Bayer Leverkusen – Ferencváros: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 15.
Bayer Leverkusen
Teljesítmény:
V N N D N
  • BayArena
  • Szeptember 16. 18:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Ferencváros
Teljesítmény:
N V N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ma este még a Bajnokok Ligája küzdelmei várnak ránk, holnap este viszont már a másodikszámú kupa, az Európa-liga csoportköre kezdődik meg, számunkra fontos résztvevővel. Holnap 18:45-től lép pályára a BayArénában a magyar bajnok, vagyis Bayer Leverkusen – Ferencváros mérkőzést rendeznek.

A gyógyszergyáriak selejtező nélkül, bajnoki hatodik helyezésüknek köszönhetően kerültek a főtáblára, a Fradi pedig egy lépésre volt a Bajnokok Ligája csoportkörétől, de ott a svájci Young Boys megállította őket, így „átbuktak” az EL-be.

Nagyon kemény csoport ez, említett két csapaton kívül a Celtic és a Real Betis együttese szerepel még itt, vagyis a Fradinak nagyon fel kell kötni a gatyát, ha teljesíteni szeretnék Peter Stöger tervét, vagyis tovább akarnak jutni a csoportból.

Talán a legkeményebb ellenféllel néznek szembe csütörtökön, bár ezt így egyértelműen nem mernénk kijelenteni.

Megnézzük, mi lehet a lehető legjobb tipp erre a találkozóra.

A csapatokról

Ismerjük meg csapatainkat egy kicsit közelebbről, szóba kerül többek között a keretek erőssége, illetve az eddig mutatott forma is.

Bayer Leverkusen

A gyógyszergyáriak a nyáron edzőt váltottak. Meg már azelőtt is, tudni lehetett, hogy Hannes Wolf nem marad a nyár után, ő váltotta Peter Boszt, akit a gyenge eredményei miatt végül menesztettek, azóta pedig már egy másik Európa-ligás csapat, az Olympique Lyon vezetőedzője.

Jött Gerardo Seoane, aki anno a Young Boys kispadján ült, ez volt a csapat első nagy változtatása az új idényre.

Ami viszont a keretet illeti, hát ott sem volt nagy nyugalom. Egyrészt megváltak az egyik legnagyobb tehetségüktől, az Aston Villa vásárolta meg a jamaikai szélsőt, Leon Baileyt 32 millió euró fejében, másrészt a Wendell, Jedvaj, Gray hármast is eladták. Demarai Gray anno nagy reményekkel érkezett a Leicesterből, de nem tudta megváltani a világot, 2 millióért már vihette is az Everton.

A két leverkuseni ikon, Lars és Sven Bender szintén nincsenek már a csapattal, a profi futballal felhagytak, de magával a játékkal nem, továbbra is együtt játszanak a TSV Brannenburg együttesében.

Az érkezőkből szemezgetve feltűnt két nagyobb név: Mitchel Bakker a PSG játékosa volt, ám a kezdőbe nem igazán tudta beverekedni magát, hétmillió euróért váltott csapatot és húzta magára a Bayer mezét. A másik nagy érkező pedig Odilon Kossounou, aki a tavalyi esztendőt a BL-résztvevő Club Brugge színeiben játszotta, mindössze 20 esztendős és hatalmas tehetségnek tartják. Ha még nem ismerted a nevét, akkor egy-két éven belül biztosan meg fogod…

Amine Adlit, Robert Andrichot és Piero Hincapiét igazolta még le az együttes, valamint Hradecky mögé kellett egy kapus, Andrey Lunev lett a kiválasztott, aki a Zenitben futballozott korábban.

A legfrissebb – és utolsó – igazolási hír velük kapcsolatban, hogy a finn válogatott támadót, Joel Pohjanpalot megint kölcsönadták, ezúttal Törökországba, a Rizespornak.

A bajnokságban jelen pillanatban a hatodik pozíciót foglalják el, döntetlennel indítottak (Union Berlin), amit két győzelem követett (Borussia Mönchengladbach, Augsburg), a hétvégén pedig negyedik meccsüket is lejátszották, hazai pályán szenvedtek 4-3-as vereséget a Borussia Dortmund csapatától.

Hihetetlen csavaros és izgalmas meccs volt, hol az egyik csapat vezetett, hol a másik… A lépés végül a vendégeknek jött ki.

A csapat kiemelkedő játékosai közé tartozik Patrick Schick, aki holtversenyben a nyári Eb gólkirálya is lett, valamint Moussa Diaby, akit Didier Deschamps a francia válogatottba is meghívott. És persze a fiatal Kai Havertz-utód, Florian Wirtz nevét se feledjük, aki májusban töltötte be a 18-at, de a Leverkusen alapembere, és még a német válogatottban is játszott a legutóbbi selejtezőkön.

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ferencváros

A magyar bajnokot, illetve az ő útjukat talán betéve tudják sokan, de ha valaki csak most csatlakozott be, álljon itt egy rövid összefoglaló arról, hogy került a Ferencváros az Európa-liga legjobb 32 csapata közé.

Alapjáraton a kaland a Bajnokok Ligájában indult el, a koszovói Prishtina FC együttesét verték oda-vissza, őket pedig a litván Zalgiris csapata követte, az eredmény szintén a magyaroknak kedvezett, kettős győzelemmel kerültek a harmadik körbe.

Ott viszont egy sokkal, de sokkal embert próbálóbb feladat várt rájuk, a cseh Slavia Praha, aki az Európa-ligában tavaly a legjobb nyolcig jutott. Nem a zöld-fehérek számítottak esélyesnek, némi szerencsével nyerték az első meccset 2-0-ra, a prágai Sinobo stadionban levő visszavágón 1-0-ra kaptak ki, így mehettek a play-off körbe.

Ahol a már fentebb említett Young Boys várt rájuk. A csata fordulópontja már az első meccsen megvolt, ugyanis bő hetven percig játszhatott emberelőnyben Peter Stöger csapata, tizenegyest is kaptak, de nem tudtak élni a lehetőséggel, és a tíz emberrel küzdő hazaiak végül 3-2-re győztek.

A visszavágó hazai pályán ugyancsak izgalmasan sikerült, de sajnos itt is vereség lett a vége, szintén 3-2-re nyertek David Wagner legényei.

A Fradi a bajnokságban most a harmadik helyen van, de két meccsel kevesebbet játszott, mint az éllovas Kisvárda, akik amúgy hibátlanok, többek között a Ferencvárost is megverték a nyitófordulóban.

A hétvégén a Budapest Honvédot verték az Új Bozsik Stadionban, Tokmac Nguen góljára nem született válasz, pedig Botka Endrét a 20. percben kiállították.

A statisztikusok szerint a csapatnak 43% esélye van arra, hogy tavasszal is életben legyen az európai kupákban… Meglátjuk, jó lenne egy remek eredménnyel nyitni a csoport favoritja ellen…

Összefoglalás

Kicsit átalakították az Európa-liga lefolyását. Eddig az első kettő továbbjutott és ment minden a maga útján, most viszont van egy kis csavar: A csoport első helyezettje alapból a nyolcaddöntőbe kerül, magyarul egy mérkőzéssel kevesebbet kell megvívniuk. A második megy a legjobb 32-be, a harmadik pedig az Európa Konferencia-ligába.

Tavaly a Celticet már sikerült megverni, a Betis és a Leverkusen ellen viszont még nem játszott a Ferencváros.

Nagy problémával kell szembesülnie az együttesnek, ugyanis Igor Haratin, az ukrán belső középpályás az átigazolási időszak utolsó pillanataiban végül a Legia Varsó játékosa lett.

Mondanánk, hogy eljött az idő Stjepan Loncar számára, de Stöger egyelőre nem nagyon vetette be a bosnyák játékost, Vécsei Bálint kezdett a Honvéd ellen Zachariassen és Laidouni mellett.

A vendégektől elvileg csak Sigér Dávid fog hiányzoni, aki még a szezon előtt szenvedett súlyos sérülést, a hazaiaknál pedig Timothy Fosu-Mensah, Edmond Tapsoba és Julian Baumgartlinger nem bevethető.

Ha a szívemre hallgatok, akkor azt mondom, bízom a Fradi pontszerzésében, ha az eszemre, akkor nem. A Leverkusen papíron erősebb csapat, akiknek ráadásul a gólszerzéssel sincs problémája idén.

A tavalyi idényben viszont többször is vereséget szenvedtek hazai pályán, néha akár náluk gyengébb csapatok ellen…

Ryan Mmaee elég jó formában van, bízhatunk Tokmac és Uzuni gyorsaságában és technikájában is, így konszenzusos döntés született részünkről: A találkozó kimenetelét meghagyjuk másoknak, mi azt mondjuk, hogy legalább egy gólt a Fradi is szerez. Meg sanszos, hogy a Leverkusen is…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső