Bayer Leverkusen –Borussia Mönchengladbach: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 06.
Bayer Leverkusen
Teljesítmény:
N N V N N
  • BayArena
  • November 08. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Gladbach
Teljesítmény:
N N D N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A hétvégén több nagy rangadót rendeznek a német első osztályú bajnokságban, természetesen a legnagyobb érdeklődés a Borussia Dortmund – Bayern München meccset övezi. Én viszont nem azt választottam a nagy hype ellenére sem, hanem a tavalyi negyedik és ötödik helyezett meccsét, a Bayer Leverkusen – Borussia Mönchengladbach találkozót. Tavaly nagy küzdelem volt az övék, végül, ha egy hajszálnyival is, de a Gladbach végzett előrébb, így nekik jutott a Bajnokok Ligája, a Leverkusennek meg kellett elégednie a második számú kupasorozattal.

És most, hat forduló elteltével ugyanúgy a negyedik és ötödik pozíció az övék, csak most fordítva. Jól megy a csapatoknak, épp ezért én is jó focit várok tőlük!

Na, kezdjünk bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Freiburg – Bayer Leverkusen

Kettő, azaz 2 olyan csapat van a német Bundesligában, akik még veretlennek mondhatják magukat és nem, nincs köztük sem a Bayern München, sem a Borussia Dortmund. Az egyik a Leverkusen (3 győzelem, 3 döntetlen), a másik pedig a Wolfsburg (1 győzelem, 5 döntetlen). Sallai Roland csapata ellen léptek pályára Peter Bosz tanítványai és arattak nagyon szép sikert. Gólokból sem volt hiány ezúttal, szóval minden igényt kielégített ez a találkozó.

A vezetést a Freiburg szerezte meg, három percre volt szükségük ehhez: Holer kapott nagyszerű labdát, beért a tizenhatoson belülre, majd jobb külsővel lőtte el Hradecky alatt a labdát. Szép gól volt.

Még az első félidőben sikerült megfordítani a találkozót, ennek főszereplője pedig Alario volt, aki előbb a 29. percben egy lapos lövéssel egyenlített, majd a 42.-ben Lars Bender passzát váltotta gólra.

A 64. percben aztán már kétgólos volt az előnyük, Amiri egy gyönyörű, távoli lövést eresztett el és hiába úszott a levegőben Müller, nem érte el a labdát.

Hogy izgalmasabb legyen a meccs, arról Petersen gondoskodott, bár ehhez a gólhoz nem kis szerencsére volt szükség, 2-3.

Négy perccel Petersen gólját követően viszont eldőlt a meccs, Jonathan Tah, a középső védő egy szöglet után fejelt a hálóba, kialakítva ezzel a 4-2-es végeredményt.

Sallai Roland egyébként kezdő volt a mérkőzésen és a 79. percig pályán is volt.

Előző 5 meccs eredménye
2020.05.23.Bundesliga
gladbach
1:3
bayer leverkusen
Bundesliga
2019.11.02.Bundesliga
bayer leverkusen
1:2
gladbach
Bundesliga
2019.01.19.Bundesliga
bayer leverkusen
0:1
gladbach
Bundesliga
2018.10.31.Német Kupa
gladbach
0:5
bayer leverkusen
Német Kupa
2018.08.25.Bundesliga
gladbach
2:0
bayer leverkusen
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Borussia Mönchengladbach – RB Leipzig

Jól muzsikál mostanság Marco Rose együttese, a Bajnokok Ligájában szinte szárnyalnak (csoportjukban ők az egyedüli veretlen csapat), a bajnokságban pedig rangadót játszottak Gulácsi és Orban együttese ellen.

Az első játékrészben bár többet volt a labda a hazai csapatnál, lehetőségek inkább a Lipcse előtt adódtak. A legnagyobb Yussuf Poulsen nevéhez fűződik, aki Dani Olmo visszagurítását tűzte kapura, de Yann Sommer a helyén volt és még szögletre tudott menteni.

A második félidőben jöttek már a Gladbach rohamai is, egy labdavesztés után Alassane Plea került helyzetbe, nagyon gyenge volt a lövése, így Gulácsi Péter könnyedén leért és fogta a labdát.

A mérkőzés egyetlen gólja a 60. percben született egy remek akció után: Plea kapott labdát, középre passzolt Herrmannhoz, aki letette a játékszert lövésre Hannes Wolf elé, a fiatal osztrák pedig szépen lőtte ki Gulácsi kapujának bal oldalát.

Ezután Marcel Sabitzer előtt adódott egyenlítési lehetőség, de a 16 méteres lövés elsuhant a kapufa mellett, a túloldalon pedig ismét Plea villant, a lövés is remek volt, de a kapufa megakadályozta a franciát, hogy gólt szerezzen.

A vége 1-0, a Lipcse jóval többet támadott, azonban a Gladbach kevés helyzetéből is kihasznált egyet. Talán egy iksz igazságosabb lett volna.

Összefoglalás

Tavaly nagy csatát vívott ez a két csapat és idén is hasonlóra számítok tőlük. A németeknél ez az öt csapat dominál (Bayern, Dortmund, Lipcse, Leverkusen, Mönchengladbach), ebben sok változás most sem várható.

Lessük meg, hogy tavaly milyen meccseik voltak: Mindkét tavalyi bajnokin az idegenben játszó csapat nyert, a Leverkusen 3-1-re, míg a Gladbach 2-1-re.

Az örökmérleg nagyon a Leverkusen felé húz: 24-11-re vezetnek.

Mindkettejüknek volt a hét közben meccse, kissé váratlanul, de a Gladbach elképesztően simán, szó szerint kivégezte a Sahtart, mégpedig Ukrajnában. A gólokat Plea (3), Bensebaini és Stindl szerezték, valamint volt egy öngól is. Ezzel a Gladbach vezeti a csoportját öt ponttal, hiszen ikszelt a Real Madriddal és az Interrel is.

A Leverkusen szintúgy idegenben játszott, ők Izraelbe a Hapoel Be’er Sheva együtteséhez látogattak és egy gólgazdag meccsen (a bajnokihoz hasonlóan) 4-2-re nyertek. Leon Bailly két gólt szerzett, mellette Wirtz volt eredményes és itt is volt egy öngól.

Sérültek vannak-e? Kérdezhetnénk és én meg is válaszolom: Vannak!

A Leverkusennél régebb óta sérült Paulinho, valamint a tavaly Lipcsében játszó Patrik Schick és a kolumbiai bekk, Arias nem lesz ott a pályán, míg a Gladbachnál Andreas Poulsen, Beyer illetve Zakaria nem fog játszani.

Szívem szerint azt mondanám, hogy a Gladbach az esélyes, de mégiscsak idegenben kellene legyőzni a Leverkusent. Mondjuk, ez tavaly sikerült. Inkább ismét a gólokra vagyok ráállva, nagyon megy az elől játszóknak mostanság, így egy Over 2,5 lesz az én tippem.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső