Bayer Leverkusen – Borussia Mönchengladbach: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 20.
Bayer Leverkusen
Teljesítmény:
D N D V D
  • BayArena
  • Augusztus 21. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Mönchengladbach
Teljesítmény:
D N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Még egy meccs erejéig a Bundesligánál maradunk, ezt követően elindulunk szokásos hétvégi Európa-járásunkra. Lesz itt angol meg olasz bajnoki, Spanyolországba is beköszönünk, megéri ma is olvasni minket. Remélhetőleg megéri, a Bayer Leverkusen – Borussia Mönchengladbach csatával folytatjuk. A Gladbachnál és a Leverkusennél is új mester van, Gerardo Seoane a gyógyszergyáriakat, míg Adi Hütter a Gladbach együttesét irányítja.

Hütternek van tapasztalata a Bundesligában, viszont Seoane a Fradi aktuális Bajnokok Ligája ellenfelétől, a svájci Young Boystól érkezett.

Számára a bemutatkozás jól sikerült, egy pontot otthon tartott a címvédő Bayern Münchennel szemben, a Leverkusen szurkolóiban viszont lehet hiányérzet, az Union Berlinnel nem bírtak el kedvenceik.

Rendre jó meccset játszik egymás ellen ez a két gárda, így reméljük, nem túl nagy kérés, hogy ezt a sort folytassák most szombaton is. Az meg már rajtunk múlik, hogy sikerül-e találnunk egy jó kis tippet erre a találkozóra…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Union Berlin – Bayer Leverkusen: 1-1

G.: Awoniyi ill. Diaby

Seoane mesternek sok sérültje volt, akik egyébként a kezdőben lettek volna, egészen pontosan Florian Wirtz, Edmond Tapsoba, Timothy Fosu-Mensah, Karim Bellarabi és Lucas Alario sem tudott játszani. Emiatt a svájci ezekben a játékosokban bízott:

Hradecky – Frimpong, Kossounou, Tah, Bakker – Palacios, Aranguiz – Diaby, Demirbay, Amiri – Schick

Egyik legnagyobb tehetségüket eladták, Leon Baileyről még hallani fogunk, ám már nem a Leverkusen mezében.

De térjünk rá a meccsre, arra a meccre, ahol a végeredmény már a 12. percben kialakult. Gyors gólváltás, majd nagy csend… Legalábbis gólok terén.

A vezetést a hazaiak szerezték meg, a rekordösszegért a Liverpooltól igazolt Taiwo Awoniyi bombázott Lukas Hradecky kapujába. Gyönyörű gól volt, és előtte is szépen csinálta a nigériai, Max Kruse átadásával indult meg, majd megtartotta a labdát, és aztán lőtt elemi erővel a kapuba.

Öt perccel később már 1-1 volt az állás, és Moussa Diaby gólja sem a csúnyák közé tartozott. A remek képességekkel megáldott villámgyors szélső négy embert hagyott állva, mielőtt 15 méterről a jobb alsóba lőtt.

A Bayer Leverkusen már az első játékrészben sokkal többet tett a győzelemért, csak az első 45 percben volt tíz kísérletük, szemben az Union két próbálkozásával. A második félidőben is küzdöttek a vendégek, a legközelebb az Európa-bajnokság társgólkirálya, Patrick Schick járt a gólhoz, ám 14 méterről fölé durrantott.

Az Union Berlin inkább a kontrákra hagyatkozott, és két alkalommal majdnem sikerült hálóba találni, ám az újdonsült csapatkapitány, Lukas Hradecky kivédte a pirosmezesek szemét.

A kapu előtt nem volt túl határozott a Leverkusen, ez okozta a vesztüket, csak egy ponttal térhettek haza.

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.06.Bundesliga
gladbach
0:1
bayer leverkusen
Bundesliga
2020.11.08.Bundesliga
bayer leverkusen
4:3
gladbach
Bundesliga
2020.05.23.Bundesliga
gladbach
1:3
bayer leverkusen
Bundesliga
2019.11.02.Bundesliga
bayer leverkusen
1:2
gladbach
Bundesliga
2019.01.19.Bundesliga
bayer leverkusen
0:1
gladbach
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Borussia Mönchengladbach – Bayern München: 1-1

G.: Plea ill. Lewandowski

A mérkőzés előtt jó ötletnek tartottuk megvizsgálni ezt a meccset, éreztük, hogy Hütter együttesének lehet keresnivalója a Bayern München ellen. Ez így is lett, megfogtunk egy szép kis oddsot azzal, hogy döntetlenre fogadtunk.

Az Eintracht Frankfurttól érkező mester az alábbi kezdőt küldte pályára:

Sommer – Lainer, Ginter, Elvedi, Scally – Kramer, Neuhaus – Hermann, Stindl, Wolf – Plea

Marcus Thuram és Jonas Hofmann ezúttal csak a kispadon foglalt helyet, miközben olyan fontos játékosok szorultak sérülés miatt partvonalon kívülre, mint Ramy Bensebaini, Breel Embolo vagy Denis Zakaria.

Nagyszerűen kezdett a hazai csapat, Alassane Plea már a tizedik percben bevette Manuel Neuer kapuját, miután a vendég védelem nem volt túl erélyes egy felpasszolt labdánál, így a francia kvázi egy az egyben maradt a portással. És ő nyerte a csatát.

Az első félidőben innen inkább a Bayern támadott, Yann Sommer bemutatott egy hatalmas védést Robert Lewandowski kapáslövésénél, ám a félidő előtt a lengyel második próbálkozásával nem tudott mit kezdeni. Szögletet végzett el a bajor együttes, Lewa érkezett, és kapásból, belsővel, okosan lőtt a bal alsó sarokba.

A második félidőben mind a két együttes előtt adódott lehetőség a győztes gól megszerzése érdekében. Lewa és Sommer harmadik meccsét ismét a svájci kapus nyerte, a másik oldalon pedig centikkel maradt le egy centerezésről Marcus Thuram, aki a gólszerzőt váltotta.

Győztes gól nem született, nem először osztozkodtak meg a pontokon a csapatok, Adi Hütter sikeresnek mondható bajnoki debütáláson van túl, nem gondolnánk, hogy gyakorta fogják meg majd a Bayern Münchent…

Összefoglalás

A Bayer Leverkusen időközben két új játékos leigazolását jelentette be: Piero Hincapié a Talleresből érkezett, míg Robert Andrich az Union Berlin együttesében futballozott idáig. Előbbinek karanténba kell vonulnia a szabályok értelmében, Andrich viszont elviekben játszhat.

Ám nem gondolnánk, hogy kapásból a kezdőben kap helyet.

Jeremie Frimpong kapott egy rúgást az Union ellen, szereplése kétséges.

A Gladbachnál visszakerülhet a kezdőbe Jonas Hofmann és Ramy Bensebaini is, de akár Luca Netz is bemutatkozhat új csapatában, ha Bensebaini még nem állna készen.

Sérültek terén sok változás nincs, továbbra sem bevethető Karim Bellarabi, Edmond Tapsoba, Timothy Fosu-Mensah, Lucas Alario és Florian Wirtz, illetve Mamadou Doucouré, Kouadio Koné, Denis Zakaria és Breel Embolo.

Alario és Wirtz esetében jó hír, hogy közel a visszatérés.

A Leverkusen az elmúlt három mérkőzést megnyerte a Borussia Mönchengladbach ellen, tavaly a BayArénában egy kifejezetten érdekes, izgalmas találkozót játszottak, ahol 4-3-ra nyertek a hazaiak, míg a Borussia Parkban 1-0-ra győzedelmeskedtek.

Elég vegyes képet láthatunk, az örökmérleget átnézve azt figyelhetjük meg, hogy a Leverkusen nyerte a meccsek majdnem felét (26 győzelem), 11-szer a Gladbach nyert 18 döntetlen mellett.

Mi is afelé hajlunk, tavaly a Gladbach idegenben nem volt túlzottan erős, 5-6-6-tal zártak, bár az elmúlt években háromszor is elhozták a három pontot a BayArénából.

Mindenesetre nem a meccs kimenetelén van a fókusz. Ritka az, amikor nem találnak be a másik kapujába, így első tippünk az, hogy mindkét csapat gólt szerez. Ezt követően, egyfajta B tervként pedig a gólszámra is rámegyünk: 2,5 gól feletti eredményt várunk, szintén főként a korábbi meccsekre alapozva.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső