Atletico Madrid – Sevilla: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 11.
Atletico Madrid
Teljesítmény:
V N N N N
  • Wanda Metropolitano
  • Január 12. 21:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Sevilla
Teljesítmény:
N N D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A héten rendezik a spanyol szuperkupa elődöntőit és döntőjét is, de előbb még egy jó kis rangadót hoztam nektek a spanyol első osztályú bajnokságból, ez pedig az Atletico Madrid – Sevilla meccs lesz. Biztosan olvastatok róla ti is, de elég nagy zűrt okozott a régóta nem látott mértékű havazás Ibériában, így volt mérkőzés, amit meg sem tudtak tartani, és volt olyan, amit megtartottak, de nem kellett volna. Pont az Atletico Madrid meccse maradt el az Athletic Bilbao ellen, mert a vendégek repülőgépe nem tudott leszállni Madridban, így visszafordult Bilbaóba.

A Sevilla viszont lejátszotta a bajnoki meccsét, és egy őrült első félidő után végül 3-2-re diadalmaskodtak a Real Sociedad ellen.

Ez a meccs is jónak ígérkezik, az időjárás is valamelyest csillapodott, így talán nem kell attól félni, hogy ez is halasztásra kerül.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Atletico Madrid – Athletic Bilbao

Ahogy már fent említettem, nem tudták a mérkőzést lejátszani, ezzel pedig az Atletico már három mérkőzéssel játszott kevesebbet az idényben. Mégis vezetik a tabellát, köszönhetően annak, hogy eddig csak egyetlen csapat tudta kétvállra fektetni őket, a legfőbb rivális, a Real Madrid.

A Bilbao egyébként másnap hivatalosan is köszönetet mondott azért, amiért ennyire együttműködő volt az Atletico, de azt ők sem tudták megoldani, hogy a Barajason leszállhasson a Bilbao gépe, plusz a Wanda Metropolitano sem volt olyan állapotban, hogy a meccset le tudják játszani. A pótlás időpontja még nem tisztázott.

Az ezt megelőző fordulóban egyébként az Atletico Vitóriába látogatott és a Deportivo Alavés vendégei voltak. Jól megizzadtak, 2-1-re sikerült csak nyerni, a nyerőember pedig ismét Luis Suárez volt, aki a 90. percben Joao Félix passzát küldte a gólvonal mögé. Nagyot küzdött az Alavés, akik tíz emberrel tudtak egyenlíteni, miután Laguardiát a második félidőben kiállította a játékvezető.

A kupán viszont már nem kell gondolkoznia a matracosoknak, ugyanis a Cornella ellen 1-0-s vereséget szenvedtek. Ha valaki nem ismerné a csapatot, nem tudom hibáztatni, ők a spanyol harmadosztály egyik középcsapata, jelenleg a Segunda Division B 3/A csoportjának hetedik helyén állnak.

Szóval, egy pofont kapott az Atletico, de a bajnokság eddig úgy alakul, ahogy azt remélték.

Előző 5 meccs eredménye
2020.03.07.La Liga
atletico madrid
2:2
sevilla
La Liga
2019.11.02.La Liga
sevilla
1:1
atletico madrid
La Liga
2019.05.12.La Liga
atletico madrid
1:1
sevilla
La Liga
2019.01.06.La Liga
sevilla
1:1
atletico madrid
La Liga
2018.02.25.La Liga
sevilla
2:5
atletico madrid
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Sevilla – Real Sociedad

Elképesztő első negyedórát produkáltak a csapatok, de az egész első félidőre ez mondható el. Nagy iramban kezdtek a felek, aminek köszönhetően 15 perc után 2-1 állt az eredményjelzőn. És ahogy arra számítottunk, szoros mérkőzés volt, egy En-Nesyrivel viszont ezúttal a hazaiak voltak jobbak.

A negyedik percben Suso ugratta ki a tizenhatos jobb szélén Fernandot, a labdára pedig ő és Remiro is elindult. A sevillaiak játékosa ért oda előbb, középre passzolt, ahol Youssef En-Nesyri várta a labdát és a hálóba gurított.

Két perccel később Alexander Isak és Diego Carlos futott versenyt egy labdáért, utóbbi ért oda előbb és gyönyörű mozdulattal emelte át Bonot. A probléma csak az volt, hogy Diego Carlos a hazaiak védője, így öngólt vétett.

De nem kellett aggódni, mert En-Nesyri a középkezdés után újra lecsapott. Kis szerencsével három védőt is átfűzött, majd Remiro mellett a bal alsóba lőtt.

Még mindig nem volt vége az őrületnek, mert a 14. percben egy szöglet után Alexander Isak az ötös sarkáról újfent egyenlített. Hiába állt ott a rövid saroknál Fernando, Isak megtalálta azt a kis rést a játékos és a kapufa között.

A vezetést is átvehették volna a baszkok, de Bono kivédte Jon Guridi ziccerét.

A második félidőben Youssef En-Nesyri megszerezte harmadik gólját is, Lucas Ocampos centerezését vágta a hálóba, ezzel pedig kialakult a végeredmény. Még volt egy hatalmas helyzete a vendégeknek egyébként, Mikel Merino fejesét a gólvonalon álló Koundé fejelte ki, megakadályozva ezzel a gólt.

Remek mérkőzés volt, csupa izgalom és egy felejthetetlen első negyedóra.

Összefoglalás

Nincs még egy olyan csapat hazai pályán, mint az Atletico Madrid. A matracosok nyolc mérkőzést játszottak le a Wanda Metropolitanoban, ezalatt begyűjtöttek hét győzelmet, és csak egy döntetlenjük van a diadalok mellett. A gólarány még szembe tűnőbb: Tizenkilenc lőtt góljuk mellett csak kétszer mattolták Jan Oblakot, amivel kiérdemelték a legjobb hazai csapat címet. Egyelőre.

A Sevilla nehéz ellenfél, de inkább a Ramón Sánchez Pizjuánban élnek, idegenbeli formájuk annyira nem meggyőző. Mindössze kilenc gólt szereztek távol otthonuktól, ami nyolc meccs alatt nem olyan magas szám. Viszont csak hat gólt kaptak, emiatt lehet őket dicsérni.

Az nem is lehet kérdés, hogy a hétvégi mesterhármas után En-Nesyri ott lesz a pályán, ami kérdéses, hogy Ivan Rakitic vagy Oliver Torres játszik majd a pálya közepén.

A másik oldalon nincs oka az aggodalomra Diego Simeonénak, hiszen egyetlen sérült sincs a keretben, úgy tűnik, hogy Hector Herrera is felépült, de azért erre mérget még ne vegyünk, hogy játszani is fog.

Zsinórban négy bajnoki mérkőzésük zárult döntetlennel, kicsit hasonlít ez a mérleg a Roma – Inter találkozóén látottakra, ott már hat meccs óta nem tudják legyőzni egymást a felek.

Vajon jól jött az extra pihenő az Atletico játékosainak? Vagy inkább azt okozta, hogy kiestek a ritmusból? A Sevilla meg tudja azt tenni, amit előzőleg még senki ebben az idényben?

Nehéz ezekre válaszolni, így ezek helyett a gólok mellett döntöttem. Az utóbbi 10 meccsükből csak kétszer fordult elő, hogy ne találjon be mindkét gárda. En-Nesyri csúcsformában, Suso és Ocampos is nagy segítség lehet a Sevillának, a másik oldalon meg persze ott van Luis Suárez és Joao Félix is, szóval elég esélyes, hogy mindkét fél betalál ezen a kedd esti mérkőzésen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső