Barcelona – Real Madrid: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 október 23.
Barcelona
Teljesítmény:
N V D N N
  • Camp Nou
  • Október 24. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Real Madrid
Teljesítmény:
V V N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Furcsa időpontban, de holnap rendezik az első idei El Clasicot. A Barcelona – Real Madrid mérkőzés a világ minden pontján nagy figyelmet és érdeklődést vált ki az emberekből, többek között emiatt is rendezik délután négy órakor.

A két csapat nincs a legjobb formában, rengeteg feszültség van a klubok háza táján, rengeteg alapember hiányzik mindkét oldalon, így ez egy nagyon furcsa klasszikus lesz. Egyelőre nem lehet megmondani, hogy melyik csapat nyerhet, de azért van egy tippem számotokra.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Getafe – Barcelona

Nem hinném, hogy sokszor fordul elő az, hogy mindkét spanyol gigász vereséget szenvedjen a La Liga aktuális fordulójában. Most viszont ez történt, a Getafe meglepetésre egy tizenegyesgóllal megverte a gránátvörös-kékeket.

A mérkőzés első félideje azért persze a Barcáról szólt, az ideiglenesen nevet váltó Fe FC a védekezéssel volt elfoglalva, Jaima Mata és Cucurella megmozdulásaiban azonban ott rejlett a veszély. A Barcánál szerepet kapott Dest, ter Stegent pedig Neto helyettesítette.

Elől Messi és Griezmann is játszott, valamint újra kezdőként lépett pályára Dembele. De még ez az erős támadó hármas sem tudta feltörni a madridi kiscsapat védelmét, így a szünetre 0-0-s eredménnyel fordultak.

A második félidőben aztán Frenkie De Jong szabálytalankodott egy Getafe szöglet után, amiért a bíró büntetőt ítélt. Jaime Mata pedig értékesítette azt, így vezetést szereztek a hazaiak.

Ronald Koeman azonnal lépett, beküldte Ansu Fatit is, Coutinhot is, de összességében minden maradt a régi, jól védekezett a hazai csapat és még ellentámadásokra is futotta ebből az erőből. Hiába volt már pályán mindenki, aki támadni tud, az eredményt nem tudták módosítani. Meglepetésre a Real Madrid után a Barcelona is vereséget szenvedett.

Hétközben aztán javítottak Messiék, a Ferencváros elleni Bajnokok Ligája meccsen 5-1-re nyertek. A meccs elején a Fradinak volt egy gólja, amit lesállás miatt elvettek (Pedig Tokmac óriási bombát ragasztott Neto kapujába), majd Isael lőtt kapufát, tehát a meccs eleje elég döcögősen indult a Barca számára. Ezt követően viszont egy tizenegyesből Messi szerzett vezetést, amit még a félidő vége előtt Ansu Fati duplázott meg.

A második félidőben hamar jött a harmadik gól, ezután viszont szépített a Fradi és még emberelőnybe is került, Gerard Pique-t szórták ki. A Barca tíz emberrel is képes volt növelni a góljainak a számát, a vége 5-1 lett a spanyoloknak.

Előző 5 meccs eredménye
2020.03.01.La Liga
real madrid
2:0
barcelona
La Liga
2019.12.18.La Liga
barcelona
0:0
real madrid
La Liga
2019.03.02.La Liga
real madrid
0:1
barcelona
La Liga
2019.02.27.Spanyol Kupa
real madrid
0:3
barcelona
Spanyol Kupa
2019.02.06.Spanyol Kupa
barcelona
1:1
real madrid
Spanyol Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Cadiz – Real Madrid

Nagyobb hullámvölgyben a Real Madrid csapata, akik a szezonkezdés óta nem igazán találják önmagukat. Új igazolások nem voltak, nem volt vérfrissítés, a gárdában helyet kapó játékosok fásultak, és ez akkor is látszik, ha nyerik a meccseiket. Most viszont nem ez történt, egy katasztrofálisan gyenge meccset játszva kaptak ki az újonc Cadiztól.

Rendkívül tompa és fásult volt a játék madridi oldalról, az újonc viszont nagy lelkesedéssel vetette bele magát a meccsbe. Már a második percben megszerezhették volna a vezetést, de akkor Sergio Ramos még menteni tudott.

Nem tudott viszont a 16.-ban, amikor Negredo passzát Lozano értékesítette. Ez a gól sem rázta fel a Királyi Gárdát, maradt szinte minden ugyanaz, és bár helyzetek akadtak, egyikből sem sikerült gólt szerezni.

Nem csak a szurkolók látták, hogy gond van, Zidane a szünetben négyet is cserélt, egyet kényszerűségből, Sergio Ramos sérült meg.

A szünet után sem változott semmit a játék képe, teljesen megérdemelten nyerte a meccset a Cadiz, amely nagyon jól indította az idényt a legjobbak között.

A Real Madrid javíthatott volna szerdán a Bajnokok Ligájában, de maradt ugyanaz a kilátástalan játék. A koronavírus miatt 13 játékos hiányzott az ukrán ellenféltől, de ez mit sem számított, a félidőben már három góllal ők vezettek. Ráadásul Madridban.

A második félidőben Modric és Vinicius Jr. révén sikerült közelebb zárkózni, de az egyenlítés már nem jött össze, a BL-t vereséggel kezdte a Real Madrid.

Azt hiszem, Zidane kezdhet erősen gondolkozni, egy Barcelona elleni vereség lehetséges, hogy az állásába kerül…

Összefoglalás

Nincs könnyű helyzetben egyik gárda sem, alapemberek hiányoznak a Barcától és a Real Madridtól is. Hazai oldalon ter Stegen, Jordi Alba és Samuel Umtiti nem játszhat, a vendégeknél pedig Martin Odegaard, Dani Carvajal, Sergio Ramos, Eden Hazard, hogy csak a legfontosabbakat említsem.

Ramos nélkül amúgy is a védelem egészen katasztrofális, Raphael Varane nem tudja átvenni a vezér szerepét, emiatt szinte átjáróház az egész védekezés.

A középpálya sem friss, sem Kroos, sem Modrid, sem Valverde nem tud maradandót alkotni, Iscoról nem is beszélve, nem is emlékszem, hogy mikor volt a spanyol irányítónak jó meccse. Valahol az ő fejlődése megállt, de ami rosszabb, hogy a motiváció sem látszik rajta, nem hiszem, hogy sok van hátra madridi pályafutásából.

A Barcánál most az okozza a feszültséget, hogy ter Stegen és Pique is szerződést hosszabbított titokban, holott a játékosok megállapodtak abban, hogy senki nem hosszabbít, amíg nem sikerül dűlőre jutni egy 25%-os fizetéscsökkentéssel kapcsolatban.

Miután ez mégis megtörtént, az öltöző ketté szakadt. Hát, ez sem túl jó jel.

Legutolsó meccsüket a Real Madrid nyerte, emlékezetes meccsen, ekkor történt meg, hogy Mariano a beállása után szinte azonnal betalált és eldöntötte a három pont sorsát.

Barcelonába viszont nem nyerni jár a Real Madrid, utoljára ez 2017-ben sikerült a spanyol szuperkupa döntőjének első meccsén.

Sok a probléma mindkét oldalon, de valahogy a Barcát most jobbnak érzem. A Madrid akár még egy komolyabb zakótól is tarthat abban az esetben, ha nem tudnak valamennyi frissességet belevinni a játékukba. Márpedig szerdán nem úgy tűnt…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső