Augsburg – Köln: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 22.
Augsburg
Teljesítmény:
V D V N N
  • WWK Arena
  • április 23. 20:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Köln
Teljesítmény:
N V V V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A németeket sem hagyjuk magukra, főleg, hogy holnap este már pályára is lépnek, nincs vesztegetni való időnk. Az Augsburg – Köln találkozót fogják pénteken megrendezni, mi pedig lecsapunk rá. Vagy hát, reméljük, hogy lecsapunk rá.

Az Augsburg kedden este lépett utoljára pályára, és ahogy azt mi is megtippeltük, vereséggel távozott a Commerzbank Arénából, André Silváék 2-0-ra nyertek. Lehetett volna ez szorosabb is, de mivel kimaradt egy vendég tizenegyes…

A Köln viszont nagyvadat ejtett el. De ki merem jelenteni, hogy végleg lerombolta az RB Leipzig álmait a bajnoki címre vonatkozóan. Szintén kedden este csaptak össze, az eredmény pedig – meglepő módon – 2-1 lett a kölniek javára.

Ezzel nem csak az egyik, de a másik „magyar” együttesnek is keresztbe tettek. Beérték ugyanis Dárdai Pál Hertha BSC-jét. Igen, tudom, hogy két mérkőzéssel kevesebbet játszottak a fővárosiak, de három kihagyott meccs után majd nehezebb lesz a visszarázódás…

No, de most ne a Herthával foglalkozzunk, hanem a fent említett két csapattal. Lesz miről beszélnünk.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Eintracht Frankfurt – Augsburg

Adi Hutterék megsemmisítő vereséget szenvedtek a Borussia Mönchengladbach ellen, így mindenképp szükséges volt javítaniuk. És úgy is léptek pályára, hogy ezt véghez is viszik. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, de az izgi jelenete Gikiewicz kapuja előtt játszódott le. A kapuvédő egyébként remekül állta a sarat – egy darabig -, legnagyobb védését André Silva közeli fejesénél mutatott be. Filip Kostic – már-már menetrendszerű – jó beadása után fejelhetett a portugál, Gikiewicz tolta szögletre a labdát.

A 37. percben újabb fejest kellett volna hárítani, de itt már a lengyel sem tudott segíteni. Az a Martin Hinteregger bólintott a kapuba, aki egy ideje már nem lépett pályára sérülés miatt, és úgy volt, hogy most sem tudja még vállalni a játékot.

Ezzel az eredménnyel fordultak a csapatok, ám egy óra elteltével ismét kapuba találtak a hazaiak. Egy remek támadás végén Kostichoz került a labda, ő beadott, ami nagyon jól megy neki, André Silvának meg a fejelés megy nagyon jól, 2-0.

Ez volt egyébként a portugál 24. bajnoki gólja, és ez a labda volt Filip Kostic 13. gólpassza. Ezeken a listákon csak egy-egy Bayern München játékos előzi meg őket. Kosticot Thomas Müller, Silvát pedig Robert Lewandowski.

A 73. percben megvolt a lehetőség a szépítésre, Tuta kezezése miatt ugyanis tizenegyeshez jutottak a vendégek. A csereként beállt Alfred Finnbogason állt a labda mögé, és hanyagul elvégzett büntetője után a labda a kapu felett szállt el. Irtózatosan gyenge tizi volt…

Több nem fért már a meccsbe, a Frankfurt továbbra is üldözi a Wolfsburgot és menekül a Dortmund elől, míg az Augsburg lecsúszott a 12. helyre.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.02.Bundesliga
köln
0:1
augsburg
Bundesliga
2020.06.07.Bundesliga
augsburg
1:1
köln
Bundesliga
2019.11.30.Bundesliga
köln
1:1
augsburg
Bundesliga
2018.01.27.Bundesliga
köln
1:1
augsburg
Bundesliga
2017.09.09.Bundesliga
augsburg
3:0
köln
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Köln – RB Leipzig

A kiesés elől menekülő kiscsapat vs a bajnoki címre pályázó óriások. Dávid és Góliát. Azt a sztorit ismeritek, itt meg kvázi ugyanaz történt. Az esélytelenebbnek hitt kölniek otthon tartották a három pontot, ami a bennmaradásért vívott harcban rendkívül fontos számukra. A Leipzignek pedig eddig sem volt sok esélye megelőzni a Bayern Münchent, de ezzel végérvényesen kiszálltak a csatából.

Meglep-e bárkit is, hogy a Lipcse végig jobban játszott? Szerintem senkit. Olyannyira jobban, hogy négyszer annyi kapura lövésük volt, mellette 68 százalékban birtokolták a labdát. Igazi helyzetük csak nekik volt az első félidőben, a Köln a védekezésre koncentrált. Nordi Mukiele nem sokkal tévedett, amikor a jobbszélről kapura tűzte a labdát, ahogy Alexander Sorloth fejese is ígéretes volt, de azt meg Timo Horn szedte ki.

A gólok a második félidőben jöttek. Méghozzá az első rögtön az elején. Jonas Hectort, a csapatkapitányt tökéletesen találta meg egy baloldali beadás, melynek végén a válogatottat is megjárt játékos a kapuba fejelt.

Az 59. percben egy bombagóllal feleltek a vendégek. Sorloth tartotta meg a labdát, Amadou Haidara kérte középen, 16 méterre a kaputól, kapta is, és bumm… 1-1. Irtózatosan kilőtte a kapu bal oldalát.

Egy perc telt el az egyenlítő gól után, amikor Ondrej Duda sarokkal tálalt Jonas Hector elé, és a középpályás ismét előnyhöz juttatta csapatát.

Hiába próbálkozott ezt követően már a Lipcse, másnak nem sikerült kapuba találni. A helyzetkihasználással ismét adódtak problémák. Bryan Brobbey nagyon jól fog jönni ebbe a csapatba…

Összefoglalás

Markus Gisdolt a Mainz elleni 3-2-es vereség után rúgták ki a csapattól, helyét Friedhelm Funkel, az eddigi segítő vette át. Rosszul nyitott, 3-0-ra kapott ki a csapat Leverkusenben, de ezzel a sikerrel megalapozta a jövőjét. Pláne, ha még bent is tudná tartani a csapatot…

Nehéz dolga lesz, habár a mezőny sűrű, de mintha mindegyik hátul levő csapat összeszedte volna magát. Már csak egy hely kiadó a biztos kiesők között, a Schalke kedd esti vereségével búcsúzott a Bundesligától…

Kingsley Ehizibuera nem számíthat az új vezetőedző, miután megkapta ötödik sárgáját a játékos. Sebastian Andersson, Ismail Jakobs és Jan Thielmann játékra nem alkalmas. Felépült viszont Sebastiaan Bornauw, ami viszont jó hír a csapatnak.

Az Augsburgnál visszatérhet eltiltása után Daniel Caligiuri és Rani Khedira is. Viszont Mads Pedersen, Fredrik Jensen játékára nincs sok esély, Felix Uduokhai pályára lépésére meg egyáltalán nincs, eltiltott a védő.

Nem megy a játék idegenben a Kölnnek, utolsó öt meccsüket egyaránt elveszítették. Ami a közös meccseiket illeti, nem gyakori a góleső, legutolsó öt meccsükből négy végződött 2,5 gól alatt.

Ami most is egy nagyon reális eredmény. Egyik csapat sem rendelkezik vérbeli gólszerzővel, és az elmúlt időszak meccsei szintén ezt vetítik elő…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső