Augsburg – Wolfsburg: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 04.
Augsburg
Teljesítmény:
V N V V V
  • WWK Arena
  • Február 06. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Wolfsburg
Teljesítmény:
N N N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mai utolsó (vagy utolsó kettő, meglátjuk) tippünk a Bundesligából érkezik, az Augsburg – Wolfsburg meccset szemeltem ki. A vendégek jóval esélyesebbnek vannak kikiáltva, és joggal: Az Augsburg csak a 13. helyen áll, míg a Wolfsburg fellépett a dobogó legalsó fokára. Nagy formában vannak Weghorsték, miközben a vetélytársak sorra hullajtják el a pontokat.

Vereséget csak két csapattól, a Dortmundtól és a Bayern Münchentől szenvedtek, igazán tetszetős futballt játszanak, szóval ez lehet az ő évük.

Az Augsburg viszont vereséget vereségre halmoz, utolsó öt meccsükből négyet vesztettek el, az Union Berlint meglepetésre le tudták győzni.

A német igazolásokkal még adós vagyok, így dióhéjban itt kitérünk, hogy erősítettek-e a csapatok a télen, vagy sem.

És persze megpróbáljuk a legtöbbet kihozni ebből a szombati találkozóból.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Borussia Dortmund – Augsburg

Elég eseménydús első félidőt játszottak a felek, most először fordult elő az Augsburggal, hogy az első negyedórában kapuba tudtak találni, ez az eddigi idényben kimaradt… Most viszont Andre Hahn a tizedik percben megszakította ezt a sorozatot, hiába védte egy védő a rövid oldalt, Bürki pedig a hosszút, Hahn egy kis tologatás után nagy erővel bombázott a kapuba.

Tíz perccel később jöhetett volna az egyenlítés, egy lövés Iago kezét érte a tizenhatoson belül, a sárga-feketék egy emberként jelezték a játékvezetőnek, hogy itt büntetőnek kell következnie. Ittrich kiszaladt a monitor elé, és mást nem tudott tenni, mint egyetérteni a hazaiakkal. Erling Haaland vállalkozott arra, hogy gólt szerezzen, de a lövése a felsőlécről kifelé vágódott.

Megmentette őt azonban Thomas Delaney, aki a 26. percben Marco Reus szabadrúgását csúsztatta be, így a félidőre 1-1-gyel vonulhattak a csapatok.

A fordulás kevesebb lehetőséget hozott, de még két gólt láthattunk: Raphael Guerreiro löbbölt indításával Jadon Sancho lépett ki, majd nagyon okosan eltekerte a játékszert Gikiewicz mellett, a harmadik, mindent eldöntő találat pedig egy klasszikus dortmundi kontra után született. Erling Haaland futott le egészen az alapvonalig, a belőtt labdáját Felix Uduokhai saját kapujába továbbította.

Ráijesztett a Dortmundra a vendégcsapat, de aztán kijött a különbség.

Előző 5 meccs eredménye
2020.10.04.Bundesliga
wolfsburg
0:0
augsburg
Bundesliga
2020.05.16.Bundesliga
augsburg
1:2
wolfsburg
Bundesliga
2019.10.27.Bundesliga
wolfsburg
0:0
augsburg
Bundesliga
2019.05.18.Bundesliga
wolfsburg
8:1
augsburg
Bundesliga
2018.12.23.Bundesliga
augsburg
2:3
wolfsburg
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Wolfsburg – Freiburg

A hírek ellenére Sallai Roland nem tudta vállalni a játékot a Wolfsburg ellen, így nélküle volt kénytelen kiállni Streich mester.

Nem mondom, hogy a magyar hiánya miatt, de a Freiburg a szezon egyik leggyengébb teljesítményét rakta le az asztalra, az első félidőben a farkasok gyakorlatilag el is döntötték a három pont sorsát.

Tudtuk, hogy jó formában vannak, ezért is fogadtunk rájuk, de ennél nagyobb ellenállásra számítottunk.

Két gól esett az első félidőben, a 22. percben egy kavarodás után az amerikai bekk, John Brooks elé pattant a labda, aki nagy nyugalommal és nagy erővel zúdított a kapuba.

A Grifo – Jeong – Demirovic hármas ezúttal sokat nem tudott felmutatni, de ez nem is meglepő, a Bundesliga harmadik legjobb védelme állta útjukat.

Csatára miatt sem kell szégyenkeznie a hazaiaknak, Wout Weghorst a félidő végén újabb góllal terhelte meg Florian Müller kapuját, egy kiugratást követően okosan bökött alá a labdának a holland.

A második félidőben ébredezni látszott a Freiburg, de csak egy felsőlécig jutottak, ahogy Weghorst második gólját is a kapufa akadályozta meg.

A pontot az I-re Yannick Gerhardt tette fel, a 85. percben előbb megzavarta a freiburgi védőket, majd Baku passzát értékesítette. Ez a meccs a vártnál sokkal simább lett, de emiatt egyáltalán nem voltunk szomorúak.

Összefoglalás

Meglepő módon az örökmérleg nagyon kiegyenlített, az összes lejátszott találkozó közül 8 ért véget döntetlennel, hatszor-hatszor nyertek a csapatok. Most vajon elbillen a mérleg, vagy marad ez az állapot? Szerintem elbillen, mert a Wolfsburg elképesztő formát mutat, míg az Augsburg finoman szólva is gyengélkedik.

Említettem, hogy pár szóban kitérek a téli erősítésekre, ígérem, rövid lesz. Rövid, mert mindkét együttesbe egy-egy új arc jött, a Wolfsburg a második csapattól hozta fel a 20 esztendős belső védőt, Tim Sierslebent, míg az Augsburg a Gladbachtól vette kölcsön a szlovák válogatott Bénes Lászlót.

Annak ellenére a vendégeket favorizálom, hogy idegenben közel sem nyújtanak kiváló teljesítményt, nem úgy, mint a Volkswagen Arénában. Otthon még veretlenek ellenben az idegenbeli mérlegük három győzelemből, öt döntetlenből és két vereségből áll.

Megnyugtatok mindenkit, az Augsburg sem teheti ki vitrinbe a saját teljesítményét, tíz meccsükből ötöt elbuktak otthon, az Union Berlin elleni siker pedig mindössze a harmadik győzelmük volt.

Oliver Glasnernek jelen állás szerint nincs sem sérültje, sem eltiltottja, kollégája viszont nem számíthat Frambergerre és Finnbogasonra sem.

Egyre jobban hajlok a vendégek sikere felé, de az a sok döntetlen olyan csúnya, és annyira el tud bizonytalanítani néha… De nem, kitartok a döntésem mellett, a Wolfsburg határozottan egy jobb csapat, jobb formában, és hatalmas a motivációjuk, a közvetlen riválisaik pontvesztései miatt simán a dobogón végezhetnek. Szóval, kell az a győzelem Brekaloéknak.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső