Atletico Madrid – Sevilla: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 március 04.
Atletico Madrid
Teljesítmény:
D N N D N
  • Wanda Metropolitano
  • Március 07. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Sevilla
Teljesítmény:
N D N D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Igazi rangadót rendeznek a spanyol első osztályú bajnokság 27. fordulójában, ahol az Atletico Madrid látja vendégül a Sevilla csapatát. Meg fogjuk nézni, melyek azok a tényezők, amik által a legtöbbet ki tudjuk hozni ebből a mérkőzésből. Megnézzük, mi történt a csapatok háza táján, milyen formában várják a meccset, kik nem állhatnak az edzők rendelkezésére, és megtippeljük a végeredményt.

Diego Simeone alakulata gyengébben teljesít az idei szezonban a megszokotthoz képest. Korábban mindig megszorongatták, sőt, sokszor meg is előzték a két nagyot, de eddig csak az ötödik helyen állnak a ligában. Gyorsan megjegyzem, hogy az élmezőny nagyon szoros, az európai kupaindulást érő helyekért nagy csatát fognak vívni a csapatok, még a 7. Valenciának is bőven van esélye arra, hogy a Bajnokok Ligájában induljon jövőre. Így kissé csalóka ez az ötödik hely, mégis valahol csalódás lehet a Matracosok szurkolóinak.

Az Atleti igazi skalpot gyűjtött be a Bajnokok Ligája kieséses szakaszának első meccsén. Saul Niguez góljával ugyanis meg tudták verni a tavalyi győztes Liverpoolt, és így előnnyel utazhatnak a visszavágóra. A bajnokságban viszont a hétvégén nem bírtak az Espanyol csapatával. A kisebb barcelonai gárda jó focival verte az Európa Ligában a Wolverhampton együttesét, de összesítésben alul maradt az angolokkal szemben. Ezt csak azért emeltem ki, hogy a helyezés itt is csalóka, nem rossz csapat az Espanyol, de ettől függetlenül illett volna begyűjteni a három pontot. Szavics öngóljára csak Saulnak volt válasza, így alakult ki az 1-1-es végeredmény.

Moratáék legutóbb tavaly decemberben szenvedtek vereséget, a Barcelona vitte el mindhárom pontot a Wanda Metropolitanoból. Az azóta lejátszott hét meccsükből hatot megnyertek és csak a kiesőjelölt Leganes tudott elcsenni tőlük egy pontot. Igazi oroszlánbarlang tehát a Wanda.

Az összességében gyengébb teljesítmény többek között annak tudható be, hogy az Atletico ugyanannyi döntetlent játszott ebben a szezonban, mint ahányszor nyert. Emellett idén is nagyon kevés gólt rúgnak. Egészen elképesztő, hogy még a 14. helyezett Betis is több gólt szerzett a piros-fehéreknél. Persze, kevés gólt is kapnak, csak a Real Madrid előzi meg őket ebben a rangsorban. Így azért már egy fokkal jobb a helyzet. A legjobb góllövőjük Morata a maga hét góljával, utána őt követi az argentin Correa.

Nagy kérdés, hogy Cholo mennyire pihenteti majd fiait, ugyanis 11-én jön a Pool elleni visszavágó, és abban biztosak lehetünk, hogy idegenben is meg akarják lepni az angolokat.

A sérültjeik felépültek, az Espanyol ellen már bevethető volt Diego Costa, Joao Felix és Kevin Trippier is, azonban Thomas Lemar ismét kidőlt, kérdés, hogy tud-e játszani En Nesziriék ellen.

Legutóbbi találkozásuk 1-1-es döntetlennel végződött, sőt, az előtte levő két mérkőzés is ugyanilyen végeredménnyel zárult. Akkor Koke és Sarabia volt eredményes, ami biztosan nem fog előfordulni, mert Sarabia csapatot (és országot) váltott, a PSG játékosa lett.

Előző 5 meccs eredménye
2019.11.02.La Liga
sevilla
1:1
atletico madrid
La Liga
2019.05.12. La Liga
atletico madrid
1:1
sevilla
La Liga
2019.01.06. La Liga
sevilla
1:1
atletico madrid
La Liga
2018.02.18. La Liga
sevilla
2:5
atletico madrid
La Liga
2017.09.20. Copa del Rey
sevilla
3:1
atletico madrid
Copa del Rey
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Julen Lopetegui az idei szezon előtt vette át a Sevilla irányítását és mondhatni, eddig jó döntésnek bizonyult a szerződtetése. A volt spanyol szövetségi kapitány új lendületet adott a gárdának és irányításával jelenleg dobogós helyen állnak a spanyol bajnokságban. Az Európa Ligában pedig a kolozsvári CFR Cluj ellen mentek tovább. Az idegenbeli 1-1-et követően otthon gól nélküli döntetlenre végeztek, így idegenben lőtt góllal ők bizonyultak jobbnak.

Tehát a vendégek is több fronton harcolnak az idei szezonban, és ez a tartalékolás miatt is fontos szempont lehet. A Sevilla EL meccsét egy nappal később rendezik, tehát Lopetegui számára sem mindegy, hogy a Roma ellen mennyire lesznek kipihentek a játékosai.

Idegenben egyébként a második legjobb mutatóval rendelkeznek, de meglepetésre a kiesés elől menekülő Celta Vigo legyőzte őket. Hét győzelem és két döntetlen mellett négy vereségük van. Legutóbbi idegenbeli meccsükön a Getafe csapatát verték, ráadásul nagyon simán (0-3).

A házi gólkirályuk Lucas Ocampos, de akire mostanság igazán figyelni kell az Juszuf En Nesziri. A fiatal marokkói csatár kezdi elkapni a fonalat, a Cluj elleni 1-1 alkalmával ő tudott egyenlíteni és a hétvégi fordulóban kettőt vágott az Osasunának.

Eltiltottjaik Oliver Torres és Fernando, akik a hétvégén gyűjtötték be ötödik sárga lapjukat, sérültjük pedig az a Tomas Vaclik, aki 25 mérkőzésen védte a kapujukat, így ez komoly probléma Lopeteguinek.

Nem maradt más hátra, mint tippelni. Mindkét csapat érdekelt az európai kupaküzdelmekben, mindkét csapat hajt a jövő évi BL indulásra, ráadásul tényleg nagyon szoros az idei mezőny. A hazai pálya és a két csapat közös meccsei miatt azt gondolom, hogy a Matracosok otthon fogják tartani a három pontot, de nem egy gólzáporos meccsen. Tippem: 1-0.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső