Bayer Leverkusen – Celtic: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 24.
Bayer Leverkusen
Teljesítmény:
N D N V V
  • BayArena
  • November 25. 18:45
Nézd élőben itt:
QuickWin
Celtic
Teljesítmény:
N N N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Megnézzük a Fradi csoportjának másik meccsét is, a Bayer Leverkusen – Celtic találkozót. Viszonylag kényelmes helyzetből várhatja a skótok elleni meccset Gerardo Seoane együttese, hiszen tíz pontjukkal ők állnak a tabella élén. De teljesen még nem nyugodhatnak meg. Valljuk be, a Real Betis könnyű három pont elé néz, ha a papírformát vesszük alapul, míg a Celtic is okozhat meglepetéseket, nincs még egyáltalán lefutva a továbbjutás.

Mindkét együttes győzelemmel hangolt a holnap esti találkozóra, a Leverkusen a Bundesliga újoncát, a VfL Bochumot verte szűken, míg a Celtic a Skót Ligakupából jutott tovább, miután egy góllal a St. Johnstone csapata fölé kerekedett.

Ha az előző fordulóból indulunk ki, akkor sima hazai siker várható, a Bayer Leverkusen eszméletlen nagy erőt mutatva négy góllal győzte le a Real Betis együttesét.

Még a németek sikere mellett szól az is, hogy a Leverkusen nekik is négyet vágott, méghozzá a Celtic Parkban. A skótok azzal nyugtathatják magukat, hogy újra jó formában vannak, zsinórban kétszer győzték le a Fradit, illetve megyeget a szekér a Premiershipben is.

Nézzük meg együtt, milyen tippet lenne érdemes megfogadni ezen a mérkőzésen!

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző EL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Bayer Leverkusen – Real Betis: 4-0

G.: Diaby (2), Wirtz, Amiri

Megtréfáltak bennünket a csapatok, előzetesen azt gondoltuk, hogy a Real Betis akár még meg is nyerheti ezt a mérkőzést, hiszen a mérkőzés előtt látott, kapott, hallott, olvasott információk ezt sugallták. Megpróbáltuk behúzni a meglepetést, de kudarcot vallottunk. Csak úgy, mint a Betis. A spanyolok ezen az estén nem találták a helyüket, és a gyógyszergyáriak ezt ki is tudták használni. Nem is kicsit…

A kezdők:

Bayer Leverkusen:

Hradecky – Frimpong, Tah, Tapsoba, Hincapie – Paulinho, Andrich, Demirbay, Diaby – Adli, Wirtz

Real Betis:

R. Silva – Bellerin, Bartra, Ruiz, Miranda – Rodriguez, Carvalho – Joaquin, Fekir, Ruibal – B. Iglesias

Ha csak a hiányzókat vesszük alapul, akkor a Betisnek könnyebb dolga lehetett volna, a Leverkusenből nem kevesebb, mint hat játékos hiányzott, többségükre a kezdőben számított volna Gerardo Seoane.

Október másodika óta nem sikerült meccset nyernie a hazaiaknak, most azonban kijött a lépés. Az egész mérkőzésen jobban játszottak, bár a 4-0 talán egy kissé túlzó. Az első játékrészben kétszer találtak be, viszont ebből csak egyet adott meg a játékvezető. Jeremie Frimpong már a Fradi ellen is ilyen szerencsétlenül járt, akkor lökés miatt nem adták meg a gólját, most pedig les címén. A 24. percben a játékvezető a VAR segítségét kérték, akik természetesen álltak a bíró sporttárs rendelkezésére.

A németek számára kedvezőtlen ítélet után mentek tovább, és a lefújás előtt meg is szerezték a vezetést. A Betis az ellenfél tizenhatosánál veszített labdát, a Bayer szélvészgyorsan átjátszotta az egész pályát, Florian Wirtz a tizenhatoson belül remekül vette észre, hogy Moussa Diaby a túloldalon szabad, a francia szélső pedig kapásból tüzelt Rui Silva kapujába. Érzésem szerint a gólban benne volt a kapus is, a rövidre érkező lövést ki lehetett volna szedni.

A gól előtt pár perccel egyébként Nabil Fekir tornáztatta meg Lukas Hradeckyt, de a Betis részéről több, komolyabb lövést nem tudtunk megemlíteni.

A második játékrész elején a vendégek egy tizenegyest reklamáltak a bírón, Borja Iglesias került a földre, a játék mehetett tovább.

Három perccel később a Leverkusen aztán újra betalált, ismét Moussa Diaby zörgette meg a hálót. Tizenhatoson kívüli lövése felpattant egy sevillai lábán, így Rui Silva tehetetlenül szemlélte, ahogy a játékszer fölötte a kapuba kerül.

Ezen az estén a zöld-fehéreknek nem ment, és még a szerencse is elpártolt tőlük, Nabil Fekir 18 méteres szabadrúgása a felsőlécet érintve kötött ki Lukas Hradecky kezében.

És itt még nem volt vége a pechsorozatnak, a 80. percben háromra nőtt a hazai előny, a csodagyerek, Florian Wirtz egy emelés után pöccintett a hálóba. A kegyelemdöfést a csereként pályára lépő Nadiem Amiri adta meg, aki a 90. percben passzolt a Betis kapujába.

Emeljük ki Moussa Diabyt, aki két gólja mellett két gólpasszt is kiosztott, egyértelműen a mérkőzés embere volt a szélső.

A lefújás előtt egyébként mindkét csapat megfogyatkozott, Kerem Demirbay és Nabil Fekir döntöttek úgy, hogy egy kicsit összeütnek. Csak úgy levezetés gyanánt. Hihetetlen ostobaság volt, Fekir nem bírta elviselni a csúnya zakót, Demirbay meg visszaütött…

A lefújás után biztosan megkapta a magáét a mestertől, de legalább örülhetett a három pontnak…

Előző meccs eredménye
2021.09.30.Európa-liga
celtic
0:4
bayer leverkusen
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Ferencváros – Celtic: 2-3

G.: Juranovic (ög), Uzuni ill. Furuhashi, Jota, Abada

Talán ez volt az a meccs, ami valóban hozható lett volna. Reménykedhettek a Fradi drukkerek, hogy sikerül legalább pontot lopni, a tökéletes nyilván az lett volna, ha mindhárom egység az Üllői úton marad, akkor lett volna lehetőség kiharcolni a kupatavaszt. Mi bíztunk a döntetlenben, viszont ilyen nagy hibákat vétve egy csapat sem szerezhet pontot. Főleg akkor nem, ha az ellenfél amúgy erősebb…

A kezdők:

Ferencváros:

Bogdán – Somália, Blazic, S. Mmaee, Civic – Laidouni, Vécsei – Tokmac, Zachariassen, Zubkov – Uzuni

Celtic:

Hart – Ralston, Carter-Vickers, Welsh, Juranovic – Turnbull – Bitton, McGregor – Abada, Furuhashi, Jota

Komoly hibákról beszéltem pár mondattal feljebb, rögtön a mérkőzés elején bemutatott ebből egyet a Fradi, pontosabban Eldar Civic. A bosnyák válogatott balbekk egy egyszerű, sima passzt mért túl rövidre a találkozó harmadik percében, amire Abada. A támadó Kyogo Furuhashihoz passzolt, a japán egy csel után a kiszolgáltatott Bogdán Ádám kapujának jobb alsó sarkába lőtt.

Hamar érte a sokk a Fradit, de innen még sikerült felkelni, nyolc perccel később a hazai fanatikusok örülhettek gólnak. Nagy szerencse kellett hozzá, Oleksandr Zubkov beadásába tette bele a lábát Josip Juranovic, a labda Hart feje fölött hullott a kapuba.

Tíz perc elteltével a skótok visszavették a vezetést, Jota 16 méteres lövése talált utat a hálóba. Elsőre úgy tűnt, Bogdán vastagon benne van, de az ismétlésekből kiderült, hogy Vécsei Bálinton a labda irányt változtatott, ez lepte meg a portást.

A második félidőt is rosszul kezdte a Fradi, csak úgy, mint az elsőt. Negyedóráig bírták kapott gól nélkül, aztán Liel Abada – Furuhashi passza után – 3-1-re módosított.

A Fradinak a szépítés összejött, a 86. percben Myrto Uzuni remekbeszabott csavarására nem volt Hartnak ellenszere.

Sajnos a védelem és a középpálya nem remekelt, sok volt a pontatlanság, az elszórt labda, a lyukas védekezés… Ez az NB1-ben néha belefér. Az EL-ben már nem.

Összefoglalás

Már egyszer megvicceltek minket a németek, még egyszer nem követjük el azt a hibát, hogy a sok sérült miatt lesajnáljuk őket. Az elmúlt hetekben senki nem épült fel a hiányzók közül, ráadásul Kerem Demirbay eltiltása miatt még inkább gondban van Seoane. Nem bevethetők továbbra sem az alábbi játékosok: Julian Baumgartlinger, Patrick Schick, Timothy Fosu-Mensah, Charles Aranguiz, Lucas Alario és Karim Bellarabi.

Demirbay helyét a középpályán majd Exequiel Palacios veszi át, minden más viszont marad úgy, ahogy az előző meccsen.

A Celticnél Carl Starfelt sérülése miatt aggódhatnak, bár a svéd védő már az előző hetekben sem játszhatott. Rajta kívül a Christopher Jullien – Karamoko Dembele – Greg Taylor hármas esett még ki.

A helyzet úgy áll, hogy a Betis és a Celtic is tovább juthat, viszont a skótok annak tudatában lépnek pályára, hogy a spanyolok minden bizonnyal három ponttal gazdagodnak, tehát ők sem állhatnak be védekezni.

A Leverkusen erre építhet, egy támadó Celticre, amely fellazul, és a németek igen jók abban, hogy pár passzal az ellenfél térfelén, tizenhatosán legyenek…

Most megadom a lehetőséget a hazaiaknak a győzelemre, múltkor a Betis ellen kiszúrtak velem, várom azt, hogy jóvá tegyék.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső