Barcelona – Getafe: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2020 február 11.
Barcelona
Teljesítmény:
N V N N V
  • Camp Nou
  • Február 15. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Getafe
Teljesítmény:
N N N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ha most valaki a tabellára pillant a spanyol elsőosztályú labdarúgó-bajnokságban, akkor meglepő dolgot láthat – az nem meglepő, hogy az első két helyen a két nagy, a Real Madrid és a Barcelona áll, viszont a harmadik helyen az a madridi Getafe áll, amelynek eddig a legnagyobb eredménye egy Spanyol Kupa döntő volt sok évvel ezelőtt, ahol ráadásul veszített is.

Most viszont rendkívül jó sorozattal, már három pont előnnyel, 42 ponttal állnak a La Liga harmadik helyén, megelőzve az egyaránt 39 pontos Atlético Madridot és Sevillát. És most szombaton tényleg megmutathatják magukat a világnak, hiszen Barcelonába fognak látogatni, ahol az a Barcelona látja őket vendégül, amely számára létfontosságú a győzelem, hiszen egyrészt kiestek a Spanyol Kupából, másrészt egy korábbi vereségüknek köszönhetően 3 pont hátrányban vannak az éllovas Reallal szemben.

A kiscsapatoknak vagy az esélytelenebbnek szurkolókat azonban kicsit el kell keserítenünk, hiszen a katalánok hazai pályán mutatott mérlege félelmetes a szezonban, 11 meccsükből 10-eg megnyertek odahaza és csak egyetlen döntetlen rontja az összképet. Rúgott góljaik száma is döbbenetes, 3.5 gól a rúgott átlaguk ezen a 11 mérkőzésen, ami egyértelmű magyarázat arra is, hogy miért Quique Setién csapata rúgta messze a legtöbb gólt a ligában. A Getafe is inkább hazai pályán nyújtott teljesítményének köszönheti jó pozícióját, hiszen vendégként szerzett öt győzelmüknél még a nyolcadik Villarreal is többet szerzett, és a 11 idegenbeli meccsen rúgott 14 gól sem túlságosan meggyőző.

Az előző fordulóban azért mindkét csapat megmutatta erősségeit, a katalánok egy őrült meccsen nyertek a Betis otthonában 3-2-re, úgy hogy kétszer ők kerültek hátrányba, ráadásul Lenglet kiállítása miatt az utolsó 15 percben 10 emberrel volt kénytelen védekezni a Barca.

Előző 5 meccs eredménye
2019.09.28.La Liga
getafe
0:2
barcelona
La Liga
2019.05.12.La Liga
barcelona
2:0
getafe
La Liga
2019.01.06.La Liga
getafe
1:2
barcelona
La Liga
2018.02.11.La Liga
barcelona
0:0
getafe
La Liga
2017.09.16.La Liga
getafe
1:2
barcelona
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A Getafe ezzel szemben Molina vezérletével egy unalmas gólnélküli első félidő után simán legyűrte a Valenciát 3-0-ra, amivel a vendégeket megint visszataszították a középmezőnybe. Jorge Molináról egyébként mindenképpen meg kell emlékeznünk, hiszen két góljával ő lett a második legidősebb játékos a 21. században, aki legalább két gólt tudott szerezni egy La Liga meccsen – Molina azon a mérkőzésen volt 37 éves és 292 napos.

Az Azulones becenéven futó Getafe egyébként elég hullámzó formát mutat, a legutóbbi 15 meccsükön 10 győzelmet tudtak szerezni, de közben volt egy hárommeccses vereségi sorozatuk, amely sorozatban ráadásul találkoztak a Reallal és a Villarreallal is, sőt simán kaptak ki a másodosztályú Badalona otthonában is a Spanyol Kupában. Ha csak a statisztikákat nézzük, akkor ennél rosszabb formát tudhat magáénak a Barcelona, hiszen hozzájuk méltatlan módon a legutolsó 10 meccsükből csak hatot tudtak megnyerni, miközben például csak döntetlenre futotta az idén harmatgyenge városi rivális, az Espanyol ellen.

Szintén meghatározó tényező lehet a tippünk eldöntésében, hogy a Barcelona már négy meccset nyert zsinórban odahaza, ráadásul ha az egymás elleni mérkőzéseikből csak a legutolsó hatot nézzük, akkor láthatjuk, hogy a Getafénak nem nagyon van esélye a katalánok ellen.

Egy gólszegény 0-0-s meccset leszámítva 2016 óta esélye nem volt a kiscsapatnak a Barca ellen, legtöbbször még rúgott gólra sem futja tőlük. A 2004 óta lejátszott 33 meccsükből 24-szer nyert a Barcelona és csak háromszor termett babér a Getafénak, úgyhogy semmilyen formában nem túlzás azt állítani, hogy a tabellán elfoglalt helyek ellenére ez egy tuti hazai győzelem, bár a gólszámos fogadás terén egy kicsit bizonytalan a kérdés.

Egyrészt azért mert összességében a madridi kiscsapat a negyedik legkevesebb gólt kapta a ligában, tehát acélos védelemre támaszkodhat, másrészt azért mert vendégként is sikerrel tartották ellenfeleiket nagyjából 1 rúgott gól környékén.

Viszont a Barca félelmetes góllövési formáját figyelembe véve a fix hazai győzelem mellé megéri megkockáztatni a 2.5 gólnál több rúgott gólt, hiszen a katalánok számára most létfontosságú a siker, figyelembe véve, hogy egy újabb pontvesztés azt is jelentheti, hogy leszakadnak végleg a Real Madridtól.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső