Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 18.
Bayer Leverkusen
Teljesítmény:
V N D V V
  • BayArena
  • Január 19. 20:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Borussia Dortmund
Teljesítmény:
D N N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Minden ellenfél a Bayern Münchennek kedvező eredményt játszott a hétvégén. Csak ikszelni tudott az RB Leipzig, valamint a Dortmund is, illetve kikapott a Bayer Leverkusen. Miközben a Bayern München nyert, és kezd újra elhúzni. Visszaállt a világ rendje, mondhatnánk, de jó volt, hogy egy kicsit izgalmas volt a szezon… Már négy pont a bajorok előnye, és bár mostanában ők sincsenek a topon, de azért a meccseiket behúzzák.

Most megint születhet egy olyan eredmény, ami Hansi Flick együttesének kedvez, ugyanis a tabella harmadik és negyedik helyezettje néz egymással farkasszemet, ez a Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund találkozó lesz.

Mindkét együttes 29 pontos, a Leverkusen a 2021-es évben még nem nyert egy találkozót sem, holott majdnem veretlenül hozták le az őszi szezont. A Dortmund pedig új edzővel szeretne visszakapszkodni az élmezőnybe, Edin Terzic eddigi munkássága alapján ez összejöhet, de ahhoz nem kellene pontokat veszíteni egy Mainz ellen.

Nézzük, mire mennek egymás ellen!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Union Berlin – Bayer Leverkusen

Bár a berliniek idén rettenetesen jól játszanak – nem hiába állnak immár az ötödik helyen -, azt azért nem gondoltam volna, hogy Peter Bosz együttesét is meg tudják verni. Márpedig ez történt, a tavaly szenvedő gárda 1-0-s győzelmet aratott a jóval esélyesebb gyógyszergyáriak ellen.

A labda hiába volt többet a vendégeknél, sokra nem mentek vele, a félidő legnagyobb vendég helyzete is méterekkel elkerülte Luthe kapuját. Míg az Union közel járt a gólhoz, a 15. percben Marvin Friedrich fejelt centikkel kapu mellé.

Fontos még megemlíteni, hogy Sheraldo Beckert a 25. percben le kellett cserélni, a helyére az a Cedric Teuchert állt be, aki csereként eddig két gólt szerzett. A Hoffenheim ellen tíz percre volt szüksége, míg a Bielefeld elleni meccsen hét perccel a pályára lépését követően lőtt a kapuba.

A második félidőben épp Teuchert került helyzetbe, a lövése a baloldali kapufáról jött ki. Teuchert azonban nem adta fel, és két perccel a rendes játékidő előtt előbb lefutotta védőjét, majd a vele szemben álló Hradeckyt is megverte, ezzel pedig megszerezte a győzelmet a csapatának.

A Leverkusen a 2021-es naptári évben eddig kikapott az Eintracht Frankfurttól és az Union Berlintől, valamint 1-1-es döntetlent játszott a Werder Bremennel. Nem túl jó mérleg…

Előző 5 meccs eredménye
2020.02.08.Bundesliga
bayer leverkusen
4:3
dortmund
Bundesliga
2019.09.14.Bundesliga
dortmund
4:0
bayer leverkusen
Bundesliga
2019.02.24.Bundesliga
dortmund
3:2
bayer leverkusen
Bundesliga
2018.09.29.Bundesliga
bayer leverkusen
2:4
dortmund
Bundesliga
2018.04.21.Bundesliga
dortmund
4:0
bayer leverkusen
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Borussia Dortmund – Mainz

Országos egyesnek hitte mindenki ezt a találkozót, én a hazai győzelem mellett még a sok gólban is bíztam. A Bundesliga sereghajtója azonban köpött az esélyekre, és egy pontot elcsent a Signal Iduna Parkból.

A Dortmund játékosai a bemelegítésnél egy olyan pólót viseltek, amiben Axel Witselnek kívántak jobbulást, a belga játékosnak az RB Leipzig elleni meccsen szakadt el az achillese, emiatt az idei szezonban már nem valószínű, hogy pályára lép a 31 esztendős középpályás.

Erling Haaland már a második percben vezetést szerzett a Dortmundnak, ám azt les miatt később érvénytelenítették. Folyamatosan támadásban voltak a sárga-feketék, két nagy helyzetük is akadt az első játékrészben. Előbb Julian Brandt lövését ütötte szögletre a Mainz kapusa, Zentner, majd Jude Bellingham lőtt éles szögből kapufát. Gól azonban nem született…

A folytatásban aztán a semmiből szerzett vezetést a Mainz, Levin Oztunali valószínűleg élete gólját szerezte. Először megcsinált egy cselt Mats Hummels mellett, majd ballal kilőtte a bal felsőt jó 25 méterről.

Az egyenlítés a 72. percben sikerült: Youssoufa Moukoko harcolt meg egy labdáért, amit középre lőtt, de ott nem voltak társak, így a védő felszabadított. Csakhogy rosszul, Thomas Meunier pedig lecsapott a labdára és a jobb alsóba lőtt.

Egy perccel később a vezetést is átvehették volna, Alexander Hack ugyanis elkésett egy belépővel, így Meunier lábát találta el, büntetővel következhettek a hazaiak. Marco Reus állt ismét a labda mögé, mint már sokszor ebben a szezonban, de most nem sikerült betalálnia, mellé lőtte a labdát.

Az utolsó lehetőség a kihagyott tizenegyes után két perccel esett, de nem a hazaiak szerezhettek volna gólt, hanem a Mainz, méghozzá Danny Latza révén. A védők szerencsétlenkedésének köszönhetően került a labda Latza elé, aki a jobboldali kapufát találta el, a kipattanó labdára pedig Roman Bürki rávetette magát.

Csalódást keltő eredmény, pedig megelőzhették volna a Bayer Leverkusent Terzicék.

Összefoglalás

Nem megy a játék mostanság egyik csapatnak sem, de ez különösen látványos a Bayer Leverkusen esetében. Nézzük, kik azok, akik pályára léphetnek, és kik azok, akik nem:

A Manchester Unitedtől szerzett Timothy Fosu-Mensah karanténban volt az elmúlt időszakban, viszont most már semmi akadálya annak, hogy bemutatkozhasson az együttesben. Nem hiszem, hogy kezdeni fog, hadd szokja még a Bundesliga légkörét kívülről.

Demirbay, Tapsoba, Wendell és Sinkgraven túlestek a koronavíruson, minden bizonnyal már bevethetők lesznek, viszont Karim Bellarabi, Sven és Lars Bender, Santiago Arias, Charles Aranguiz és Santiago Arias nem tud még játszani.

A túloldalon Axel Witsel szerencsétlen sérülését már említettem, rajta kívül az operációból lábadozó Schmelzer, Thorgan Hazard és Dan-Axel Zagadou nem léphet pályára sérülés miatt, Emre Can pedig összeszedte ötödik sárga lapját.

Gio Reyna kihagyta a Mainz elleni meccset betegség miatt, de ha minden igaz, akkor már most visszatérhet. Nem lennék meglepve, ha Brandt helyére kerülne azonnal a fiatal amerikai.

Gólgazdag meccseket szoktak játszani a felek, az elmúlt öt meccsük mindegyikén 2,5 gólnál több született, sőt mind az öt meccsen elérték a 3,5 gólt is.

Most sem lenne rossz egy ilyen eredmény, az over 2,5-et tartom a legvalószínűbb kimenetelnek, közben pedig mellékesen megjegyzem, hogy a Bayer Leverkusen eddigi formája miatt azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a Dortmund mindhárom pontot elhozza a BayArenából.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső