Augsburg – Wolfsburg: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 május 11.
Augsburg
Teljesítmény:
V V V D V
  • WWK Arena
  • Május 16. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Wolfsburg
Teljesítmény:
V D D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Kéthónapnyi kihagyást követően május 16-án ismét elindul a Bundesliga, hogy a maradék fordulókat lejátsszák és eldőljön, ki volt a német bajnokság legjobb csapata 2019/2020-ban. Jelenleg nagyon szoros az állás, de nem csak az élmezőnyben, az Európa-Liga indulást érő helyekért is nagy csata várható.

Első meccsünk az Augsburg – Wolfsburg lesz.

A csapatokról

A koronavírus-járvány miatt kialakult kényszerszünet hatására mintha teljesen új bajnokság indulna. Minden eddigi elképzelés és statisztika felesleges, amit eddig gyűjtöttünk, hiszen két hónap játék nélkül iszonyatosan hosszú idő. De végre itt van és már ennek is lehet örülni. Persze a tabellán elfoglalt helyezések nem változtak, így van miből kiindulni, de tény, hogy sokkal nehezebb lesz az első egy-két fordulóban tippelni.

Kezdjük is a beharangozót a hazai csapattal, akik a bajnokság felfüggesztése előtt pár nappal váltak meg edzőjüktől Martin Schmiddtől. A szakembert a Bayern München ellen elszenvedett 2-0-s vereséget követően menesztették, ami sok helyen nem érne menesztést, de Schmidt az utolsó kilenc fordulóban mindösszesen négy pontot tudott gyűjteni, ez pedig már elegendő indok volt a menesztésére. Utódja Heiko Herrlich lett, aki utoljára a Bayer Leverkusen csapatát trenírozta.

Az Augsburg ezzel a mélyrepüléssel egészen a 14. helyig zuhant, és ha nem szedik össze magukat, akkor izgulniuk kell azért, nehogy kipottyanjanak a Bundesligából. 25 mérkőzésen 27 pontot gyűjtöttek be, és 52 gólt kaptak, ami jelzi, hogy védekezésük nem épp a legjobbak közül való. Náluk több gólt csak a Mainz, a Paderborn és a Werder Bremen kaptak. Jól mutatja az erőviszonyokat, hogy utóbbi két csapat kiesőhelyen áll.

Vannak azonban pozitív példák is a hazai csapatnál, például Rani Khedira (A Juventusban futballozó Sami Khedira öccse), Max Philip vagy épp Florian Niederlechner, aki közel áll hozzá, hogy legjobb bajnoki teljesítményével zárja ezt a furcsa szezont. Az Augsburg 32 rúgott góljából 11 az ő nevéhez fűződik, messze a legeredményesebb játékos a csapatban.

Előző 5 meccs eredménye
2019.10.27.Bundesliga
wolfsburg
0:0
augsburg
Bundesliga
2019.05.18.Bundesliga
wolfsburg
8:1
augsburg
Bundesliga
2018.12.23.Bundesliga
augsburg
2:3
wolfsburg
Bundesliga
2018.04.13.Bundesliga
wolfsburg
0:0
augsburg
Bundesliga
2017.11.25.Bundesliga
augsburg
2:1
wolfsburg
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A Wolfsburgnak fényévekkel jobb szezonja van, mint aktuális ellenfelüknek. A bajnoki tabellán a hetedik helyet foglalják el, nagy a harc a következő évi EL selejtezőt érő helyért. Jelenleg a Schalke egypontos előnyt szerzett, de a Wolfsburg (és a Freiburg is) szorosan a nyomukban van. Az EL-ben is talpon van, bár nehéz helyzetben vannak Oliver Glasner fiai, hiszen a Sahtar Donyeck elleni odavágón 2-1-re kikaptak, így Ukrajnában kellene kivívni a továbbjutást.

A csapatból ki kell emelni a holland Weghorst játékát, aki a tavalyi évhez hasonlóan idén is szépen termeli a gólokat (ugyanannyit lőtt, mint a másik oldalon Niederlechner), valamint jó szezont fut Maximilian Arnold és Robin Knoche is.

A hírek szerint mindkét gárda nélkülözni lesz kénytelen jónéhány játékost. A hazaiaknál (valószínűleg) nem játszhat Oxford, Moravek és Schieber, de egyikük sem az a stabil kezdő, akit ne tudna pótolni az első Augsburg meccsére készülő Herrlich.

A Wolfsburgnál hosszabb a maródiak sora: Mbabu, William, Guilavogui és Karamoko nem tud majd pályára lépni.

A két csapat múltja

Essen szó az eddig mérkőzéseikről is, hiszen volt egy nagyon emlékezetes mérkőzésük a közelmúltban, konkrétan majdnem napra pontosan egy évvel a mostani találkozójuk előtt. Akkor a Wolfsburg játszott hazai pályán és egy Hollandia – Magyarország végeredményt produkáltak, azaz 8-1-es zakóval küldték haza az Augsburgot. Akkor Weghorst triplázott, de Brekalo, Ginczek, Knoche és az azóta már Kölnben futballozó Rexhbecaj is betalált. Az utolsó gól pedig egy öngólból született. Az egyedüli Augsburg gólt az a Schieber szerezte, aki most valószínűleg nem fog tudni pályára lépni.

Jellemző egyébként a két gárdára, hogy gólokkal teli mérkőzéseket játszanak, de ezt most lehetetlen megtippelni. Egyrészt két hónapja nem láttuk őket (és ők sem nagyon láthatták egymást), másrészt az atmoszféra, pontosabban annak hiánya bőven kihathat a teljesítményre. Azonban biztos, hogy a többség örül, hogy újra pályára léphet.

Mindkét gárda számára fontos a három pont begyűjtése, más-más okból, hiszen a hazaiak menekülnek a kiesés elől, míg a vendégek azért hajtanak, hogy jövőre is az EL-ben szerepelhessenek. Így bizonyára egy remek összecsapást láthatunk majd.

Magam részéről egyértelműen a Wolfsburg győzelmét várom ettől a találkozótól, noha egy edzőváltás sok csapatot fel tudott ébreszteni. A játékerő alapján azonban jobb csapatnak találom a Wolfsburgot. Tippem: 0-2.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső