Augsburg – RB Leipzig: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 június 24.
Augsburg
Teljesítmény:
D V N D V
  • WWK Arena
  • Június 27. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
RB Leipzig
Teljesítmény:
V D N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Véget ér szombaton a Bundesliga 2019/2020-as kiírása, az utolsó fordulót szombaton rendezik, az összes mérkőzést 15:30-as kezdéssel. Ahogy a világon mindegyik, úgy a német első osztályú bajnokság és csapatai is sok viszontagságon mentek keresztül. Anno ők voltak, akik a járvány után először vágtak neki a folytatásnak, ahol a Bayern München nem bízta a véletlenre és a szoros bajnokságot hamar lerendezte. Az élmezőnyben és a bentmaradást érő helyekért is nagy csata folyt, némelyik kérdés még most is nyitott.

Például az, hogy az RB Leipzig meg tudja-e tartani harmadik helyét? Egy vereség szinte biztos a bronzérembe kerülne, mögötte ugyanis egy ponttal lemaradva áll a Borussia Mönchengladbach csapata, ők pedig hazai pályán fogadják a Hertha BSC-t.

A legtöbb olyan pályán szétnézünk, ahol még van miért küzdeni, így tökéletes meccs számunkra az Augsburg – RB Leipzig találkozó.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Fortuna Düsseldorf – Augsburg

Izgalmas fél óra, aztán semmi más – Nagyjából így lehet összefoglalni a két fél meccsét. A Fortuna Düsseldorf legjobb esetben az osztályozós helyet csípheti meg, de még arra is van esély, hogy a Werder előz, akkor pedig automatikusan irány a Bundesliga 2.

Míg az egyik fél felett még ott a kiesés réme, addig a másiknak ilyen problémája nincs, mégis csalódásnak lehet nevezni az Augsburg szezonját.

A mérkőzésre visszakanyarodva: Már a hetedik percben megszerezte a vezetést Hennings… Vagyis csak megszerezte volna, mert kezezés miatt végül nem adták meg a találatot. Három perccel később Niederlechner büntetett, ezzel vezetést szerzett a vendég gárda.

Hennings aztán nem adta fel, a 25. percben már szabályos gólt szerzett egy szép távoli lövéssel.

Az eredmény ezt követően már nem változott, nagyjából igazságosnak is mondható az eredmény.

Előző 5 meccs eredménye
2019.12.21.Bundesliga
leipzig
3:1
augsburg
Bundesliga
2019.04.02.Német Kupa
augsburg
1:2
leipzig
Német Kupa
2019.03.09.Bundesliga
leipzig
0:0
augsburg
Bundesliga
2018.10.20.Bundesliga
augsburg
0:0
leipzig
Bundesliga
2018.02.09.Bundesliga
leipzig
2:0
augsburg
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

RB Leipzig – Borussia Dortmund

A forduló rangadóján a második és harmadik helyezett csapott össze, ahol akár arra is volt lehetőség, hogy Gulácsi Péter csapata pontszámban beérje a Dortmundot. Ahhoz viszont egy sokkal összeszedettebb Lipcsét kellett volna pályára küldenie Julian Nagelsmannak. Az első félidőben szinte egykapuzott a Dortmund, főleg Brandt és Haaland játékát volt élmény nézni. A kezdőben szerepet kaptak a fiatalok is, a csodatini Reyna és a spanyol Morey Bauza is.

Ahogy említettem, egy csapat volt a pályán, Gulácsinak többször kellett játékba avatkozni, Haaland próbálkozásait többször is az ő segítségével állították meg. A 30. percben azonban már nem volt menekvés, Reyna passzolt a norvéghoz, aki estében a kilépő Gulácsi mellett el tudta lőni a labdát.

Mindent elárul a Leipzig támadójátékáról, hogy az első komolyabb lehetőség a 41. percben történt, ekkor a Chelsea-be távozó Werner lőtt, de Bürki kapus védeni tudott.

A második félidőre kissé kiegyenlítettebb lett a játék, a Dortmund is visszavett, így pár kisebb lehetőségtől eltekintve nem volt mit feljegyezni.

A győzelmet azonban így is be tudta biztosítani a Favre-csapat: Már a hosszabbításban jártunk, amikor Brandt futott el a jobb szélen, középre tett labdájára ismét Haaland érkezett, Upamecano szorításában bekotorta a labdát. Ezzel biztossá vált a Dortmund ezüstje, míg a Leipzig izgulhat, hogy meglesz-e a bronz.

Összefoglalás

Sokkal, de sokkal több volt ebben a lipcsei szezonban, ami a bajnokságot illeti. A harmadik vagy negyedik hely így is szép, de azért nézzünk egy kicsit a táblázatra: A Leipzig játszotta a legtöbb döntetlent (holtversenyben a Schalkéval és a Düsseldorffal), szám szerint 12-t. Így pedig nem lehet bajnoki álmokat szövögetni. Sok nyerhető meccsük volt a Red Bull Arénában, amit hagytak kicsúszni a kezük közül, csak hazai pályán nyolcszor ikszeltek. Ennek pedig ez lett a vége.

Ez a mostani lesz Timo Werner utolsó mérkőzése csapatában, a BL nyolcas döntőjében már nem vesz részt, szeretne minél hamarabb munkába állni Londonban. Szóval a BL-ben elért jó helyezésük is esélytelenebbé vált egy kicsit.

Az Augsburg számára gyakorlatilag nincs tétje a mérkőzésnek, nem nyomja őket agyon a teher, hogy akár ki is eshetnek, felszabadultan játszhatnak, azok is szerepet kaphatnak a kezdőben, akik eddig inkább a kispadon ücsörögtek.

Összesen 10 meccset játszottak egyébként, ahol minimális Leipzig előnyt láthatunk, ők négyszer nyertek, az Augsburg háromszor.

A képlet egyszerű: Ha nyernek Sabitzerék, övék a harmadik hely. Ha ikszelnek vagy kikapnak… Akkor hátrébb csúsznak minden valószínűség szerint. Szerencséjükre nagyon megy nekik idegenben, utolsó tíz Bundesliga meccsükből – amit otthonuktól távol játszottak – hatot megnyertek, csak egyszer kaptak ki. Wernert bizonyára győzelemmel akarják elbúcsúztatni és szinte biztosak lehetünk abban is, hogy a Lipcse gólszerzője/gólszerzői között megtalálható lesz a német csatár. Magabiztos és többgólos lipcsei sikert várok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső