Augsburg – Paderborn: Fogadási Tippek és Bundesliga előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 május 26.
Augsburg
Teljesítmény:
N V V V V
  • WWK Arena
  • Február 27. 20:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Paderborn
Teljesítmény:
D D V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Bundesliga 28. fordulójában Augsburg – Paderborn mérkőzést rendeznek, amelyen egyértelműen a hazaiak számítanak esélyesnek, a hétvégén 3-0-ra intézték el a Schalkét, míg ellenfelük a sereghajtó Paderborn egyre jobban közelít a biztos kieséshez. Nyolc mérkőzés óta nyeretlenek, holott igazán szükségük lenne a pontra, hogy legalább a remény megmaradjon számukra, de egyre csak fogy az idő és fogynak a fordulók, javulásról pedig nem igazán beszélhetünk.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Schalke 04 – Augsburg

Múlt heti tippemben azt fejtegettem, hogy meglepetés eredmény fog születni, látva a Ruhr-vidéki derbit és az Augsburg – Wolfsburg meccset. Be is jött a megérzésem, méghozzá simábban, mint vártam, ugyanis a Schalke nem tudott nagy ellenállást mutatni, nagyon sima, 3-0 lett a vége.

Az első gól a forduló egyik legszebb találata volt: A 6. percben szabadrúgást végezhetett el az Augsburg, Lowen állt a labda mögé és jó 25 méterről irtózatos nagy gólt ragasztott a Schalke kapujába, Schubert ugyan bele tudott még érni a labdába, de igazából már sokat nem ért el.

A kékmezesek a Dortmund ellen teljesen hitehagyottan játszottak és ezt a formát átmentették az Augsburg ellen is, keresték önmagukat, helyzetekig szinte el sem jutottak, egyedül egy Matondo helyzetet jegyezhettünk fel, de Luthe lábbal védett.

A fordulást követően sem kezdtek fejvesztve támadni a hazaiak, holott ők voltak hátrányban, mégsem változott a játék képe, Gregoritsch fejesén kívül (ami mellé szállt) nem jegyezhettünk fel semmit. Bezzeg a túloldalon… A 76. percben a gelsenkircheni védelem hathatós közreműködésével megszületett a második gólja a vendégeknek: Sané a társát szerette volna megjátszani fejjel, de a labda ellenfélhez került, Sarenren-Bazee kicsit még vezetgette, majd jobb belsővel kilőtte a hosszú felső sarkot. Ez sem volt csúnya gól, na…

Mikor már mindenki készült az öltözőbe, egy másik cserejátékos is lőtt egyet, ezt is a Schalke védőjének köszönhetik. Cordova szemfülesen megtámadta Mercant, akinek akadtak problémái a labdaátvétellel, így pedig egy az egyben maradt Schuberttel. Cordova elhúzta a kapus mellett a labdát és az üres kapuba lőtt.

Megalázó vereség, ha a meccs egészét nézzük, olyan gólokkal, amik könnyen elkerülhetők lettek volna, de a mai napon (és a múlt héten egyaránt) nem remekelt a Schalke hátsó alakzata.

Az Augsburg ezzel egy hatmeccses nyeretlenségi szériának vetett véget, úgy tűnik, jó hatással van a fiúkra az új vezetőedző, Heiko Herrlich.

Előző 5 meccs eredménye
2019.11.09.Bundesliga
paderborn
0:1
augsburg
Bundesliga
2015.04.11.Bundesliga
paderborn
2:1
augsburg
Bundesliga
2014.11.08.Bundesliga
augsburg
3:0
paderborn
Bundesliga
2011.01.21.Bundesliga 2
paderborn
1:1
augsburg
Bundesliga 2
2010.08.27.Bundesliga 2
augsburg
1:0
paderborn
Bundesliga 2
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Paderborn – Hoffenheim

Egyik gárda sem a legjobb formában érkezett erre a találkozóra, a Hoffenheim egy sima hármast kapott a megtáltosodó Herthától, míg a Paderborn 1-1-es döntetlent játszott a Fortuna Düsseldorffal. A mérkőzésen a végeredmény nagyon hamar, már a kilencedik percben kialakult, de ez nem jelenti azt, hogy a maradék 80 unalmas lett volna, épp ellenkezőleg.

A vendégek szerezték meg a vezetést a harmadik percben, ekkor Kaderabek kapott labdát a jobb szélen, megkerülte a védőjét, betört a tizenhatoson belülre és Skov elé tálalt, aki belőtte a vezető gólt.

Az egyenlítés egy nagy hibából és egy gyönyörűen felismert és kivitelezett lövésből jött össze. Teljesen ártalmatlan szituációban passzolgattak hátul a hoffenheimi védők, majd Bicakcic földbe rúgott, a szabadon maradt labdára pedig lecsapott Srbeny jó 22-23 méterre a kaputól. Nem állítgatta, nem vezetgette, hanem kapásból lőtt, észrevette ugyanis, hogy Baumann kissé kint áll a kapujából. Remek felismerés volt és a kivitelezésre sem lehetett panasz, a labda a hálóban kötött ki, elképesztően szép jelenet volt.

Mint mondtam, több gól már nem született, de azért helyzetek mindkét oldalon akadtak, többek között egy Paderborn kapufát feljegyezhettünk. Gólt azonban már nem tudtak szerezni, maradt a döntetlen, ami a Paderborn szempontjából ismételten kevés, a Hoffenheim pedig lassan kiszáll a 6. helyért folytatott harcból, még mindig nem talált magára a szezon újraindítását követően Schreuder legénysége.

Összefoglalás

Határozottan jót tett az edzőváltás az Augsburgnál, ez már a Wolfsburg ellen is játszott és ez a Schalke nagyon mélyen van, azért Gelsenkirchenben hármat rúgni nekik akkor is megsüvegelendő teljesítmény.

A Paderborn nagyon lassan gyűjti a pontjait, ráadásul a hétvégén a Werder is nyert, a Düsseldorf ikszelt Kölnben, szóval nem jutottak előrébb, sőt. És véleményem szerint ezúttal erősebb ellenféllel fogják szembetalálni magukat, mint vasárnap.

Ennek az oka pedig Herrlichben keresendő, egyelőre bejött az edzőváltás Augsburgban.

Hazai pályán egyébként nem egy világverő alakulat, öt győzelmük és három döntetlenjük van, saját pályájukon ötször szenvedtek vereséget. Mivel a Paderborn utolsó helyen áll, nem meglepő, hogy idegenben sem megy nekik, csak a Frankfurt szerepel rosszabbul távol az otthontól. Két győzelmet tudnak felmutatni, négy döntetlennel. Utolsó meccsükön 1-0-ra nyert az Augsburg.

Javult ugyan a Paderborn játéka, de ez a győzelemhez még mindig kevés. Azok után azonban, hogy a Werder nyerni tudott bármi elképzelhető a Bundesligában. Én mégis azt mondom, hazai győzelemmel zárul az összecsapás.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső