Augsburg –VfB Stuttgart: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 08.
Augsburg
Teljesítmény:
N V V N D
  • WWK Arena
  • Január 10. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
VfB Stuttgart
Teljesítmény:
V N V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy finom vasárnapi Bundesliga mérkőzéssel nyitjuk meg a pénteki napot, az Augsburg – VfB Stuttgart nagyon ígéretes meccsnek tűnik első blikkre. Noha nem két élcsapatról beszélünk, de az Augsburg masszív kis csapatnak tűnik, míg a Stuttgart már lassan kiérdemli az év újonca címet. Idegenben parádésan játszanak, csak otthon nem megy, így számíthatunk egy vérre menő küzdelemre, azt hiszem.

Sok a sérült mindkét oldalon, ez a mi dolgunkat nehezíti, de nem gond, egy kis utánajárással azért nem lehetetlen megjósolni erre a meccsre egy jó kis tippet.

Az új évet rosszul fejezte be, és rosszul kezdte a Stuttgart. Elhamarkodott lenne mindenféle hangzatos kijelentéseket tenni, miszerint kipukkadt a lufi, hiszen két erős ellenfél ellen buktak (Lipcse, Wolfsburg).

A hazaiak pedig Kölnben győztek az előző körben, de ellenfelük nem adta könnyen a bőrét. Ezeket mindjárt kifejtjük bővebben is.

Következzék a mérkőzés beharangozója!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Köln – Augsburg

Ahogy említettem, nem adta könnyen magát a Köln, a szezont nagyon nehezen és rosszul kezdő pirosmezesek végül ugyan egy góllal alulmaradtak, de a teljesítményükre akkora panasz nem lehet. Könnyű ezt mondani egy vereség után, tudom.

A mérkőzést az Augsburg jobban kezdte, sőt a hálóba is találtak, Florian Niederlechner azonban a beadás pillanatában előrébb tartózkodott, mint védője (még ha nem is sokkal), az asszisztens pedig ezt úgy jelezte, ahogy kell: Felemelte a zászlaját.

A folytatásban a Köln is próbára tette ellenfelét, Sebastiaan Bornauw berobbanása után fejjel próbált meg a hálóba juttatni egy szögletet, de pont Gikiewicz helyére fejelt, a kapus így kiütötte a fejest.

Nem volt sok helyzet az első félidőben, így azt javaslom, ugorjunk a másodikra.

Kölni helyzettel kezdődött, ismét Gikiewiczre volt szükség, Mario Wolf megpattanó lövését tornázta szögletre az Augsburg hálóőre. Wolfnak még egyszer nyílt esélye a gólszerzésre, egy kipattanó labdát lőtt el külsővel, ha kapura megy, nem hiszem, hogy akármelyik kapus tudta volna hárítani. Csak hát, nem ment kapura…

Ezzel itt nagyjából minden puskaporát ellőtte a Köln, következtek az Augsburg lehetőségek, amiből egyet gólra is tudtak váltani. Niederlechner lapos centerezése pont a fentragadó Iagot találta meg, a brazil bekknek meg nem volt nehéz dolga, csak a hálóba kellett belsőznie.

Kiegyenlített első félidő, pár kölni helyzet, egyetlen gól, így lehetne összefoglalni ezt a találkozót. Talán egy döntetlen igazságosabb lett volna, de a második félidőben az Augsburg aktívabb volt. Helyzetei mégis a hazaiaknak voltak. Csak azokat ki is kellett volna használni.

Előző 5 meccs eredménye
2019.04.20.Bundesliga
augsburg
6:0
vfb stuttgart
Bundesliga
2018.12.01.Bundesliga
vfb stuttgart
1:0
augsburg
Bundesliga
2018.02.18.Bundesliga
augsburg
0:1
vfb stuttgart
Bundesliga
2017.09.23.Bundesliga
vfb stuttgart
0:0
augsburg
Bundesliga
2016.04.16.Bundesliga
augsburg
1:0
vfb stuttgart
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

VfB Stuttgart – RB Leipzig

Kezdjük az összefoglalót a magyar vonatkozású dolgokkal: Gulácsi Péter természetesen most is a kezdőben kapott helyet, Willi Orbannak is sikerült visszajátszania magát, Szoboszlai Dominik pedig egy sérülés miatt a januárt majdnem biztosan kihagyja.

Az újonc furcsa módon nyolc lejátszott hazai mérkőzésén nem tudott nyerni, idegenben szinte szárnyalnak, elég érdekes dolgok ezek. No, mindegy is, a Leipzig ellen sem ők léptek fel támadóan, ez persze érthető. Angelino kapáslövése után a hazai kapusnak, Gregor Kobelnek járt a taps, a fiatal német jobb kézzel ütötte ki a szélső próbálkozását.

Aztán a 21. percben Emil Forsberg húzott a kapu felé, de szabálytalanul szerelte őt a stuttgartiak védője, Stenzel. A sértett végezte el a büntetőt és Kobel lábbal kiszedte a labdát, nem tudta megszerezni a vezetést a Leipzig.

A fordulást követően egy gólt azért láthattunk, de kellett hozzá egy kis szerencse. Angelino adott be a balszélről, a labda megpattant egy stuttgarti fejen, így pont jó lett Dani Olmo számára, ő meg Kobel lábai között belsőzött a kapuba.

Azért Gulácsira is szükség volt a meccsen, a felhúzódó Waldemar Anton került ziccerbe, de a kilépő magyar kapus megakadályozta őt a gólszerzésben.

A végeredmény tehát 1-0 lett, nem vallott szégyent a Stuttgart természetesen, de meglett a kilencedik nyeretlenül megvívott hazai meccsük is.

Összefoglalás

El van átkozva az Augsburg sérülések és eltiltások szempontjából, több kulcsjátékos is kihagyni kényszerül a meccset. Jeffrey Gouweleeuw az egyik, aki összeszedte ötödik sárga lapját is, így automatikusan egymeccses eltiltás lett a jussa. Framberger, Alfred Finnbogason, Fredrik Jensen és Jan Morávek játéka is kérdéses, valamint nem igazán tudom, mi a helyzet Sarenren Bazee-val, akit minden oldal sérültnek ír jó ideje, viszont a negyedikén lejátszott barátságos meccsen (amit az Augsburg 1-0-ra nyert meg a Regensburggal szemben) kezdőként lépett pályára. Talán újra megsérült az a sérült térd?

Gonzalo Castro visszatérhet a túloldalon, ahogy az Arsenaltól kölcsönvett Mavrapanos is felépült, akiről viszont nem találtam infót (és a lehetséges kezdőbe sem jelölték egyik weboldalon sem) az Silas Wamangituka. Amennyiben egészséges, furcsállnám, ha nem kezdőként számítana rá Matarazzo, hiszen a kongói hét góljával a házigólkirályuk.

Az Augsburg nem lő és nem kap odahaza sok gólt, az újonc védelme is stabil, tehát én nem hinném, hogy sokgólos meccset láthatunk majd. Így az egyik tippem az volna, hogy 2,5 gól alatt lesz az össz gólszám.

A másik pedig az, hogy a vendégek egy aprócska góllal, de jobbak lesznek. Van miért bosszút állni, 2019-ben (amikor kiesett a Stuttgart az élvonalból) megalázó, 6-0-s vereséget mértek rájuk. Nem egy bosszú miatt tippelek azonban rájuk, hanem az idegenben mutatott formájuk miatt.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső