Barcelona – Bayern München: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 12.
Barcelona
Teljesítmény:
N N V N N
  • Estádio Sport Lisboa e Benfica
  • Augusztus 14. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Bayern München
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Kétség sem férhet hozzá, hogy a Barcelona – Bayern München találkozó a Bajnokok Ligája negyeddöntői közül a legizgalmasabb, legnagyobb csatát ígérő összecsapása. Itt aztán tényleg eldől, hogy a bajorok rászolgáltak-e arra, hogy legfőbb esélyesként címkézzük fel őket, vagy a Barcelona megragadja az utolsó esélyét és lerak valami olyat az asztalra, amivel megmenti a szezonját, megmenti Quique Setien vezetőedzőt.

Remek formában levő játékosokból nincs hiány, Messi az egyik, Robert Lewandowski a másik oldalon varázsolt az előző körben, így ez egy kicsit kettejük párharcának is felfogható. De mit ér az egyéni győzelem, ha a csapat kiesik? Semmit.

Nagy csatának ígérkezik ez a párosítás, és egyelőre megjósolhatatlan, mi fog történni. Épp ezért fogunk kicsit jobban belenézni a két csapat helyzetébe.

FC Barcelona

Hogy egy fordulóval ezelőtt mi történt, arról már írtunk részletesen, de nem árt megjegyezni itt sem, hogy Lionel Messi első félidei varázslatos játékának köszönhetően a Barcelona szabályosan leradírozta a Napolit a pályáról. A második félidő már csak formaság volt, minden lényegi kérdés eldőlt az első 45 perc alatt.

Az alaphangot Lenglet fejese adta meg, majd következett Messi csodagólja, aztán a meg nem adott gólja, majd Koulibaly faultja és Suárez tizenegyese. Meg persze a túloldalon Insigne is lőhetett egy büntetőt. Így, egy mondatban összefoglalva még simábbnak tűnik ez, de hozzá kell tenni, hogy a Napoli azért el-eljutott ter Stegen kapujáig, tehát a Barcelona védelmét nem illeti akkora dicséret.

Apró változásokra számítani lehet majd a Bayern München elleni kezdőcsapathoz képest, az általában jól értesült katalán napilap, a Sport szerint Quique Setién nem a szokásosnak mondható 4-3-3-as felállást fogja alkalmazni, hanem a középpályás sor megerősítése érdekében 4-4-2-re vált. Az eltiltásból visszatérő Arturo Vidal – Sergio Busquets így egyből a kezdőben kap helyet, mellettük pedig Frenkie de Jong és Sergi Roberto alkothatják a kezdő négyest. Elől természetesen a Messi – Suárez duó játszana, tehát Antoine Griezmann valószínűleg padra szorul. Kell is az erősítés, hiszen a Bayern München középpályája illetve támadó hármasa Európa egyik legjobbja jelen pillanatban. És még Leroy Sané nincs is ott…

Egymás elleni meccseik

Elég sokszor megfordultak egymás stadionjában a csapatok a Bajnokok Ligájában, most azonban megakadt a szemem a következőn: Öt éve találkoztak utoljára, akkor az elődöntőben a Barcelona örülhetett, sőt, később a Juventus ellen a döntőt is megnyerte. Ez volt a gránátvörös-kékek utolsó BL-győzelme.

Előző 5 meccs eredménye
2015.05.12.Bajnokok Ligája
bayern münchen
3:2
barcelona
Bajnokok Ligája
2015.05.06.Bajnokok Ligája
barcelona
3:0
bayern münchen
Bajnokok Ligája
2013.07.24.Barátságos Mérkőzés
bayern münchen
2:0
barcelona
Barátságos Mérkőzés
2013.05.01.Bajnokok Ligája
barcelona
0:3
bayern münchen
Bajnokok Ligája
2013.04.23.Bajnokok Ligája
bayern münchen
4:0
barcelona
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Bayern München

Annyira könnyedén lépték le az egész Bundesliga mezőnyt, valamint később a Chelsea-t is, hogy egyből ők lettek az egész sorozat legnagyobb esélyesei. Nem azért, mert a Chelsea olyan erős csapat lenne, ráadásul a visszavágón több kulcsjátékosuk sem szerepelhetett, hanem azért, mert olyan erőteljes játékot játszanak, mint egy… Hát, nem is tudom, mi a megfelelő szó. Könnyed, mégis gólra törő focit játszanak és telis tele vannak olyan játékosokkal, akivel ezt végre is tudják hajtani.

Elképesztő formában a bajorok, Hansi Flicket nem hiába dicsőítették a játékosok, úgy tűnik, valóban érti a dolgát.

Kétlem, hogy ők változtatnának a Chelsea elleni mérkőzéshez képest, maximum egy Coutinho – Perisic cserét tudok elképzelni a kezdőben, de ez is elég valószínűtlen.

És miért is tennék? Középen ott van Thiago Alcantara és Kimmich, előttük Müller, Gnabry, Lewandowski. Hozzá kell tennem, nem voltam és nem is vagyok a Bayern München fanja, de ami tény, az tény…A tény pedig az, hogy marha erős ez a csapat.

Összefoglalás

Hát ezúttal tényleg rengeteg opció áll rendelkezésünkre, ami a fogadásokat illeti. Az Over 2,5 szerintem egyértelmű, elég csak Lewandowski és Messi formáját megnézni, az ő „szárnysegédjeik” is hozzájárulhatnak a sikerhez, gondolok itt Müllerre és Gnabryra illetve Suárezre.

A védelem a Bayern részéről bombaerős. Ezt a védelmet nem lehetetlen feltörni, a Chelsea-nek is sikerült, igaz, hogy ahhoz egy nagy Neuer hiba kellett.

Aztán ott van még a mindkét csapat szerez gólt lehetőség: Ez sem elvetendő, ezt pedig már taglaltuk, így mélyebben nem megyek bele. Ez tűnik reálisabbnak, de mérlegelni kell, hiszen egy mérkőzésen dől el a továbbjutás, akár még egy defenzív játék is kisülhet ebből, egy unalmas 0-0 vagy egy hajrában szerzett találat dönt majd. Kétlem, de hát a labda gömbölyű.

Aki extrémebb fogadásokat szeretne: Eléggé esélyes a lengyel és az argentin gólja, őket lehet pakolni óvatosan.

És végül, de nem utolsó sorban… Hogy ki nyeri a mérkőzést? Szentül meg vagyok győződve arról, hogy a Bayern München túljut ezen a Barcelonán. Megerősített középpályával lehet esélyük, de azért vannak ebben a katalán csapatban gyenge pontok.

Én utóbbira tippelek, nagyon jó az odds, elképesztően erős a Bayern és mindent meg fognak tenni azért, hogy a salátástál és a német kupa után a BL serleget is magasba emelhessék.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső