Barcelona – PSG: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 15.
Barcelona
Teljesítmény:
N V N N N
  • Camp Nou
  • Február 16. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
PSG
Teljesítmény:
N N N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ebben az idényben már megszokhattuk, hogy hétközben sem hagynak minket unatkozni a csapatok, az erőteljesen feszes menetrend szinte minden hétre hoz keddre, szerdára meccseket. De azért mégiscsak az az igazi, amikor este felharsan a Bajnokok Ligája himnusza, nem igaz?

És ez most meg fog történni, pár elmaradt angol, francia és spanyol mérkőzés is lesz a héten, de a fő attrakció az, hogy visszatér a BL. Elsőként a legnagyobb rangadóval kezdünk, holnap este Barcelona – Paris Saint-Germain találkozót rendeznek. A korábbi évekhez képest egyiküknél sem fenékig tejfel minden, a PSG megvált edzőjétől, Mauricio Pochettino még csak ízlelgeti, milyen egy ekkora csapatot vezetni, a Barcánál pedig a már ismert pénzügyi problémák, az elnökválasztás, és az Atletico mögötti jelentős lemaradás okozza a negatív hangokat.

Ezeket mindketten próbálják feledtetni a szurkolóikkal, a Barca újra eredményes, és szép futballt játszik, míg a PSG lentről indulva már a második helyen van, és ne legyenek kétségeink, hamarosan az élen láthatjuk Neymarékat.

De hogy holnap este nem láthatjuk Neymart és pár társát, az biztos. Előre szaladtam, vágjunk bele!

Mi történt az ősszel?

Nem csak arra fogok kitérni, hogyan szerepeltek a csoportkörben, de arra is, hogy a bajnokságban milyen teljesítményt nyújtanak mostanában…

Barcelona

Ronald Koeman együttese hibátlanul játszott az G jelű kvartettben – egészen az utolsó fordulóig. Abban a csoportban szerepeltek Messiék, ahol a Ferencváros is volt, sajnos élőben nem láthattuk őket a koronavírus okozta szabályozások miatt, de legalább itt voltak és magyar csapat ellen játszottak. Sem a Dinamo Kijev, sem a Fradi nem okozott problémát a spanyoloknak, az első mérkőzésen pedig nagy nehézségek árán a Juventus csapatát is elintézték. Ez volt az a meccs, ahol Torinóban 2-0-ra nyert a Barca, de úgy, hogy a másik oldalon Alvaro Morata rúgott három lesgólt, tehát azért annyira nem lehettek nyugodtak a visszavágó előtt a katalánok…

A Nou Campban lejátszott találkozón aztán két büntetőt is kapott az öreg hölgy (Cristiano mindkettőt értékesítette), valamint Weston McKennie is betalált, így a zebrák a célegyenesben előztek, és a Barca csak második lett a csoportjában.

A nizzai sorsolás pedig egy régi ismerőssel hozta őket össze… Ki ne emlékezne arra az elképesztő fordításra, Sergi Roberto utolsó pillanatban szerzett góljára? Azt hiszem, az minden futballt szerető ember agyába örökre beégett…

Egy kicsit a bajnokságról is beszéljünk, az utóbbi időben mutatott formáról. Nemrég írtunk arról, hogy mekkora feszültségek vannak a csapaton belül, de ebből a pályán mostanában nem látszik semmi. Jönnek a győzelmek, és bár jelentős a lemaradás az Atletico Madriddal szemben, az ősi rivális Real Madridot már beérték.

Legutóbb a Deportivo Alavés volt az áldozat, Messi két pazar gólt is rúgott, a gránátvörös-kékek végül 5-1-re diadalmaskodtak. A spanyol kupában is állnak még, de a Sevilla elleni első mérkőzést a Ramón Sánchez Pizjuánban 2-0-ra elveszítették, így a visszavágón ezt kell majd ledolgozni…

Előző 5 meccs eredménye
2017.03.08.Bajnokok Ligája
barcelona
6:1
psg
Bajnokok Ligája
2017.02.14.Bajnokok Ligája
psg
4:0
barcelona
Bajnokok Ligája
2015.04.21.Bajnokok Ligája
barcelona
2:0
psg
Bajnokok Ligája
2015.04.15.Bajnokok Ligája
psg
1:3
barcelona
Bajnokok Ligája
2014.12.10.Bajnokok Ligája
barcelona
3:1
psg
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

PSG

Nehezen, gyenge bajnoki kezdéssel, és belső ellentétekkel indult az idény a PSG számára is. 1978-ban kezdett két vereséggel a Paris Saint-Germain, és bár aztán fokozatosan javult a játék, egyre előrébb léptek a tabellán, volt egy-két olyan eredmény, amivel nem büszkélkedhetett Thomas Tuchel. Ez már elegendő volt ahhoz, hogy Leonardo – a sportigazgató – meneszteni tudja a német szakembert, de azt is tudta mindenki, hogy a Tuchel és a brazil nem igazán ápolnak jó viszonyt. Valószínűleg, csak a megfelelő indokot várták, hogy megszabaduljanak tőle.

Az utódja Mauricio Pochettino lett, aki játékosként már szerepelt a PSG-ben, most a kispadról mutathatja meg, mit is tud.

A csoportkörben a PSG egy igazán őrült négyesbe került, és tényleg, volt itt minden. Első fordulós vereség Párizsban, aztán még egy cikis eredmény a Lipcse ellen, kihagyott tizenegyessel, nagy játék az Old Traffordon, rasszista balhé Törökországban…

A sztori vége az lett, hogy a PSG az élen kötött ki, a csoportgyőztesként kikiáltott Manchester United meg hoppon maradt, végül csak az Európa Ligában folytathatják.

A Ligue 1-ben jelenleg második helyen állnak, épp a hétvégén előzték meg a Lyon együttesét, de az éllovas Lille-hez is közelebb kerültek, ők is elveszítettek két pontot.

Jó csapat a Lille, harcolni fognak a végsőkig, de könnyen előfordulhat, hogy hamarosan már a PSG-vel fog kezdődni a tabella…

Összefoglalás

A Barca – Neymar – PSG szerelmi háromszög miatt ez mindig egy érdekes párharc lesz, de a brazil az odavágón biztosan nem segítheti csapatát. Ahogy a remek formába kerülő Angel Di Maria sem, valamint Juan Bernatra sem számíthat Pochettino.

Marco Verratti már egészséges, de a hétvégi bajnokin nem játszott, hogy minél nagyobb eséllyel szerepelhessen a Barca ellen. Keylor Navas is egészséges már plusz ott van Layvin Kurzawa is az elérhető játékosok között.

A Barcánál is bőséggel vannak sérültek, a védelem hetek óta szedett-vedett állapotban van. Frenkie De Jong így középső védővé avanzsált, a jobbhátvéd posztján Mingueza szokott szerepelni, Piqué, Sergi Roberto, Ronald Araujo is hiányoznak hátulról. Ansu Fati márciusban már talán visszatérhet, de Martin Braithwaite is feliratkozott a maródiak listájára.

Biztos, hogy óvatosabb futballal fognak előrukkolni a játékosok, és sok fog múlni azon, hogy Messi milyen napot fog ki. Mostanság tarthatatlan az argentin, a Verratti – Gueye kettősre óriási felelősség fog hárulni.

Két mérkőzésről beszélünk, ezért fognak kivárásra játszani a felek, de azért a Barcának gólt KELL szereznie. Két tippem volna: Az egyik, hogy mindkét csapat szerez gólt, ez igazán sláger-eredmény náluk, a másik pedig most a Barca győzelme lenne. Magas odds, jó formában levő Barca, fontos PSG-hiányzók… Eléggé adja magát ez a tipp…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső