Augsburg – Borussia Mönchengladbach: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 10.
Augsburg
Teljesítmény:
V N D V V
  • WWK Arena
  • Március 12. 20:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Mönchengladbach
Teljesítmény:
V V V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Már most érezni, hogy Marco Rose elhagyja a csapatot? Vagy mi ez a forma, amit mostanában a Borussia Mönchengladbach produkál? Elképesztő mélyrepülésben vannak, és pont a bajnokság hajrájának kezdetén. Nem mintha egy rossz forma bármikor jól jönne egy csapatnak…

Zsinórban öt vereség (BuLi, kupa, BL), összesen pedig hétre duzzadt a nyeretlenségi szériájuk, miután kikaptak a Leverkusentől a hétvégén. A Bajnokok Ligája továbbjutásról lemondhatnak, a City Németországban nyert 2-0-ra, a Német Kupából pedig a Borussia Dortmund, Marco Rose új csapata ejtette ki őket.

Az ellenfél most az Augsburg lesz, akiknek a teljesítménye felemás, a hétvégén épp Dárdai Pál Herthájától kaptak ki, és a tabellán is – ha megnézitek – közel a kiesés. Vagy most túlzok? De nem, hiszen ott vannak 26 ponttal, az osztályozós helyen található Arminia Bielefeldnek meg 20 egység van a neve mellett. Hat pont az semmi. Szóval igen, lesz itt izgalom a végén… Következzen az Augsburg – Borussia Mönchengladbach beharangozója!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Hertha BSC – Augsburg

Most először léphetett volna pályára egymás ellen Sami és Rani Khedira, egyikük télen igazolt a Herthához, az ifjabb testvér pedig évek óta az Augsburgban játszik, de Sami sérülése miatt ez most meghiúsult. Egy pacsi azért belefért a meccs előtt…

Sok pacsi meg a második percben, mert a Gladbachtól kölcsönkapott Benes László góljával az Augsburg megszerezte a vezetést. Andre Hahn fejjel továbbította a labdát a szlovák elé, aki hiába volt kissé kisodródva, kapura lőtt. Rune Jarstein nagyon a rövid oldalra helyezkedett, így nem érhette el a lövést.

Támadott a Hertha is, Jhon Córdoba lövését kellett kiütnie Gikiewicznek, de az Augsburg sem adta fel a támadásokat a vezetés ellenére, a csapatkapitány, Jeffrey Gouweleeuw fejelhetett volna gólt Florian Niederlechner passzából, de a kapufáról kijött a labda.

A szünetre tehát ismét hátránnyal vonult a berlini együttes, a második félidőt viszont kegyetlenül megnyomták. Ennek eredményeképp Krzysztof Piatek a 62. percben fejjel egyenlített, de tovább nyomott a Hertha, hiszen az egy pont számukra nem volt elég.

A 89. percben Lucas Tousart tört be a tizenhatoson belülre, a lábát elkaszálta Mads Pedersen, jöhetett egy drámai tizenegyes. A csereként pályára lépő Dodi Lukebakio úgy állt oda elvégezni a tizit, hogy korábban kétszer már hibázott. De most nem, Gikiewicz jobbra dőlt, Lukebakio meg balra lőtt.

Elképzelni sem tudom, mekkora teher esett le a Hertha játékosairól, de a munkának nincs vége, az még csak most kezdődik…

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.21.Bundesliga
gladbach
1:1
augsburg
Bundesliga
2020.02.29.Bundesliga
augsburg
2:3
gladbach
Bundesliga
2019.10.06.Bundesliga
gladbach
5:1
augsburg
Bundesliga
2019.01.26.Bundesliga
gladbach
2:0
augsburg
Bundesliga
2018.09.01.Bundesliga
augsburg
1:1
gladbach
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Borussia Mönchengladbach – Bayer Leverkusen

Két tavalyi élcsapat, a negyedik helyen végző Gladbach és az ötödik Leverkusen csapott össze szombaton délután. Marco Rose együttese ugye nincs jó passzban, nagy szükség lett volna egy győzelemre már csak azért is, hogy egy kicsit az önbizalmukat feltornázzák a hazaiak. Nem sikerült…

Lucas Alario helyett ezúttal Patrick Schick kezdett centerpozícióban, a két szélen pedig a már megszokott Diaby – Bailey duó rohamozott. Moussa Diaby nevéhez fűződik az első játékrész legnagyobb helyzete, szélről leadott lövését Yann Sommer ütötte ki. A kipattanóba még Schick beletette a lábát, de az már egyáltalán nem volt veszélyes. Az első félidőben inkább a vendégek domináltak, hétszer is kapura lőttek, eredménye nem volt.

A második félidő nem hozott akkora csatát, mint vártam, az első érdekesebb esemény a hajrában történt, amikor Marcus Thuram esett el a tizenhatoson belül (nem önszántából Frimpong vágta fel a franciát), a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. De mielőtt még komolyabban örülni kezdtek volna a hazaiak, a VAR jelezte, hogy a szabálytalanságot megelőzően Valentino Lazaro lesen volt, így szabadrúgással folytatódott a játék.

Pár perccel később pedig büntetett a Leverkusen. Nagyon rosszul tolódtak a gladbachi védők, így Diaby elviharzott a jobboldalon, és bár lövését Sommer kiütötte, a kipattanót Schick valahogy… Beügyetlenkedte. Schick számomra egy kiköpött Peter Crouch. Nem külsőre, stílusra.

Na mindegy, a lényeg az, hogy a Leverkusen mindhárom pontot elhozta a Borussia Parkból még mélyebb szakadékba taszítva ezzel Stlindléket.

Összefoglalás

Békeidőben ez a meccs egy akkora országos kettes, hogy csak na. Most viszont?! Hát, most csak a Jóisten tudja, mi fog itt történni.

Mélyponton van a Gladbach, olyannyira, hogy már csak a 10. helyre elég az összegyűjtött pontjuk. Utolsó öt bajnokijukból négyet elvesztettek, egy pedig döntetlennel végződött, utolsó győzelmük a Bundesligában még a Dortmund ellen volt, amikor hazai pályán 4-2-re verték Haalandékat.

A jövő héten bizonyára elbúcsúznak a BL-től is, egy lyukas garast nem tennék arra, hogy az Etihadban három góllal nyerjenek.

De nem is ez a fő probléma, erre ők is számítottak, és már a csoportból való továbbjutás nagy szó volt. A nagyobb gond az, hogy ezzel a teljesítménnyel jövőre nem indulhatnak sem a BL-ben, sem az EL-ben, sem pedig az EKL-ben.

Ja, és persze egy új edzővel kell majd nekivágniuk az előttük álló szezonnak.

Az Augsburgnak pedig, ahogy említettem, jó lesz hátrafelé is figyelnie. Hazai pályán egyébként nem szerepelnek jól (3-3-6), mindössze 12 gólt rúgtak, és kaptak 20-at.

A Gladbach sem jeleskedik idegenben (3-5-3), és most még azzal is számolniuk kell, hogy Jonas Hofmann és Christoph Kramer sem léphet pályára sérülés miatt.

A hazaiknál Finnbogason, Iago, Jensen, Civeja és Morávek nem játszhat.

Nem tudom, ki tud-e lábalni mostanában ebből a hullámvölgyből a Gladbach, nem bízom a sikerükben, de az Augsburgéban sem. Döntetlenre tippelek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső