Ausztria – Skócia: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 06.
Ausztria
Teljesítmény:
V N V N V
  • Ernst Happel Stadium
  • Szeptember 07. 20:45
Nézd élőben itt:
Rabona
Skócia
Teljesítmény:
N V V D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Hamarosan véget érnek a válogatott meccsek, már csak kedden és szerdán rendeznek világbajnoki selejtező mérkőzéseket, aztán újra a klubfutball veszi át a főszerepet. Nálunk még ma, valamint holnap olvashattok tippeket a válogatott meccsekről, aztán értelemszerűen szerdán már mi is a hétvégi meccsekre fogunk fókuszálni.

Ma viszont még nem, így kezdjünk egy Ausztria – Skócia találkozóval. A VB-selejtező F csoportjában egyre élesebb a küzdelem, de csak a második helyért, az elsőt nagyon komoly teljesítménnyel kisajátította magának Dánia. Az északiak ötből ötöt nyertek, tizenhét gólt rúgtak, és egyet sem kaptak. Bámulatos.

Viszont az osztályozóért még Izrael, Skócia és Ausztria harcol. És talán nem túlzás kijelenteni: Amelyik csapat holnap este vereséget szenved, az kiszáll a buliból.

Izrael Dánia ellen játszik, így mind Ausztria, mind Skócia számára extrán fontos a holnapi találkozó. De képes lesz-e Ausztria felállni abból a pofonból, amit a minap kapott Izraeltől? Konkrétan 5-2-re kaptak ki, míg Skócia egy szűk győzelmet tudott csak aratni a csoport utolsó helyén álló Moldovával szemben.

Érdekes meccsre van kilátás, ahol az oddsok alapján a bukik Ausztria győzelmét vetítik elő…

Az előző kör

Mindkét együttes pályán volt tegnap este. Röviden összefoglaljuk a mérkőzéseiken történteket, így talán könnyebben tudjuk megtippelni az összecsapásuk végeredményét.

Izrael – Ausztria: 5-2

G.: Solomon, Dabbur, Zahavi (2), Weissman ill. Baumgartner, Arnautovic

A fogadóirodák sem számítottak arra, ami történt Haifában szombaton este. Négyszeres pénzt fizettek az izraeli győzelemre, így azok jártak jól, akik a hazaiak győzelmét pakolták meg egy nagyobb összeggel. Izrael hengerelt, ezzel pedig elérhető közelségbe került az osztályozó kiharcolása.

A kezdők:

Izrael:

Marciano – Dasa, Dgani, Tibi, Abd Elhamed, Menachem – Bitton, Natcho, Solomon – Zahavi, Dabbur

Ausztria:

Bachmann – Mwene, Posch, Dragovic, Hinteregger, Alaba – Schopf, Laimer, Grillitsch – Baumgartner, Arnautovic

Aki azt gondolta, hogy ez egy egygólos meccs lesz az nagyot tévedett. Alaposan bekezdtek a fiúk, és Manor Solomon már az ötödik percben megrúgta a találkozó legszebb gólját. A Shakhtar Donetsk fiatal szélsője a tizenhatos bal csücskénél mutatott be egy cselt védőjével szemben, majd jobbal gyönyörűen csavart a bal felsőbe. Tanítani való gól volt.

Ausztria mindent megtett az egyenlítésért, az elkövetkezendő percek róluk szóltak. A 9. percben ugyan hálóba találtak, de azt kezezés miatt nem adták meg, a 14. és a 16. perc között pedig Marciano kapusnak háromszor is dolga akadt: Először Schopf, majd Baumgartner, végül pedig Arnautovic próbálkozott meg bevenni az izraeli kaput, a hálóőr mindhárom esetben a helyén volt.

Egyenlítés helyett azonban még nagyobb slamasztikába kerültek a vendégek: Kaptak még egyet.

Az izraeliek egyérintős passzokkal építették fel a támadást, míg Ausztria csak nyomozott, hogy az a kör alakú valami hol is lehet pontosan. A hálójukban volt, Munnas Dabbur – bár nagyon nehezen, de – bepasszolta az üres kapuba Menachem átadását. Sőt, a 33. percben már valóban óriási volt a baj, Eran Zahavi is gólt szerzett, amivel már 3-0 volt Izraelnek.

A félidőt viszont Ausztria zárta góllal, Christoph Baumgartner klasszis mozdulattal emelte át a hazai kapust, 3-1.

A második félidőt is az osztrákok kezdték jobban két nagy helyzetet is kihagytak, mielőtt Marko Arnautovic gyönyörű góljával még tovább zárkóztak.

Újra nyílttá vált a mérkőzés, de Izrael tudott ritmust váltani, jól reagáltak a kapott gól(ok)ra, és újra betaláltak. Shon Weissman két perccel azután, hogy pályára lépett, Eran Zahavi pedig a rendes játékidő utolsó percében.

5-2 lett a vége, nem a kevés, és nem a kis gólokról szólt ez a meccs. Ausztria lépéshátrányban, számukra a skót megverése nem csak három pontról, hanem az életben maradásról fog szólni.

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.25.VB-selejtező 2022
skócia
2:2
ausztria
VB-selejtező 2022
2007.05.30.Barátságos Mérkőzés
ausztria
0:1
skócia
Barátságos Mérkőzés
2005.08.17.Barátságos Mérkőzés
ausztria
2:2
skócia
Barátságos Mérkőzés
2003.04.30.Barátságos Mérkőzés
skócia
0:2
ausztria
Barátságos Mérkőzés
1979.10.17.EB-selejtező 1980
skócia
1:1
ausztria
EB-selejtező 1980
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Skócia – Moldova: 1-0

G.: Dykes

Kevésbé látványos és gólgazdag meccset játszottak a skótok Moldova ellen, ahol az egyetlen elfogadható eredmény a hazai győzelem volt. Ám ez a vártnál nehezebben sikeredett, mindössze egyetlen góllal voltak jobbak a szigetországiak, mert a helyzetek ismét kimaradtak…

A kezdők:

Skócia:

Gordon – Hendry, Hanley, Tierney – Patterson, Gilmour, Christie, Robertson – McGinn – Dykes, Nisbet

Moldova:

Avram – Potirniche, Bolohan, Armas – Jardan, Rata, Ginsari, Ionita, Reabciuk – Platica, Ghecev

Az első komolyabb hazai támadás végén a skótok máris gólnak örülhettek, ekkor a szurkolók még egy gólgazdag győzelemről álmodozhattak. Patterson szerzett labdát a félpályánál, egy kényszerítő után kapura lőtt, amit Avram még kitolt, ám az érkező Lyndon Dykes a kipattanót bepofozta.

A 27. percben egy szögletnél a moldáv védők teljesen megfeledkeztek Kieran Tierney-ről, aki öt méterre a kaputól fejelhetett, ám elég rosszul találta el a labdát, így Avram fölé paskolta azt.

Az első félidőben még Andy Robertsonnak és Billy Gilmournak volt helyzete, Moldova egyetlen kapura lövési kísérlete pedig Mihail Ghecev nevéhez fűződött.

A második félidőben ugyanúgy a skótok domináltak, több nagy helyzetet is kidolgoztak, amelyek azonban rendre kimaradtak. Billy Gilmour ziccerénél joggal zuhant térdre az ifjú középpályás, nagy esélyt puskázott el, később Ché Adams lövése zúgott el a jobboldali kapufa mellett.

Veszélyes játékot űztek a hazaiak, mert a moldávok bármikor találhattak volna egy gólt, ami miatt fontos pontokat bukott volna a Clarke-legénység. De nem így lett, Moldova támadásban vérszegény volt. Maradt az 1-0, amivel Skócia feljött a harmadik helyre.

Összefoglalás

Márciusban ez a két együttes már összecsapott, akkor Glasgow-ban játszottak 2-2-es eredményt, azt megelőzően viszont 2007-ben mérkőztek meg egymás ellen.

Izrael remekül kihasználta az osztrák védelem gyengébb napját, de az a védelem nem mindig fog ki ilyen gyenge napot, és ezt Skócia ellen lesz is lehetőségük megmutatni. A támadásépítéssel különösebb probléma nem volt, a befejezésekkel annál inkább. Mondjuk ez ügyben pacsizhatnak a skótokkal, ahogy az EB-n is láthattuk, hiába Ché Adams honosítása, a gólszerzéssel még mindig meggyűlik a bajuk.

Így hát első tippünk az, hogy nem lesz sok gól a mérkőzésen, meg lennénk rendesen lepődve, ha itt 2,5 gólnál több esne. A második tipp pedig az, hogy a mérkőzésen döntetlen eredmény születik. A skót nem rossz csapat, Ausztria pedig nagy késbe szaladt bele, három nap pedig nem biztos, hogy elég lesz a gyógyulásra…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső