játékosa. Hamarosan kiderül.

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Bayern München – Atletico Madrid

A meccs első félidejének eleje inkább a vendégekről szólt, többet veszélyeztettek és Luis Suárez csak kevéssel maradt le Renan Lodi beadásáról. Az iram nagy volt és egy idő után a Bayern is egyre jobban meccsbe lendült. Előbb Lewandowskinak volt egy jó lövése, majd Niklas Süle a kapufát találta el.

A 28. percben viszont már nem volt menekvés, Joshua Kimmich parádés labdát adott az előző döntőt megnyerő Kingsley Comannak. A francia átvette, majd hanyagul a kapuba lőtt.

A 42. percig csak kisebb helyzetek alakultak ki, igazi veszély nem fenyegette a kapusokat, azonban ekkor megduplázta előnyét a címvédő: Coman ezúttal gólszerzés helyett gólpasszt adott, passzából Leon Goretzka lőtte ki a jobb alsót.

A második félidő legelején, a 47. percben szépített az Atletico, Joao Félix lövése pattant be szerencsésen, de mivel Luis Suárez lesen állt, és zavarta a kilátásban Manuel Neuert, így a gólt nem adták meg.

A 66. percben már három gól volt a két csapat között: Az egész mérkőzésen jól teljesítő Corentin Tolisso lőtt irgalmatlan nagy gólt. Nehéz eldönteni, hogy a sok szép találat közül melyik volt a legszebb, ez kétségtelenül top 3-as gól volt.

A kegyelemdöfést pedig az első gólt szerző Coman vitte be, Thomas Müller labdájából előbb megverte védőjét, majd a kifutó Oblak mellett a hálóba lőtt. 4-0, nagyon sima meccs volt, a Bayern továbbra is fantasztikus, ha a Bajnokok Ligájáról van szó.

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Salzburg – Lokomotiv Moszkva

A meccs előtt azt gondoltam, hogy a Bayern és az Atletico jut tovább a csoportból, a Salzburg viszont kényelmesen odaér majd a harmadik helyre. Ez a gondolat aztán a meccs végére eltűnni látszott, mert az oroszok kifejezetten jól játszottak, és bár a Salzburg még jobban, a győzelmet nem tudták kicsikarni.

Sőt, a meccs elején inkább a moszkvai csapat volt aktívabb, voltak veszélyes elfutásaik, helyzeteik, ez kicsit meg is lepte a Salzburgot. A mérkőzés első gólja is az oroszoké volt: A 20. percben egy szögletet követően Éder volt eredményes.

A góltól feléledtek a hazaiak és elkezdtek végre focizni. Ennek a félidő lefújása előtt érett meg a gyümölcse: Junuzovic végezhetett el szögletet, de nem beadta, hanem a tizenhatos sarkához visszafutó Szoboszlainak passzolt, aki tolt egyet a labdán majd eszméletlen nagy gólt ragasztott az orosz kapuba. Beszéltünk már Tolisso góljáról, hogy top 3-as… Hát, ez is az, de kicsit hadd legyek elfogult, ez volt a forduló legszebb találata.

A második játékrészben is a hazaiak domináltak, gyakorlatilag nekiestek a Lokomotivnak, akik nem sokáig bírták a nyomást, Junuzovic megpattanó lövése utat talált Guilherme kapujába.

Nem állt le az osztrák gárda, láthatóan el akarták dönteni a meccset, de Guilherme eszén már nem tudtak túljárni.

A 75. percben aztán a Soligorskból igazolt Lisakovich megszerezte – gyakorlatilag a semmiből – az egyenlítő gólt, így az állás 2-2-re változott, majd így is ért véget.

Az oroszok sokkal boldogabbak lehetnek ezzel az eredménnyel, nagy lépést tettek a harmadik hely felé. Igaz, még csak egyetlen forduló ment le a BL-ből…

Összefoglalás

Ami a bajnoki meccsüket illeti, nézzük csak meg, mit játszottak a hétvégén: Az Atletico hazai pályán 2-0-ra verte a Betist Marcos Llorrente és Luis Suárez góljaival, de azért ez sem volt egy könnyű találkozó.

A Salzburg ugyancsak 2-0-t játszott, ők idegenben győzték le az Austria Wien csapatát, Szoboszlai Dominik egy gólpasszal vette ki a részét a győzelemből.

A két gárda még sosem nézett egymással farkasszemet, de az egyértelmű, hogy az Atletico az esélyesebb. Láttunk azonban már csodákat ebben a szezonban, nem annyira biztos, hogy az esélyek ellenére sikerül a győzelem.

Luis Suárez érkezése jót tett a Matracosoknak, régóta nem volt egy olyan csatár a csapatban, aki állandó veszélyt jelent az ellenfelek kapujára, sem Morata, sem Diego Costa nem volt ilyen… Már jó régóta.

Abban az esetben, ha a Salzburg az első fél órát kihúzza kapott gól nélkül lehet keresnivalójuk. Ha pedig még gólt is tudnának szerezni… Sime Vrjsalko és Diego Costa bizonyosan nem léphetnek pályára, Saúl Niguez játéka kérdéses, talán a padra le tud ülni.

A másik oldalon nincs változás, ami a sérülteket illeti, két súlyosan megsérülő játékos (Diarra, Diakité) mellett a hónap elején sérült meg Antoine Bernede, rajtuk kívül mindenki egészséges.

Bár sokat gondolkozom, lehet-e esélye a Salzburgnak, és nem igazán tudok dűlőre jutni saját magammal. Ezek azok a szituációk, amikor inkább szoktam a gólok felé fordulni. De most mégsem így teszek, hanem fogadok egy merészet. Igenis, látom a Salzburgban a fantáziát, meglephetik a Wandában a csapatot, egy döntetlen eredményt pedig ki is nézek belőlük. De óvatosan, a szokásos fogadási tét felénél többel ne rakjátok meg!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső