Barcelona – Real Madrid: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 22.
Barcelona
Teljesítmény:
N N V V N
  • Camp Nou
  • Október 24. 16:15
Nézd élőben itt:
Joker8
Real Madrid
Teljesítmény:
N V V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Gondolkoztam ma reggel, hogy milyen hangzatos nevet találjak ki, ami bizonyítja, hogy ma nagyon érdekes, izgalmas mérkőzések jönnek a blogon. Aztán rájöttem, hogy felesleges, a csapatok elegendő erővel rendelkeznek, nincs szükség semmiféle kifejezésre, szlogenre vagy akármire. A mai napon csak rangadókról olvashattok, a mostani vasárnap elképesztő mennyiségű jó meccs lesz. Kezdjük mindjárt Spanyolország legnagyobbjával, az El Clásicoval, vagyis a Barcelona – Real Madrid találkozóval.

A két óriás közül a Real Madrid tekinthet pozitívabban a vasárnapra, de attól még biztosra nem mehetnek. Mert igen, a Barcelona ezer sebből vérzik, nem megy jól a játék, belső problémáktól hemzseg a csapat, nincs igazi vezér – egyelőre -, adósságban úsznak, korábbi elnökükre akár még börtön is várhat, nyáron meg kellett válniuk a klub történetének legjobb játékosától… És lehetne sorolni még, hogy milyen nehézségekkel kell szembenéznie a gránátvörös-kék gárdának.

Ellenfelüknél ekkora, ilyen szintű problémák nincsenek, sem az anyagi helyzetet nézve, sem a keret erősségét. Ott is vannak gondok, persze, de attól még erősebb csapat benyomását keltik minden téren.

A hétközi Bajnokok Ligája mérkőzések tükrében sima vendégsiker várható. De a sztori ennél sokkal bonyolultabb, egyetlen mérkőzésre nem lehet felhúzni ezt a rangadót.

A Camp Nou jelen pillanatban nem olyan félelmetes hely, mint a korábbi években. Ezt használhatja ki a királyi gárda.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Barcelona – Valencia: 3-1

G.: Fati, Depay, Coutinho ill. Gaya

A Barca a rossz formában levő, de egyébként jó csapatot, a Valenciát fogadta a Camp Nou-ban, és a szurkolók végre láthattak egy többgólos hazai győzelmet, amit nem egy kiesőjelölt csapat ellen arattak kedvenceik.

A kezdők:

Barcelona:

Ter Stegen – S. Roberto, Piqué, Garcia, Alba – F. de Jong, Busquets, Gavi – Dest, Depay, Fati

Valencia:

Cillessen – Foulquier, Gabriel Paulista, Diakhaby, Gaya – Guillamon – H. Duro, Soler, Wass, Guedes – Gomez

A válogatott szünet után a Barca megpróbálta feledtetni az Atletico Madrid ellen elszenvedett sima, 2-0-s vereséget. Szerencséjükre egy olyan csapat látogatott hozzájuk, akik bár remekül kezdtek, aztán viszont jelentős romlás következett be a formájukban, ezzel a vereséggel együtt a Valencia öt mérkőzés óta nem tud nyerni.

Viszont a meccs nem úgy kezdődött, ahogy azt a Barcelona szurkolói szerették volna. José Luis Gaya ugyanis hatalmas gólt lőtt Marc André ter Stegen kapujába. Az ötödik percben jártunk, amikor egy vendégszögletet fejeltek ki a gránátvörös-kékek. Pont középre – ami sosem túl szerencsés -, érkezett Gaya, és ballal a jobb alsóba bombázott. Gyönyörű találat volt, meg kell hagyni.

Viszont a szomorú arcok hamarosan örömittassá váltak, hét perccel később a súlyos sérülése után újra kezdő Ansu Fati szépen csavart a bal alsó sarokba. Maga az akció is szép volt, a fiatal reménység Memphis Depay-jal kényszerítőzött, mielőtt Cillessen hálójába lőtt volna.

A Messi mezét megöröklő – leendő – zseni később egy tizenegyest is kiharcolt, a 41. percben szedte fel az ütőit Gaya, mindezt az ötösnél, így jöhetett egy tizenegyes, ami mögé Memphis Depay állt. A holland válogatott támadója nagy erővel lőtt a kapu bal oldalába, honfitársának ideje sem volt valamelyik irányba eldőlni.

A fordulás után a Valenciának esélye volt egyenlíteni, de Carlos Soler csak a kapufát találta el, maradt a 2-1-es eredmény. Pár perccel később ismét veszélyeztetett a vendégcsapat, Goncalo Guedes lövését ter Stegen alkarral hárította.

A találkozó a 85. percben dőlt el, ekkor Philippe Coutinho használta ki a vendégek védelmének elszunyókálását, közelről lőtte be a harmadik Barca gólt. A vége is ennyi lett, ezzel a győzelemmel a blaugrana fellépett a hetedik helyre.

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.10.La Liga
real madrid
2:1
barcelona
La Liga
2020.10.24.La Liga
barcelona
1:3
real madrid
La Liga
2020.03.01.La Liga
real madrid
2:0
barcelona
La Liga
2019.12.18.La Liga
barcelona
0:0
real madrid
La Liga
2019.03.02.La Liga
real madrid
0:1
barcelona
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Espanyol – Real Madrid: 2-1

G.: de Tomas, Vidal ill. Benzema

A Real Madrid nem játszott ezen a hétvégén, engedélyezték a csapat számára, hogy a dél-amerikai játékosok kései visszaérkezése miatt elhalasszák soron következő bajnoki mérkőzésüket. Így a válogatott szünet előtti utolsó meccsüket nézzük meg, hiszen számukra az volt az előző forduló…

A kezdők:

Espanyol:

D. Lopez – Gil, Gomez, Cabrera, Pedrosa – Bare – Vidal, Melendo, Darder, Embarba – de Tomas

Real Madrid:

Courtois – L. Vazquez, Militao, Nacho, Alaba – Kroos – Modric, Valverde, Camavinga – Benzema, Vinicius Jr.

A Sheriff Tiraspol elleni vereség után a Real Madrid szurkolói bíztak benne, hogy kedvenceik javítanak, és legalább a bajnokságban sikerül legyőzni az esélytelenebb ellenfelet, az újonc Espanyolt. Mint a végeredményből látjátok, ez ismét nem sikerült.

Az Espanyol úgy játszott, ahogy egy kiscsapatnak kell. Stabilan védekeztek, de egyáltalán nem rettentek meg nagyobb nevű ellenfelüktől. Már a kilencedik percben szükség volt Thibaut Courtois-ra, miután Adri Embarba tette próbára a belgát.

A 17. percben ismét az Espanyol támadott, ekkor pedig már a gól sem maradt el. A jobbszélen futott versenyt David Alaba és Embarba, ezt utóbbi nyerte, középre passzolt, ahol a Real Madrid nevelése, Raúl de Tomas érkezett, és a rövidbe vágta a labdát.

A helyzet még rosszabbá vált, amikor a 60. percben Aleix Vidal megindult a madridi kapu felé. Gyönyörű csellel verte át védőjét, majd a tizenhatoson belül higgadtan passzolta be az Espanyol második gólját.

Nagyon lyukas volt a Real Madrid védelme, négy perccel később Sergi Darder is egy az egyben vezethette Courtois-ra a labdát, a vendégek szerencséjére ez a lövés mellé szállt.

A királyi gárdának sikerült a szépítés a 67. percben, de a partjelző lest jelzett, maradt a 2-0. Viszont a csapat vezére, Karim Benzema nem adta fel, a 71.-ben szép cselek után megszerezte a Real Madrid első szabályos gólját. Ami az egyetlennek bizonyult.

Összefoglalás

Több emberrel is beszéltem a hétközi Bajnokok Ligája forduló után, és egy dologban mindegyikük egyetértett: Hogy ez a Barca igencsak vérszegény. Elképzelés nincs, csak a meddő mezőnyfölény. Nincs játékos, aki váratlant húzott volna, aki beindul. És ebben igazat kell adnom nekik. Nem mintha a Real Madrid annyival, de annyival jobb lenne, de a királyi gárda most erősebbnek tűnik.

Fontos hiányzói vannak a hazaiaknak, a védelemből Ronald Araujo biztosan kiesett, illetve Jordi Alba játékában nem biztosak a katalánok, ha a védő nem tud pályára lépni, akkor a 17 esztendős Alejandro Baldé lehet a helyettese. Vagy Sergino Dest, arra is volt már példa. Utóbbiban több a ráció, azon az oldalon Rodrygo vagy Eden Hazard lesz, akik azért a fiatal játékost simán megverhetik.

Pedri sincs, ahogy Martin Braithwaite-tel sem találkozhatunk egy ideig, viszont közeledik Ousmane Dembele visszatérése.

A Madridnál is bőven van sérült. Luka Jovic és Isco nem számítanak kulcsjátékosnak, de ettől még csereként hozzátehetnének, ha gond lenne. Hát nem fognak valószínűleg. Eden Hazard már teljesértékű edzést végez, Gareth Bale, Dani Carvajal és Dani Ceballos viszont nem áll még készen a játékra.

Több mint valószínű, hogy Carlo Ancelotti a Kijevben látott csapatot küldi pályára, nagyon jól mozogtak a madridiak ott, 5-0-ra tudták legyőzni a Shakhtart.

A Barcánál is adott a kezdő, az a kérdés, hogy középen Piqué mellett Lenglet vagy Eric Garcia játszik majd.

A tavalyi El Clásicokat a Real Madrid nyerte, nem is tudom, mikor volt olyan, hogy mindkét Clásicot a fővárosiak nyerték…

Idén is ők számítanak esélyesnek, de ahogy az egy nagy rangadónál lenni szokott az általános forma másodlagos, mert akár a gyengébb is fel tudja szívni magát…

De fel tudja-e szívni magát a Barca? Mi nem gondolnánk. Az odds frenetikus a vendégek győzelmére, minden azt diktálja, hogy a Real Madrid győzelmére tegyük a pénzünk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső