Basel – Eintracht Frankfurt: Fogadási Tippek és Európa Liga Előzetes

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 04.
Basel
Teljesítmény:
D D D N D
  • St. Jakob-Park
  • Augusztus 06. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Eintracht Frankfurt
Teljesítmény:
D N D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Elérkezett az utolsó Európa Liga nyolcaddöntőjének beharangozója is. A Basel – Eintracht Frankfurt papíron egy sima svájci továbbjutással kéne, hogy végződjön, de azt érzem: 3-0-s hátrányból is felállhatnak a németek. Egyrészt, amikor először játszottak a Frankfurt nagyon mélyen volt, másrészt a németeknek egy esélye van: Az első másodperctől a Basel torkának ugrani. Ha 10-15 perc alatt születik egy gól, baj van. Svájci szempontból. Ha nem születik, akkor is baj van, csak a frankfurtiak lesznek egyre feszültebbek.

Az egyik beharangozóban azt írtam, nem szeretek kockáztatni. Pedig most fogok…

Mi történt a felfüggesztés óta?

Érdemes szemügyre venni a két csapat szezonvégi formáját, hiszen március óta sok víz lefolyt a Dunán.

Basel

Toronymagasan nyerte a Young Boys a svájci bajnokságot, a Basel pedig kisebb meglepetésre még az ezüstöt sem tudta megszerezni, a Zürich mögött a harmadik helyen zárt. Utolsó három bajnoki mérkőzésükön döntetlent játszottak, utolsó két meccsükön gólt sem tudtak szerezni. Igen, az utolsó mérkőzésen már tudták, hogy nem előzhetik meg a Zürichet, ahogy őket sem előzheti meg a Servette, így ezt a találkozót nem igazán szabad komolyan venni.

A márciusi mérkőzésen mindenesetre a forduló egyik legnagyobb meglepetését okozva 3-0-ra sikerült győzniük, így a zsinórban negyedik döntetlenjük továbbjutást érne. De azért ebbe bőven lesz beleszólása a Frankfurtnak is.

Előző meccs eredménye
2020.03.12.Európa Liga
eintracht frankfurt
0:3
basel
Európa Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Eintracht Frankfurt

A németek nehéz, viszontagságokkal teli szezonon vannak túl, ahol történtek velük meglepetések, nem is kevés. Az újrakezdés után lassan találtak magukra, a szezont így a 9. helyen zárták.

Fontos tényező, hogy Bas Dost és André Silva is felszívta magát, a holland illetve portugál támadók jelentős szerepet játszottak a frankfurti feltámadásban.

Nem indult könnyen az újrakezdés, 3 meccs alatt egy pontot szereztek, igaz, kemény ellenfelek jöttek szembe: Bayern München, Gladbach és a Freiburg. Mindhárman az élmezőnyben végeztek.

Fokozatosan javultak fel, a hátralévő fordulókban csak a Mainz verte meg őket, bár az azért nagy meglepetés volt, a kiscsapat a kiesés elől menekült…

A kupában az elődöntőig meneteltek, a későbbi győztes Bayern München ejtette ki őket, pontosabban Robert Lewandowski, akinek góljával sikerült bemasírozni a döntőbe.

Az odavágó

Nem árt feleleveníteni, mi is történt Frankfurtban öt hónappal ezelőtt:

Az első gólra a 27. percig kellett várni. Ekkor Samuele Campo végezhetett el szabadrúgást bő 25 méterről. Irtózatos erejű, jól helyezett labdája a bal felső sarokban kötött ki. Gyönyörű gól volt, Trappnak esélye sem volt.

A második félidőben a Frankfurt támadott, sőt helyzetig is eljutott, de vagy a kapufa vagy Omlin állta útját a frankfurtiaknak.

A Basel kivárt, nem rohant sehová, ennek pedig meg is lett az eredménye. Miután egyre jobban kinyílt a Frankfurt, esélyük nyílt gyors kontrákat vezetni, ennek pedig újabb vendég gól lett az eredménye. Az első gólt szerző Campo passzolt Buához, aki a kapus felett elegáns mozdulattal átpörgette a labdát. 0-2.

A kegyelemdöfést a 85. percben vitte be a svájci csapat: Gyönyörű kényszerítőt követően Bua iramodott meg a jobb oldalon, látta, hogy érkezik Fabian Frei, aki meglőtte a harmadikat. Frei egyébként zsinórban harmadik meccsén szerez gólt a Basel színeiben.

Elképesztően nehéz helyzetbe került az Eintracht. Hazai pályán szenvedtek vereséget, ráadásul három góllal. Amennyiben a jövő héten sor kerül a visszavágókra, azt is a Commerzbank-Arenában fogják lejátszani, ez jelenthet egy minimális reményt a németeknek, de könnyen lehet, hogy ez a párharc már tegnap este eldőlt.

Összefoglalás

A fogadóirodák úgy látják, nagyjából egy szinten van a két csapat, az oddsokból legalábbis ez szűrhető le.

Talán ezúttal rossz lóra teszek, hogy a vendégek győzelmére fogadok, de fontos megjegyezni: Nem azt állítom, hogy megfordíthatja a mérkőzést a Frankfurt, csak azt, hogy szépen meghalva is ki lehet esni.

Egyetlen esélyük, ha azonnal nekimennek a hazaiaknak és reménykednek, hogy a Dost, Silva, Kamada, Kostic négyes tagjai értékesítenek egy lehetőséget.

Nem szabad elfelejteni azonban, hogy lesz egy másik csapat is a pályán, és ők sem akarnak vesztesen távozni. Pláne nem 3-0-s előny birtokában.

Kontrára rendezkednek be, várják a pillanatot, amikor a vendégek védelme fellazul, akkor pedig lecsaphatnak.

Leginkább a Bundesligában mutatott forma miatt gondolom, hogy van esélye az Eintrachtnak, na meg azért, mert a Basel nem brillírozott a svájci bajnokságban.

Házat, vagyont most meg kell tartani, óvatos fogadás ez, de mégis azt mondom: Nyerhet a Frankfurt.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső