Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 09.
Bayer Leverkusen
Teljesítmény:
N N D N D
  • BayArena
  • Szeptember 11. 15:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Borussia Dortmund
Teljesítmény:
N V V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Németországban jó kis meccseket rendeznek a hétvégén, köztük nagy rangadók is lesznek. Egyiket sem hagyjuk ki, most következik a Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund mérkőzés, holnap pedig a tavalyi ezüst-, valamint aranyérmest vesszük górcső alá, azaz az RB Leipzig – Bayern München mérkőzést. Mindkét csapat új vezetőedzővel vágott neki az idénynek, és mindkét csapatból távozott olyan játékos, aki később majd fájhat. Gondolunk itt hazai oldalról Leon Bailey-re, akit az egyik legnagyobb tehetségként tartottak számon Németországban, valamint Jadon Sanchora, akit meg nem gondolnánk, hogy be kellene mutatni.

Ami előzetesen jó hír lehet a semleges szurkolók számára, hogy amikor ez a két gárda összecsap, akkor sokszor még pislogni sincs idő, annyira jó – és nem mellesleg gólgazdag – meccseket szoktak játszani egymással.

Az elképzeléseink már most is megvannak, nem is egy, hanem egyből három tippel érkezünk. És nagyon bízunk abban, hogy nem most hagynak cserben minket a felek…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Augsburg – Bayer Leverkusen: 1-4

G.: Niederlechner ill. Iago (ög), Niederlechner (ög), Schick, Wirtz

Talán még korai kijelenteni, hogy megvan az egyik kieső a Bundesligában, de az biztos, hogy piszok kemény szezon vár az Augsburgra. Három forduló alatt egy rúgott gól, egy szerzett pont és két csúnya vereség. Ezt tudják felmutatni.

Igaz, a Leverkusen ellen pechesek is voltak, hiszen két találathoz is a hazaiak segítették hozzá az ellenfelet.

A kezdők:

Augsburg:

Gikiewicz – Gumny, Oxford, Uduokhai, Iago – Gruezo, Dorsch – Hahn, Caligiuri, Vargas – Niederlechner

Bayer Leverkusen:

Hradecky – Frimpong, Kossounou, Tah, Bakker – Aranguiz, Palacios – Diaby, Demirbay, Paulinho – Schick

Kezdjük azzal, hogy az Augsburg gyönyörű gólokat szerzett a mérkőzés elején. Csak épp a rossz kapuba. Először Iago, a brazil balbekk bombázott ballal saját kapujába, majd tíz perccel később egy leverkuseni kisszöglet után adták be félmagasan a labdát, amit Florian Niederlechner gyönyörű mozdulattal csúsztatott a rövidbe.

Jó, védelmi szerencsétlenkedésért a Leverkusennek sem kellett a szomszédba mennie, Mitchel Bakker hathatós segítségével Florian Niederlechner jóvá tudta tenni korábbi hibáját. De ez a gól… El sem nagyon lehet magyarázni, hogy itt pontosan mi történt, nézzétek vissza, és magatok is meglátjátok.

A lefújás előtt kezezés miatt a harmadik vendég találatot nem adták meg, de izgulnia nem kellett Gerardo Seoane mesternek.

Vagyis de, mert meglepően kiegyenlített játékot hozott a második játékrész, a Leverkusen csak a hajrában tudta eldönteni a találkozót. A 75. percben az EB társgólkirálya, Patrick Schick klasszis mozdulattal bombázta szét a jobb felsőt, öt perccel később pedig Florian Wirtz gurított az üres kapuba, miután megverte a teljesen feleslegesen kifutó Gikiewicz kapust.

Volt azért izgalom ebben a meccsben, a végeredmény nem tükrözi azt, amilyen ez a mérkőzés valójában volt. De majd a végelszámolásnál nem azt fogják nézni, hogy az Augsburg méltó ellenfele volt a Leverkusennek, hanem azt, hogy ki lőtt több gólt.

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.22.Bundesliga
dortmund
3:1
bayer leverkusen
Bundesliga
2021.01.19.Bundesliga
bayer leverkusen
2:1
dortmund
Bundesliga
2020.02.08.Bundesliga
bayer leverkusen
4:3
dortmund
Bundesliga
2019.09.14.Bundesliga
dortmund
4:0
bayer leverkusen
Bundesliga
2019.02.24.Bundesliga
dortmund
3:2
bayer leverkusen
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Borussia Dortmund – Hoffenheim: 3-2

G.: Reyna, Bellingham, Haaland ill. Baumgartner, Dabbur

Erről a mérkőzésről előzetesen mi is írtunk, azt fogadtuk meg, hogy mindkét fél a hálóba talál, ami nem volt egy világmegváltó tipp, de legalább nagyon izgulni sem kellett miatta. A Dortmund meglepően szoros mérkőzést játszott, és csak az utolsó pillanatban tudta kikaparni a gesztenyét.

A kezdők:

Borussia Dortmund:

Kobel – Meunier, Witsel, Akanji, Guerreiro – Dahoud, Bellingham, Reyna – Reus, Haaland, Malen

Hoffenheim:

Baumann – Akpoguma, Vogt, Posch, Raum – Geiger, Stiller – Bruun Larsen, Rudy, Baumgertner – Kramaric

Ritka az, amikor ez a két csapat játszik egymással, és nem születik sok gól… Ez a mérkőzés sem volt kivétel. Bár az első játékrész alapján úgy tűnt, ez most egy csendesebb találkozó lesz, hiszen 45 perc alatt gólt nem tudtak a felek szerezni.

Közelebb a hazaiak álltak, akik uralták az egész első félidőt, 10 kapura lövésük volt – szemben a Hoffenheimnek csak 2-, a labdabirtoklás is nyomasztó volt, 65-35% a sárga-feketéknek. Tegyük hozzá, hogy az az egy lövés – pontosabban fejes –, amit a Hoffenheim eresztett meg majdnem beakadt. Andrej Kramarictól a hideg futkos a dortmundiak hátán, a támadó ugyanis négy gólt szerzett nem is olyan rég itt, a Signal Iduna Parkban. Most majdnem vezetést szerzett, ám a fejese a jobboldali kapufáról pattant ki.

Az igazi durvulás, az igazi dráma viszont a második félidőben jött. Alig kezdődött el, Gio Reyna révén máris megszerezték a vezetést a hazaiak, az amerikai Jude Bellingham passzát váltotta gólra. Tíz perccel később válaszolt a Hoffenheim, Geiger remek bejátszott labdáját az osztrák Christoph Baumgartner lőtte be.

Pörögtek az események rendesen, újabb szűk tíz perccel később ismét a Dortmundé volt az előny, Jude Bellingham lőtt be egy rosszul kifejelt labdát, 2-1.

Ebben eddig semmi drámai, az még csak most jön. A 90. percben úgy tűnt, elvész a három pont, mert Munnas Dabbur egy szöglet után valahogy bekotorta a labdát, de a dortmundiak ahelyett, hogy összetörtek volna inkább csattanós választ adtak. Egy perccel később, egy kapu előtti kavarodás végén Erling Haaland unta meg a totojázást, öt méterről, hatalmas erővel bombázott a jobb felsőbe. A stadion pedig kivetkőzött magából, ahogy a hazai játékosok is.

Elképesztő meccs volt, amelyet teljesen megérdemelten nyert meg a házigazda, mondjuk ezt úgy, hogy a Hoffenheimnek is jár a taps.

Összefoglalás

Szerencsére a gólokról talán nem kell lemondanunk. Egyrészt egymás ellen mindig nagyon megy a két csapatnak, másrészt pedig jó, gólerős formában várják a folytatást a fiúk. Bár ki tudja, kiből mennyit vett ki a válogatott szünet.

A dél-amerikai koronavírus-botrány a Leverkusent is elérte, emiatt Charles Aranguiz, Exequiel Palacios és Piero Hincapie biztosan nem játszhat. Ahogy Julian Baumgartlinger, Timothy Fosu-Mensah és Edmond Tapsoba sem, utóbbi három sérüléssel bajlódott a közelmúltban, és még nem épültek fel.

Sérültek terén a Dortmund sem áll jól. Nem lesz ott Emre Can, Marcel Schmelzer, Mateu Morey és Dan-Axel Zagadou és valószínűleg Gio Reyna sem. Thorgan Hazard és Nico Schulz szintén kétséges.

A tavalyi szezonban a Leverkusen hazai pályán legyőzte a Dortmundot, míg idegenben 3-1-es vereséget szenvedtek. Legutóbbi tíz meccsükből 7 ért véget úgy, hogy mindkét fél hálóba talált, az over 2,5 aránya 10/8, és az esetek 80 százalékban az a csapat nyert, amelyik hazai pályán játszott.

Három tippet ígértünk, íme hát: Egyrészt szerintünk mindkét fél betalál, másrészt gólok terén sem fogják vissza magukat, így nálunk megy még egy over 2,5, ami pedig a meccs kimenetelét illeti… Hajlunk nagyon a hazai sikerre, de jó erőben van a Dortmund, sanszosabbnak találjuk, hogy pontosztozkodással ér véget a találkozó.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső