Ausztria – Horvátország: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 23.
Ausztria
Teljesítmény:
V V D V N
  • Ernst Happel Stadium
  • Szeptember 25. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Horvátország
Teljesítmény:
N N N D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A mai nap miatt elnézést előre is, de rövid lesz, mindössze négy A-ligás meccsről fog szó esni. De a helyzet az, hogy ma tőlem 100 km-re esküvő lesz, amire hivatalos vagyok, majd onnan – másik 200-at utazva – egy legénybúcsún kell megjelennem. Szóval ez a hétvége ebből a szempontból nagyon sűrű lesz. De egyébként… Hogy őszinte legyek, a C-ligában lesznek meccsek még, és egyik sem nyerte el a tetszésem.

Közeledünk a Nemzetek Ligája csoportkörének végéhez, vannak helyek, ahol már eldőlni látszik minden, de vannak olyanok is, ahol még nem tudni, hogy ki fog nyerni, ki fog kiesni.

Az 1. csoportban jó eséllyel megvan a kieső, és megvan a csoportgyőztes. És most ők egymás ellen játszanak. Az Ausztria – Horvátország mérkőzéssel kezdünk, Luka Modricék történelmük során először juthatnak a final fourba, ehhez mindössze annyit kell tenniük, hogy Bécsben megnyerik Ralf Rangnickék ellen vívott meccsüket.

A tegnapi napon remekül teljesítettek, az éllovas dánokat intézték el, a szomszédaink ellen ugyanilyen jó teljesítményre lesz szükség.

Mert bár Ausztria kikapott, de Franciaországban – egy nagyon motivált francia csapat ellen – nem szégyen kikapni.

A bukmékerek nagy része még nem tette le a voksát, remélhetőleg, azért ezt hamarosan megteszik, hogy mindenki időben meg tudja tenni a fogadását.

Kezdjünk neki!

Ausztria

Mondhatjuk, hogy meglepetés nélkül állt ki Ausztria csapata a franciák elleni meccsre. Alaba középhátvédként szerepelt, amit csak azért említek meg, mert a válogatottban játszott ő már balbekket, baloldali középpályást és belső középpályást is, Rangnick azonban a védelem tengelyében számít rá.

Nem fogok kertelni: A vendégeknek esélyük sem volt a nagyon motivált hazaiak ellen. Bár több kulcsjátékos nem játszhatott az együttesben, így is baromi erős csapat állt össze. Már az csoda, hogy az első félidőt megúszták kapott gól nélkül. Giroud, Griezmann és Mbappé akkor verte meg a védelmet, amikor csak akarta, néha a szerencse segített a vendégeken. Például akkor, amikor Aurélien Tchouaméni felsőkapufát ollózott…

Aztán a második félidő elején már nem tudták tovább tartani a franciákat, és Kylian Mbappé gólt szerzett.

Amit hamarosan egy második követett, ezt az az Olivier Giroud szerezte, aki valószínűleg csack azért kapott meghívót, mert Karim Benzema nem volt a csapattal.

Arnautovicék a kilencven perc során el sem találták a kaput, egyértelmű volt, hogy Párizsból vereséggel fognak távozni. Mindkét tippünk egyébként jött, tehát az is, hogy nyernek a franciák, valamint az is, hogy csak az egyik csapat fog gólt szerezni a meccsen.

A bentmaradásra van még esély, bár nem minden a csapaton múlik, hanem a másik meccsen is. Dániának nyernie kellene, meg persze Gregoritschéknak is, máskülönben Ausztria megy vissza a B-ligába.

Schlager, Sabitzer és Wöber teljesített gyengén tegnap este, de nem gondolnám, hogy bárki átveheti a helyüket. Arnautovic kisebb sérüléssel bajlódik, valószínűleg Michael Gregoritsch is szerephez jut a horvátok ellen.

A teljes keret:

Kapusok: Heinz Lindner, Patrick Pentz, Alexander Schlager

Védők: David Alaba, Kevin Danso, Marco Friedl, Stefan Lainer, Philipp Lienhart, Stefan Posch, Christopher Trimmel, Gernot Trauner, Andreas Ulmer, Maximilian Wöber

Középpályások: Christoph Baumgartner, Muhammed Cham, Dejan Ljubicic, Marcel Sabitzer, Xaver Schlager, Romano Schmid, Nicolas Seiwald

Támadók: Marko Arnautovic, Michael Gregoritsch, Karim Onisiwo, Andreas Weimann

A várható kezdőcsapat:

Pentz – Trimmel, Lienhart, Alaba, Wöber – Sabitzer, Schlager, Seiwald, Weimann – Gregoritsch, Onisiwo

Egymás elleni meccsek:

A júniusi meccsüket megelőzően 12 évig nem találkoztak, pedig voltak közösen világversenyeken, meg hát a selejtezőben is összekerülhettek volna, de nem így történt. 2010-ben egy barátságos mérkőzést játszottak, melyet a horvátok 1-0-ra megnyertek, előtte pedig a 2008-as Európa-bajnokságon kerültek egy csoportba. Ott is ők voltak a jobbak. Igazából, a legfrissebb meccset leszámítva szinte mindig déli szomszédainknak sikerültek jobban a mérkőzések.

De ez a júniusi egészen más fordulatot vett, mint amire mindenki számított: A Zágrábban megrendezett találkozón Ausztria játszott jobban, vagy, ha nem is jobban, eredményesebben mindenképpen.

Az első félidőben Marko Arnautovic góljával szerezték meg a vezetést, aztán az egyre bátrabban támadó horvátokat kijátszva még kétszer mattolták Livakovicot a másodikban. Három percen belül talált be Michael Gregoritsch és Marcel Sabitzer. Egyébként mindkét gólpasszt Maximilian Wöber adta.

Előző 5 meccs eredménye
2022.06.03.Nemzetek Ligája
horvátország
0:3
ausztria
Nemzetek Ligája
2010.05.19.Barátságos Mérkőzés
ausztria
0:1
horvátország
Barátságos Mérkőzés
2008.06.08.Európa-bajnokság 2008
ausztria
0:1
horvátország
Európa-bajnokság 2008
2006.05.23.Barátságos Mérkőzés
ausztria
1:4
horvátország
Barátságos Mérkőzés
2001.02.28.Barátságos Mérkőzés
horvátország
1:0
ausztria
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Horvátország

Horvátországnak mindenképp nyernie kellett, hiszen, ha nem teszik, akkor Dániából csoportgyőztest csináltak volna… Na jó, ennél bonyolultabb a dolog, az biztos, hogy így most esélyesként várják az utolsó fordulót. Ez volt a tegnapi tippek közül az egyetlen, ami nem jött be, hiszen elérték a két és fél gólt a felek.

De egy teljes félidőn át, vagy a hajráig, tök jók voltunk, addig csak egyetlen találat esett. Az első félidőben egy sem, helyzet is alig volt, kaput eltaláló lövésből összesen kettő, mindkettőt a dánoknak köszönhetjük.

A második félidő elején mondhatni, hogy a semmiből jött Borna Sosa gólja, a Stuttgart játékosa, aki nem is akart horvát válogatott lenni, szépen gurított 16 méterről a jobb alsóba.

Innen még felállt a dán csapat, Christian Eriksen a 77. percben egyenlített, de a gól után pályára lépő Lovro Majer szinte első labdaérintésére visszaadta a hazaiaknak az előnyt, ami aztán ki is tartott.

Horvátország sorsa a saját kezében, amennyiben nyernek, úgy ők lesznek a nyertesek. Ha nem, akkor figyelniük kell, Dánia mit játszik majd Franciaország ellen.

A csapatnak tegnap este nem volt olyan játékosa, amelyik kilógott volna lefelé, mindenki tette a dolgát. Magához képest talán Ivan Perisic és Andrej Kramaric volt gyengébb, így lehet, hogy Mislav Orsic és Bruno Petkovic játszani fognak vasárnap.

A teljes keret:

Kapusok: Dominik Livaković, Lovre Kalinić, Ivica Ivušić

Védők: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Borna Barišić, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Martin Erlić, Josip Šutalo

Középpályások: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Luka Sučić

Támadók: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Mislav Oršić, Ante Budimir, Marko Livaja

A várható kezdőcsapat:

Livakovic – Juranovic, Sutalo, Gvardiol, Sosa – Modric, Brozovic, Kovacic – Pasalic, Kramaric, Orsic

Tippelde

Ausztria talán már lemondott arról, hogy bent maradnak az első osztályban, de nincs veszíteni valójuk, így győzelemre fognak törni. Úgy, mint a horvátok, akik siker esetén biztosan mehetnek a final fourba.

Jobb képességű csapat a vendég, és motiváltabbak is. Bár Rangnick nagy koponya, de nem hiszem, hogy ki tud olyan taktikát találni, amivel meg lehet állítani ezt a horvát csapatot. Így az ő győzelmükre tippelünk.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 2.54 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 2.62 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 2.62 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső