AZ Alkmaar – Celtic: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 24.
AZ Alkmaar
Teljesítmény:
V V N N N
  • AFAS Stadium
  • Augusztus 26. 20:15
Nézd élőben itt:
QuickWin
Celtic
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ange Postecoglou munkája valóban kezd beérni. Tudjuk, ezt már legalább kétszer elmondtuk, de érdemes megtekinteni a Celtic legutóbbi eredményeit. Belenyúlt az ausztrál-görög a tutiba, sikerült egy rendkívül jó formában levő csatárt igazolni, plusz a védelmet is feljavította a mester, így az együttes jó ideje szárnyal. Hat mérkőzés óta nem talált legyőzőre, nagy gólarányú győzelmeket aratnak, van ok most bizakodni a The Bhoys drukkereinek.

Főleg, hogy az AZ Alkmaar elleni visszavágót is kétgólos előnyből várhatják. A holland együttesnek Glasgowban nem sok babér termett, holott a második félidőben szinte végig náluk volt a labda.

Képesek-e felállni hazai környezetben? Lényegében ez a legnagyobb kérdés. No meg az, hogy a Celtic folytatni tudja-e a remek sorozatát. Egy skót gól mindent el fog dönteni, és látva, milyen formában van Furuhashi, Edouard, Abada vagy épp Turnbull… Nincsenek kétségeink afelől, hogy a Celtic legalább egyszer kapuba talál.

De túlságosan belelovalltuk magunkat, haladjunk csak szépen sorjában. Kezdjük el az AZ Alkmaar – Celtic mérkőzés kibeszélését.

Mi történt az odavágón?

Röviden felelevenítjük az első mérkőzést. Összefoglaljuk a találkozó legfontosabb történéseit, valamint a gólokat.

Celtic – AZ Alkmaar

Mivel a skótok kezdenek magukra találni mi mellettük tettük le a voksunk ezen az Európa-liga mérkőzésen. Helyesen tettük, és nem ez volt az egyedüli jó tippünk, az is jött, hogy csak az egyik csapat szerez gólt. Viszont az over 2,5 talán túlzó volt így utólag belegondolva.

Lássuk, melyik 22 játékos futott ki a Celtic Park zöld gyepére:

Celtic:

Hart – Ralston, Starfelt, Welsh, Taylor – Turnbull, McGregor, Rogic – Forrest, Furuhashi, Abada

AZ Alkmaar:

Verhulst – Sugawara, Letschert, Martins Indi, Oosting – Midtsjo, de Wit, Koopmeiners – Gudmundsson, Pavlidis, Aboukhlal

Esélyek ide vagy oda, a meccset határozottan az AZ Alkmaar kezdte jobban. Vangelis Pavlidis az első öt percben kétszer is hálóba találhatott volna. Első alkalommal saját térfeléről indulva, négy Celtic játékos gyűrűjében tudott meglépni, ám a védők utolérték, a görög meg inkább lövés helyett feldobta magát. Majd háborgott, hogy a semmire nem jár büntető. Egy meccsen nem hazudok, ha azt mondom, legalább száz ilyen ütközés van.

A második lehetőség már izgalmasabb volt, ekkor megint átrohantak a hollandok a Celtic védelmén, Koopmeiners keresztbe passzolt labdáját a görög csatár kapásból ellőtte, ami Hart lábáról a kapufára pattant, majd a gólvonalon gurulva a portás nyugodtan összeszedte.

Az esetet követően a Celtic rendezte a sorokat, nem sokkal később pedig már gólnak örülhetett. David Turnbull baloldali beadására a bombaformában játszó Kyogo Furuhashi érkezett, becsúszva juttatta a játékszert a hálóba, 1-0.

Átvették az irányítást ezt követően a hazaiak, Liel Abada, majd Tom Rogic próbálkozott egy-egy lövéssel, végül pedig James Forrest is megkínálta Verhulst kapust egy jó kis tekeréssel. Mindhárom csatát a hollandok kapuvédője nyerte.

A félidő végén, majd a második elején is hatalmas egyenlítési lehetőség maradt ki: Zakaria Aboukhlal bal alsóba tartó labdáját Joe Hart szedte ki ujjheggyel, majd Oosting ajtó-ablak ziccerben lőtt öt méterről kapu fölé.

A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, a 61. percben az Alkmaar védelme tesze-tosza módon nem tudta kihozni a labdát, Turnbull megszerezte, Furuhashihoz passzolt, aki megjátszotta James Forrestet a tizenhatoson belül. A szélső kapura fordult, lövésébe beleért Timo Letschert… 2-0.

3-0-lal is véget érhetett volna a meccs, Odsonne Edouardnak köszönhetően. A csereként beállt francia közelről próbálkozott, ám Verhulst védett, a kipattanót újra kapura fejelte Edouard, az is a kapusról jött ki, harmadszor pedig a gólonalon álló Martins Indi tisztázott. Ha ez bemegy, valószínűleg keresztet vethettek volna a továbbjutásra Pascal Jansen legényei.

Mondjuk így sem lesz egyszerű dolguk a visszavágón, ám az látszott, hogy nem esik nehezükre átjátszani a skót védelmet. Csak hát azok a fránya befejezések. Meg a szerencse…

Előző meccs eredménye
2021.08.18.Európa-liga
alkmaar
2:0
celtic
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Mi várható a visszavágón?

Az odavágóból kiindulva ebből bármi lehet, de tényleg. Amennyiben az elején gólt szerzett volna az Alkmaar biztosan máshogy alakult volna a találkozó, de hát a helyzeteket nem elég kidolgozni, be is kell lőni azokat… De az valóban szembetűnő volt, mennyire át tudták játszani a védelmet, a gyors játékosaik szabályosan átrohantak a középpályán, és még a mélységi passzok is ültek sokszor.

Erre lehet építkezni, ám bizonyára Ange Pastecoglou is jó párszor megnézte a találkozót a meccs óta, így készülni fog a hollandok játékára.

Akik a hétvégén egyébként rápihentek a csütörtöki mérkőzésre, nem volt bajnokijuk, sem kupameccsük, ellentétben a Celtic-kel. Ők 6-0-ra intézték el a St. Mirren csapatát, és immáron zsinórban hat győzelemnél tartanak. A bajnoki mérkőzés leginkább Liel Abadáról és David Turnbullról szólt, előbbi duplázott, utóbbi mesterhármast ért el, a hatodik gólt pedig Odsonne Edouard szerezte. Kyogo Furuhashi – bármennyire is furcsa – ezúttal nem talált a hálóba. Ezzel a Celtic a tabella negyedik helyén áll, imponáló 13:2-es gólaránnyal. Ők rúgták a legtöbb és ők kapták a legkevesebb találatot.

Pascal Jansen továbbra sem számíthat Owen Wijndal játékára, így a balbekk pozíciójában – minden bizonnyal – ismét Thijs Oostingot láthatjuk majd. Felépült viszont Jesper Karlsson, akit egyből a kezdőbe várnak a szurkolók. Hogy kinek a helyére? Valószínűleg Zakaria Aboukhlal lesz az, akinek a kispadra kell leülnie, Vangelis Pavlidis és Albert Gudmundsson marad a kezdőben.

A skótoknál továbbra is Christopher Jullien jelenti az egyetlen sérültet, Mikey Johnston válogatott szereplése után esélytelen, hogy pályára lépjen, és bár Ryan Christie és James McCarthy felépültek, rájuk sem fog kezdőként számítani a görög mester. Marad David Turnbull, Tom Rogic és Callum McGregor a középpályán, a védelembe pedig biztosan nem fog belenyúlni Postecoglou.

Odsonne Edouard hétvégi gólja után esélyes, hogy Furuhashi és Liel Abada mellett talája magát, ám vétek lenne kihagyni a jó formába kerülő James Forrestet. Ráadásul Furuhashi és Edouard is vérbeli befejező, akik a szélen kevesebbet tudnának hozzátenni a játékhoz, mint Forrest.

Szerintünk a csoportkörbe a Tom Rogicék fognak bekerülni, még akkor is, ha ezt a meccset nem nyerik meg. Mert szerintünk nem fogják megnyerni. Sok múlik azon, hogy a kínálkozó lehetőségeket milyen százalékban tudják értékesíteni a hazaiak. Remek formában a The Bhoys támadó sora, így egy gól is elég lehet ahhoz, hogy kiüssék a hollandokat. Döntetlenre tippelünk, emellett pedig arra, hogy mindkét együttes hálóba talál.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső