Barcelona – Real Sociedad: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 március 06.
Barcelona
Teljesítmény:
V D N N N
  • Camp Nou
  • Március 07. 18:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Real Sociedad
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy El Clasicon elszenvedett vereséget követően kellene talpra állnia a Barcelona csapatának. Ellenfelük az a Real Sociedad, akik BL indulásra hajtanak. Megvizsgáljuk, melyek azok a tényezők, amik által a legtöbbet ki tudjuk hozni ebből a mérkőzésből. Megnézzük, mi történt a csapatok háza táján, milyen formában várják a meccset, kik nem állhatnak az edzők rendelkezésére, és megtippeljük a végeredményt.

A La Liga élmezőnyét és az ottani szoros küzdelmet ebben az előzetesemben már kifejtettem, így most csak dióhéjban hozom szóba: Nem mostanában volt ennyire izgalmas a spanyol első osztályú bajnokság mezőnye, de ezúttal nem csak a bajnoki címért folytatott csatára figyelhetünk, de az európai kupaindulást érő helyekért is egyre élesebb a küzdelem.

A hazai csapat eseménydús szezonon van túl és még hol van a vége?! Edzőváltás, súlyos sérülések, az elnök körüli botrányok, belső csörték és óriási feszültség. Ernesto Valverdet a korábbi Betis-mester Quique Setién váltotta és egyelőre nem találta meg a hangot a játékosokkal, az eredmények eddig nem igazolják a vezetőség döntését, valószínűleg ugyanez Valverdevel is ment volna. Persze, ennyi idő alatt nem lehet csodát tenni még egy olyan csapatnál sem, ahol olyan világsztárok futballoznak, mint ter Stegen, Rakitic, Busquets vagy természetesen Lionel Messi.

Eric Abidal sportigazgató és a játékosok sokszor a médián keresztül üzengetnek (vagy inkább szólnak be) egymásnak, Bartomeu elnök körül pedig akkora botrány van kibontakozóban, ami elsodorhatja pozíciójából. Több spanyol újság és rádió is beszámolt arról, hogy Bartomeu szerződést kötött egy céggel, akiknek egyetlen feladata volt: Álprofilok segítségével a klub kritikusait kellett negatív színben feltüntetni, miközben az elnök csak pozitív véleményt kaphatott. Az elnök egyelőre cáfol, de így is komoly károkat okozott a Nou Camp környékén.

Na, de vissza a csapathoz! A Barcelona jelen pillanatban (köszönhetően a hétvégén Madridban rendezett vereségnek) visszacsúszott a második helyre. A Clasico első félidejében több ziccert is kihagytak (vagy Courtois védett), de a második félidőben teljesen enerváltan játszottak, komolyabb helyzetig nem is jutottak.

Hazai pályán azonban ők szerepelnek a legjobban, tizenhárom hazai meccsükön tizenkét győzelemig jutottak, egyedül az éllovas Királyiak tudtak pontot rabolni Barcelonából. Legutóbb Az Eibart zakózták meg, öt gólt lőttek és egyet sem kaptak.

Lőtt gólok tekintetében is ők állnak a legjobban, 62-szer mattolták az ellenfeleiket. Viszont meglepő módon a védelmük is (magukhoz képest) sok gólt kap. A tavalyi szezonban összesen 36 gólt kaptak, most, 12 fordulóval a vége előtt már 31-et.

Hamarosan egy nagyobb átalakításra lesz szükség a gránátvörös-kékeknél. Piqué, Jordi Alba, Busquets, Vidal, Messi és Suárez is túl a harmincon, pótlásuk egyelőre nem teljesen megoldott.

Télen, már az átigazolási időszak lezártát követően Ousmane Dembele súlyos sérülése miatt a spanyol szövetség engedélyezte, hogy igazoljanak egy csatárt, aki a bajnokságban pályára léphet. Martin Braithwaite-re esett a választás, akinek első gólja még várat magára.

Egy szóval, nem minden fenékig tejfel, de még így is abszolút esélyesek a bajnoki címre és a BL-ben is talpon vannak. Hamarosan következik a Napoli elleni visszavágó,ahol nem lesz könnyű dolga Setiénnek, amikor a kezdőt állítja össze. Sérültek és eltiltások tizedelik az amúgy is karcsú keretet, így a bajnokságban kénytelenek lesznek rotálni, nem kockáztathatják meg, hogy még valaki megsérüljön vagy fáradtan lépjen pályára az olaszok ellen. Az a mérkőzés egyébként 1-1-re végződött, így teljesen nyílt a továbbjutás kérdése.

A Real Sociedad ellen amúgy nem rossz a mérleg, utolsó öt találkozójukból négyet megnyertek. Nem kijelenthető, hogy baszkok győzni járnak a Nou Campba, rendre a Barcelona nyeri a találkozóikat.

Előző 5 meccs eredménye
2019.12.14.La Liga
real sociedad
2:2
barcelona
La Liga
2019.04.20.La Liga
barcelona
2:1
real sociedad
La Liga
2018.09.15.La Liga
real sociedad
1:2
barcelona
La Liga
2018.05.20.La Liga
barcelona
1:0
real sociedad
La Liga
2018.01.14.La Liga
real sociedad
2:4
barcelona
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Utolsó közös meccsüket tavaly decemberben az Anoetában rendezték és 2-2-es döntetlennel zárult. Hazai oldalon Oyarzabal és Alexander Isak, míg vendég oldalról Antoine Griezmann és Suárez szereztek gólt.

Imanol Alguacil együttese a hatodik, EL-selejtezőt érő helyen tanyáznak, de kötve hiszem, hogy ezzel megelégednének. Elérhető közelségben van a harmadik hely is, és minden esélyük megvan, hogy előrébb lépjenek, ugyanis az ötödik Atletico a harmadik Sevillát fogadja. Bravúrra lenne szükség, de ez a Barcelona idén messze nem olyan erős csapat, mint például tavaly.

Tegyük hozzá, a kupában már begyűjtöttek egy nagy skalpot, hiszen a Bernabeuban elképesztő futballal verték a Real Madridot, így miért lenne olyan ördögtől való egy Barcelonában elért siker?

A Sociedad egyik legnagyobb erőssége a csapategység. Nincs kifejezett sztárjátékosuk, testvériesen megosztoznak a gólokon (négy játékosuk is hét gólnál jár) és kölcsönben náluk szerepel a Real Madrid ifjú csillaga, Martin Odegaard. A norvég irányító remekül játszik a szezonban és már jelezte szándékát, hogy még egy évet maradna San Sebastianban. Ki kell még emelni Isakot, Willian Josét és Mikel Oyarzabalt, rájuk is érdemes lesz figyelni a meccsen.

És még egy kiegészítő információ: A Real Sociedad tegnap este bejutott a Copa del Rey fináléjába, miután idegenben is legyőzték a harmadosztályú Mirandés csapatát. A gólt Oyarzabal szerezte büntetőből. Így baszk derbi lesz a döntőben, miután az Athletic Bilbao 2-2-es összesítéssel jutott túl a Granada csapatán.

A múlt eredményei nem azt mutatják, hogy Alguacil csapatának lehet keresnivalója Barcelonában, de mikor, ha nem most foghatják meg őket? Biztosan megfogta őket a hétvégi vereség, biztosan készülnek a Napoli ellen is. Meglepetést szimatolok a levegőben. Erős csapat ez a Sociedad, nagyon hasonlít a Darko Kovacevic fémjelezte 2001-es csapatra.

Statisztika alapján hazait tennék, de túl sok tényező szól Messiék ellen. A vendég győzelemre nyolcszoros az odds, simán benne van, hogy döntetlennel zárul a meccs, így egy X2 sem rossz választás, de én maradok a bombameglepetésnél: 1-2.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső